גם אני רוצה לחזק אותך
DINR, למרות שאחרים כתבו כאן נפלא והמילים שלי ממש מיותרות. אבל בכל זאת, זה אולי אף פעם לא מיותר להגיד להורה עד כמה ההורות שלו נהדרת. היכולת שלך לראות את הילד שלך ולהגדיר לעצמך (ולנו) את המטרות שלך לגביו במילים כל-כך חמות היא מתנה נדירה. אני בהחלט מסכימה איתך שלמערכות חינוכיות יש נטיה לייחס לעצמן את היכולת לדעת הכי טוב מה נכון, ולשדר את זה לסביבה. אני אומרת את זה לא כאמא, אלא כמרפאה בעיסוק שעבדה כל חייה המקצועיים במערכת החינוך ועדיין שייכת אליה באופן פורמאלי (נמצאת בחל"ת...). אז מאוד חשוב להגיד לך, ורצוי שתכתבי את זה על פתק ותסתכלי ברגעי-משבר (או פשוט תחקקי על לוח ליבך): אין אף אחד בעולם שיודע יותר ממך מיהו הילד שלך. חשוב שגם את-עצמך תלמדי ליצור נתק בין הדרך שבה הילד שלך יישתקף אליך מהמראה הסביבתית (קרי מערכות חינוך, טיפול, משפחה, חברים) לבין מי שהוא באמת עבורך. זה כמובן לא אומר שצריכה להיות הפחתת-ערך של הפידבק הסביבתי, ממנו את אמורה ללמוד, להרחיב ידע, להתחזק (אם אפשר. זה לא היה אפשרי במקרה של השיחה הספציפת שתארת, אבל זה ייקרה בהמשך במצבים אחרים). אני מאמינה שהחוויה של ההורות לילד כל-כך מיוחד מערערת את מעט הביטחון שיש לנו בקשר לעצמינו בכלל ולהורות שלנו בפרט (כי הרי בעולם המסובך הזה אף פעם אין מספיק תחושת ביטחון, גם ל"גיבורים" שבינינו). לכן, זה כל כך חשוב עבורך ועבור בנך שתזכירי לעצמך כל בוקר מחדש: הילד שלך הופך להיות מי שהוא דרך המבט ההורי שלך, ולא של אף אחד בעולם כולו. אם את רוצה חיזוק מיקצועי לכך, תקראי קצת את וויניקוט, ובמיוחד את התיאורים שלו על המבט ההורי בו הילד רואה את עצמו כבמראה. ואשריו וטוב לו לילד שלך שהוא זוכה להשתקפות שכזאת מהעיניים שלך. ומשהו אישי: המנטורית שלי ל-RDI היא נוצרייה מאמינה, ואני לעומת זאת מאוד לא דתיה (בלשון המעטה) אבל בכל פעם אני מתרגשת מחדש כשהיא אומרת להורים:this is your child that was given to you and not to anybody else in the whole world בעבר כבר כתבו כאן כל-כך יפה על האתגר הקשה הזה שבו את נדרשת שלא לקבל את המצב בו נתון בנך ולהילחם על שינוי בכל רגע ורגע, ובמקביל - לקבל את בנך ולאהוב אותו באהבה כל-כך מוחלטת ושלימה כפי שרק את יכולה. אז אל תוותרי, תלכי גם בפעם הבאה לפגישה ותתייחסי אליה כאל הזדמנות לשכלל את היכולת שלך להקשיב וללמוד מכל אדם איתו את באה במגע בהקשר של בנך, אבל לעולם לא לתת לדברים לערער את הדרך שבה את רואה אותו ומרגישה כלפיו. זוהי זכותך וחובתך להיות שם בשבילו, כי הוא הילד שניתן לך, ולא לאף אחד אחר בעולם כולו! (כמו שאומרת איימי קמרון האחת והיחידה...) אני מצטערת שאין לי מילים יותר מוצלחות לחזק אותך אבל מקווה שהיצלחתי לבטא ולו קצת ממה שאני חושבת . בהצלחה בכל, ענת.