רק לא מפלגת העבודה!!

רק לא מפלגת העבודה!!

המשופם משדרות יחזיר אותנו את עמוד השדרה של המשק האנשים המשכילים היצרנים ומשלמי עול המיסים 30 שנה אחורה!! אין שום סיבה שאני צריך לשלם על בורותם וחוסר השכלתם של אחרים!! אני למדתי השקעתי בעצמי וכן אני עכשיו מרוויח טוב למה אני צריך להתבייש בזה??? למה אני צריך לממן אחד שלא למד ועובד עבודה המתאימה לרמתו ולפי זה הוא מקבל שכר, לא מספיק לו הכסף שלא יקנה סלולר שלא יעשן סגריות שישכיר דירה בדרום שם זול (היום לא חייב שתהיה דירה בבעלות כולם) ותראו שפתאום השכר שלו מספיק ובטח שהוא לא ימות מרעב.

במה בדיוק אתה כ"כ גאה

רק יש משהו שאני לא מבין. איך זה שבמרכז הארץ יש הרבה אנשים "משכילים, יצרנים ומשלמי עול המיסים", ואילו בפריפריה יש הרבה "מי שלא למד ועובד עבודה מתאימה לרמתו"? איך זה שבאופן מוזר אלה שיש להם בד"כ אוכלים גפילטפיש ואלה שאין להם אוכלים חריימה? איך זה שבאופן מוזר, שילדים עניים יהיו אנשים עניים וילדים עשירים יהיו אנשים עשירים? אולי זה משהו שעובר בתורשה? אולי זה משהו באוויר של שדרות או קרית שמונה שגורם לאנשים להיות בטלנים ואוכלי חינם? אולי זה פשוט צרוף מקרים? אפשרות אחרת והיא פחות סבירה בעיני (ואני בטוח שגם אתה תסכים), זה שהמדינה אחראית לאי השיוויון הזה? אולי מערכת החינוך שבה אתה ואני גדלתי היא לא זהה למערכת החינוך באופקים? אולי אנשים שלפני 40, 30, 20 ועשר שנים שלחו אותם למגמות מקצועיות רק בגלל המוצא שלהם - אולי הם גם נדונו לעבודות שלא תמצא בהם בוחרי שינוי נהנתנים. אולי הסיבה שאתה כ"כ שמן ומלא נחת מעצמך היא שאת רב התקציבים קיבלת אתה, בעוד שהעולים החדשים, תושבי הפריפריה ועוד קבוצות שלמות קיבלו רק פרורים. אולי לא אתה משלם בשבילם, אלא מה שקורה במהלך כל השנים זה דווקא להיפך? אולי אתה האיש השמן שהאיש הרזה סוחב על הגב?

כי יש לי במה להתגאות!!

בעוד שההורים שלי שילמו יותר מיסים מאלה שגרים "בפיריפריה" שהלכו למערכת החינוך "בפיריפריה" אך אותם תושבי פיריפריה אם תרבות הקוללו בחרו שלא להשקיע ולתמרץ את ילדיהם ללמוד , בעוד שאבי דרבן אותי ללמוד ולהשקיע הם הלכו ושיחקו כדורגל בשכונה וישבו על הברזלים, למה מישהו מנע מהם לפתוח ספר וללמוד??? אין בתי ספר בשדרות אופקים ונתיבות ?? לא פעם רואים בכתבות תחקיר(חברתיות מגמתיות) בטלוויזיה את האוכלוסיה באיזה ישוב ספר ומה תמיד רואים חבורה של צעירים בגופיות לא מגולחים ועילגים יושבים בבית קפה וצועקים שיש אבטלה !! למה אני צריך לממן אותם?? ואגב אני בכלל לא שמן יש לי מאמן כושר אישי. או שגם בזה אני צריך להתבייש??

אתה מתלהם כמעט כמו טומי לפיד

ההורים שלך (אני משער שהם בני תרבות ה"ווזווז") שילמו יותר מיסים כי הם הרוויחו משכורת יותר גדולה, כי הם עובדים בעבודות יותר טובות, כי הם קיבלו השכלה יותר טובה מהמדינה וכי נקודת הזינוק שלהם הייתה יותר טובה - ומכיוון שאנשים דומים להם תמיד היו במוקדי ההשפעה, אז עם השנים הם דאגו לשמר ואפילו להגדיל את ההבדלים האלה. כתבות תחקיר אכן יכולות להיות מגמתיות. אלו שמראות רק אנשים בגופיות ולא מגולחים כנראה אכן מגמתיות - ומשרתות דווקא את האינטרסים שאתה מייצג. אתה משתדל לא לראות את כתבות התחקיר על הזקנים שמתים בשקט, על העובדים העניים, על החולים שלא עומדים בנטל... אז יש בתי ספר באופקים, אבל מכיוון שממשלות הימין הכלכלי לדורותיהן דאגו לקצף חזור וקצץ את תקציבי החינוך, כדי להצליח היום לא מספיק ללכת לבית ספר. צריך מורה פרטי (רמת החינוך בירידה מתמדת), צריך קורסי הכנה לבגרויות, צריך קורסי הכנה לפסיכומטרי, ושלא לדבר על המחיר הגבוה שעולה ההשכלה הגבוה בישראל - אני בטוח שאתה יודע שבלי השכלה גבוה בארץ אי אפשר להגיע רחוק. ומה יצא מההורים שלך? בחור צעקני ומתלהם. חוץ מלומר שהגלגל מסתובב, ואולי יום אחד תמצא את מקומך בקרב כל אלה שעליהם אתה עכשיו פותח פה - אין לי הרבה מה לומר לאחד שכזה שאפילו לא טורח לחשוב לפני שהוא רץ למקלדת (מהר מהר כדי להספיק לאימון הכושר הפרטי).

מה אתה יודע בכלל על ההורים שלי

ובכול אופן מה שבטוח הם עשו למען המדינה יותר מאחרים!! וליחס כול שאר הדברים שכתבת קישקושים שמקורם בקנאות של קומוניסטים שרוצים לגזול מכספי. לכו לעבוד בטלנים במקום לבכות שאין לכם!! אני לא מתכוון להוציא על כמותכם ולו אגורה שחוקה!!!

אז אולי תלך למצעד הגאווה

אני בעיקר משועשע לקרוא את התגובות שלך. אתה נראה לי כמו שילוב של מקארתור במלחמתו הפרנואידית בקומוניסטים, ארצ'י בנקר בשנאתו הגזענית לכל מה שלא דומה לו והבאבא-בובה בגיבובי השטויות שאתה מפזר כמו ממטרה. אגב, ראיתי בחתימה שלך שאתה גורס שאין עניים במדינה. רציתי רק לדעת באיזה מדינה אתה חי, אולי כדאי גם לי לעבור לשמה..

אני חי בישראל

ומה לעשות שאני חוט השדרה של המדינה ובלעדי המדינה קורסת. בלעדי אם מי תפתח? תיצר? תיזום? עם מסעודה מאופקים? זה מה שהמשופם רוצה לעשות. ומה אני אשם שלא למדתם ואין לכם השכלה? תגיד תודה שאני חי במדינה ומכלכל אותך כי אחרת מצבך לא היה שונה מזה באפריקה

רגע רגע רגע אני לא מבין משהו

אם אתה חוט השדרה של המדינה, אז איך לעזזאל הסתדרנו בתקופה שירדת מהארץ? ואגב, אני בעל השכלה (לא רוצה לנפח את החזה, אבל נראה לי שאני משכיל "קצת" יותר ממך). עכשיו, אתה אומר לי שאתה חי בישראל ובמדינה שבה אתה חי אין עניים. רק רציתי לברר שהבנתי נכון. ואם זה עושה לך טוב - אני מודה לך שאתה חי כאן, ואני רק מצטער שלא הכרנו קודם - אני מוכרח להודות שהחיים עכשיו הרבה יותר מעניינים.

אני מוכן להתערב

שאני משכיל ויצרן יותר ממך. אז אולי אתה בעצם חי על גבי? אתה, אגב, לא צריך להתבייש בכלל בזה שאתה מרוויח משכורת נאה. אבל אתה צריך להתבייש במדינה שזורקת לכלבים ילדים, קשישים, נכים וחולים. ואני ממליץ לך לעיין קצת בדוח של הקומוניסטים השקרנים מהביטוח הלאומי. איזה דברים הם ממציאים שם, פשוט לא להאמין...

אין סיכויי

אני משלם חודש בחודשו מיסים שיכולים לפרנס יפה מאוד 4 משפחות חרדיות מה שבטוח שאתה לא יצרן ובטח לא משכיל כי לו היית משכיל הדיעות שלך היו שונות

בוא חמודי

אתה חכם עם הכינוי הטפשי שלך, אז בוא, נראה אותך קפיטליסט גאה: תבדוק את השם שלי. הוא לא כינוי. חיפוש קצר ברשת יבהיר לך בדיוק מה השכלתי ומה הצלחתי הכספית. אפילו כמה מיסים אני משלם ... ואני מתערב שאני משלם יותר ממך, מצליח יותר ממך ומשכיל יותר ממך. תוכיח אחרת, ואני תורם 1000 ש"ח לטובת עמותה שתבחר. ועכשיו לענין: מדינה תרבותית ומשכילה נמדדת במצב של האנשים בתחתית. מדינה מודרנית מערבית תומכת בעניים, במסכנים, באנשים במצוקה, בנכים. אכן, מדיניות רווחה היא בעייתית בגלל שנוצרים פרזיטים. אכן, יש חרדים שבחרו שלא לעבוד, לחיות על חשבון קיצבה והאישה. אבל יש גם לא מעט עניים של ממש (הרבה מהם ערבים, דרך אגב), שלא מבחירה. משפחות חד-הוריות הרוסות, אנשים חולים שלא יכולים לעבוד, וכו'. ובדיוק בשביל זה אנחנו משלמים מיסים. ואתם, עם רמת הסגנון והכתיבה שלך, וההתנשאות מעל לציבור כאילו אתה שווה יותר, מעורר בי גועל נפש. בפרט המחשבה הארוגנטית שלך כאילו שכל עובד הייטק משכיל שמשלם כמה אלפי שקלים מיסים הוא בהכרח יאפי נהנתן שאינו מעונין לתרום דבר לנזקקים בחברה. לא רק שאתה אידיוט, אתה מאמין בתמים שכולם אידיוטים. למען הסר ספק: אני אצביע לפרץ, כי שמעתי אותי אישית ואני חושב שהוא ראוי להיות ראש ממשלה ויצליח בשיפור המצב החברתי (שמצבו גרוע), זאת למרות שאני יודע שהוא הרבה יותר סוציאליט/שמאל מדעותי. זאת הצבעה עבור שיפור חברתי, לא עבור דעות דווקא. חבל שאלו שאכן נזקקים לו מבינים זאת ויצביעו שוב - איך לא - לביבי.

גם גלעד שרון שילם הרבה מסים

על המליונים שקיבל מדוד אפל. זה לא אומר שהוא ייצר משהו תמורתם. יש לא מעט מקבלי משכורות עתק שפשוט סוחטים את ההון של העסק בו הם עובדים ולא מפיקים שום תוצר משמעותי. בכל אופן, גם אני משלם הרבה מסים ומשכורתי גבוהה למדי, אולי גבוהה משלך. ואני מוכן להתערב שאני משכיל ממך. מה שכן, בשחצנות אין לך מתחרים.

עד לרגע זה לא קיבלתי שקל מאף אחד!!

הכול בזכות עצמי, ובזכות הכשרון שלי!! אני מייצר מפתח מרוויח כסף, ומשלם מזה נתח נכבד למדינה

בוחר שינוי טיפוסי!!

זה האיש זה הדיעות וכזו המפלגה שלו נא להצטייד בשקיות הקאה לפני שאתם קוראים את ההודעות של הקפיטליסט הגאה.

בניגוד לאחרים אני עובד בשביל הכסף

מה פה לא ברור?? אני מפתח מוצר אני מייצר אותו ואני מקבל כסף מזה שקונה את המוצר שלי. אף אחד לא נתן לי כסף ללא תמורה!!! אבל למי אני מנסה להסביר לקומוניסט שרגיל שיתנו לו כסף כי "חייבים לו"

אה, אז כן קיבלת כמה שקלים ממישהו...

אתה עובד למען שכרך? יופי. גם אני. האם התוצר שלך שווה את השכר שאתה מקבל? אולי. אולי לא. בכל מקרה, יש הרבה אנשים שעובדים, ועובדים קשה מאוד, יותר ממך וממני, ומקבלים הרבה הרבה פחות. להם לא היו רבבות שקלים כדי לממן לימודים אקדמיים. הם לא קיבלו לא מימון ולא חינוך מאמא ואבא. עכשיו נשאלת השאלה, האם מגיע להם לרעוב? האם נראה לך צודק שהם לא יהיו מסוגלים לפרנס את משפחתם? האם סביר שפועל ירוויח שלושת אלפים ש"ח בחודש בשעה שהמנכ"ל מרוויח שלוש מאות אלף? ומה עם אלו שלא מסוגלים לעבוד, ילדים, קשישים, נכים או חולים קשים? מצדך שיחיו בזבל, אה? אז בסדר, הבנתי כבר שלך אכפת אך ורק מעצמך, ולעזאזל כל השאר, אבל למה נראה לך שאנשים אחרים צריכים לתמוך באנוכיות החמדנית שלך? כלומר, אני מניח שלעשירים אגואיסטים וחסרי לב מפלגת שינוי היא בחירה סבירה, אבל אלו בכל זאת מיעוט קטן למדי. לא ממש כוח אלקטורלי.

למעלה