רק חיימקה שלי...

רק חיימקה שלי...

בכל העולם הנאור כבר הבדקו, חקרו,הבינו הסיקו מסקנות בענין אמצעי תחבורה בעיר וזיהום אויר. ברוב אירופה המערבית, מרכז העיר סגור לכלי רכב פרטיים ומערך תחבורה ציבורית יעילה מאין כמוה (אוטובוסים/חשמליות בתדירות של אחת לשבע דקות בשעות העומס ואחת לרבע שעה בשעות הלילה) בשילוב עם עידוד השימוש באופניים (יתרון כפול מבחינת המדינה - גם שמירת הכושר הגופני של האזרחים) הביאו לשימוש נמוך למדי בערים. רק אצלינו, יודעים שהדרך הנכונה למנוע את זיהום האויר היא הפחתת השימוש בתחבורה ציבורית בעיר, שכן זו האחרונה אינה ידידותית לסביבה. לא חשבו על - ייעול התחבורה ציבורית ושפור השפעתה על איכות הסביבה. לא. אצלינו יודעים מה נכון.

סוריאל

New member
לא בדיוק

הבודקים טענו, אם הבנתי נכון, שבמצב הנוכחי אין טעם לתגבר את מערך התחבורה הציברוית משום שהוא מיושן ומזהם. רק לאחר שידרוגו אפשר יהיה לעבור לשלב הבא, קרי הפחתת השימוש בתחבורה פרטית ועידוד השימוש בתחבורה ציבורית. אני מסכים לחלוטין ולדעתי אחת מהמטלות הראשונות של הסנהדרין החדשה, מיד אחרי שיבחרו את המשיח, צריכה להיות שדרוג מערך התחבורה הציבורית בישאל.

אני מתה

מסקרנות, לראות איך זה יהיה בירושלים. התכנון דומה מאוד למקובל בעולם הגדול (בניגוד לתל אביב
) מדובר על אוטובוסים שיעשו סיבוב קצר בתוך שכונות (ולא ביניהן) ויזינו את הרכת הקלה, שתעבור פעם ב 5 דקות בשעות השיא, ומרכז העיר יסגר לגמרי לתחבורה. הדבר היחיד שגרוע בתכנית: לא מתחילים להכניס לנו למוח שחייבים לשנות הרגלים. ואם זה לא יקרה- כל התכנית תיפול.

כבר מזמן אמרתי שלא כדאי למות

אפשר פעם אחד ודי, וכדאי לשמור אותה להזדמנות ממש טובה. ורק ד"א, ברוב העולם לא מדובר על משהו שכונתי שמובילמשהו שמקשר בין השכונתיים, אלא ברשת של ממש שמכסה את כל העיר ופרבריה.

amit1270

New member
בירושלים יהיה שילוב.

בנוסף לקווים השכונתיים תהיה עדיין רשת עירונית ענפה, מרכז העיר לא ייסגר לאוטובוסים, וגם כלי רכב פרטיים יוכלו להגיע למספר מקומות מוגבל. אבל לאורך הציר המרכזי (רחוב יפו) תהיה בלעדיות לרכבת הקלה.

amit1270

New member
מפה אחת טובה מ-1000 מילים

או שלא... כך תיראה התחבורה הציבורית בירושלים מתישהו בעתיד, אולי.

שרוֹן

New member
ירושלים בנויה על הרים

שיטת השכונות, או לחילופין, הר, הר, פרה, פרה, עדיף בעיני למתכונת של עיר כזו. במילאנו, לדוגמא, יש מבנה של קורי עכביש. כך ששם מה שעובד זה אוטובוסים/טראמים על הקווים המעגליים וקווי ניקוז למרכז (וכמובן תחתית שחותכת הכל באלכסונים די מקריים). כל עיר ומה שמתאים למבנה שלה. את ת"א לא ניתן להציל (פשוט, אין כניסה). לעולם לא אשכח את קו שבע עשרה (יוצא מעין כרם ומגיע למלחה דרך ג'הנם) שהיה מצייר את חתימתו של אולמרט בכבישי העיר ושכונותיה בזיגזגים פרועים.

shellyland

New member
שאלה חרדתית:

האם גשר המיתרים יישאר צהופב, כפי שהוא עכשיו, או שיכסו את הגועל נפש הזה בצבע יותר ידידותי למשתמשת?

amit1270

New member
הצהוב זה בכלל אל הגשר

אלה מבנים זמניים שיחזיקו את החלקים (שבשלב זה צבעם אפור כחלחל) עד שהקונסטרוקציה תושלם.

כשקראתי את הכותרת הייתי בטוח שזה

עוד שירשור על רמון
שמעתם שטניה ריינהרט נפטרה. לא נעים להגיד, אבל אני לא יכול להגיד שאני עצוב. זה היה פשוט מרושע איך שהיא היתה מעוותת את כל העובדות כדי שיתאימו למסקנה שלה שהיהודים תמיד אשמים בכל ורק הם.

היא היתה בת 62, נפטרה בשנתה ללא כל

תלונה קודמת על הרגשה רעה. הלכה לישון ולא התעוררה. נשמע כמו דום לב או התקף לב קלטני מיידי.

ברור, זה עבודה של המוסד.זוכר איך ב

ב1996 המוסד הרעיל את חאלד משעל בירדן בפעולה שהסתבכה ? נראה לי שזה היה אותו רעל.

למעלה