רק כדי להיות בטוח

Orange16

New member
רק כדי להיות בטוח

איתות במעגל תנועה: אני נכנס למעגל רק כדי לפנות ימינה ולא כדאי להסתובב במעגל אז אני מאותת ימינה. אני ממשיך ישר במעגך אז אני לא מאותת. אני פונה שמאלה במעגל אז אני מאותת ימינה. האם זה נכון?

flutter girl

New member
טכנית,

ויש ויכוח רב על זה: אם אתה מגיע למעגל ואתה רוצה לפנות שמאלה, אתה צריך לאותת ימינה כשאתה בתוך המעגל ומגיע ליציאה שבתחילת המעגל הייתה שמאלה, כביכול. לא ראיתי הרבה אנשים שבאמת עושים כך, ורוב האנשים פשוט מאותתים שמאלה לפני הכניסה לכיכר. זה, אגב, מניסיון- הרבה יותר נוח כדי להבין מה הבנאדם מתכוון לעשות.

ShMo0LiKiPoDa

New member
זה נוח כי

כל מעגלי התנועה, עפ"י העיקרון שלהם, אמורים להיות הרבה הרבה יותר גדולים.. בארץ רוב מעגלי התנועה יחסית קטנים, ככה שמספיקים לראות את מי שנכנס באיזו כניסה ולהבין לבד לאן הוא מאותת ופונה.. שלא לדבר על זה שמי בכלל יקלוט בחצי מטר שיש בין היציאה של הישר לבין היציאה של הפנייה שמאלה את האיתות..

flutter girl

New member
../images/Emo45.gif

יש פה באזור איזה מעגל תנועה אחד שהוא ממש *ענקי*, וגם יש בו בערך 5-6 יציאות (לא להאמין! ועוד בצפון!), ושם באמת הרבה יותר פרקטי לאותת בתוך המעגל...

costaet

New member
בדרך כלל במעגלי תנועה כאלה גדולים

גם עוברים נתיבים באמצע ולפעמים אפילו יש רמזורים לכן אין שום הגיון לאותת לפני הכניסה למעגל לכיוון הרצוי שכן תעשה דברים מנוגדים לאיתות בתוך המעגל. במעגלי תנועה קטנים (רוב מעגלי התנועה בארץ) עם נתיב אחד וארבעה כיווני נסיעה אפשריים (או אפילו פחות) אפשר לאותת לפני הכניסה למעגל ולהמשיך לאותת תוך כדי המעבר במעגל.

be_roo

New member
אם יש רמזורים זהו לא "מעגל תנועה"

אלא סתם כביש עגול. "מעגל תנועה" מכיל בהגדרה שלו חוקים של זכות קדימה ולכן אם יש רמזורים ההגדרה אינה תקפה.

costaet

New member
צודקת, ועוד הסבר לפותח השירשור

פה יש "מדריך למשתמש" במעגל תנועה.

be_roo

New member
המדריך הזה בעייתי, כי הרוב לא

נוהגים לפיו בארץ וכשכל אחד נוהג בצורה אחרת, זה מתכון לתאונה.

Orange16

New member
אני לא מחפש דעות אישיות

אלא קביעה נחרצת של מה החוק אומר, היות ואני לפני מבחן מעשי.

תות15

New member
לפי המורה שלי

מאותתים רק ביציאה מהכיכר- במידה ואתה פונה ימינה אז תאותת כבר לפני שאתה נכנס, במידה ושמאלה תאותת ימינה ביציאה.

be_roo

New member
אתה לא מעדיף תשובה בטיחותית

אין קביעה נחרצת, יש רק הגיון בטיחותי במנחה. כמו שאמרו לך, במעגלי תנועה עם רדיוס גדול אין לך ברירה אלא לאותת ימינה לפני היציאה הרצויה, אם תאותת מראש, זה לא ישנה לאף אחד כי ממילא אף נהג לא רואה אותך ולאן אתה מאותת ממרחק. אם מעגל התנועה קטן וכל הנהגים מהכיוונים השונים רואים אותך, לאותת מראש על כיוון הנסיעה זו הדרך להעביר להם את כל המידע הדרוש. אם אתה עדיין תלמיד נהיגה, פעל לפי הוראות המורה עד שתוציא רשיון.

למעלה