רק חולקת:

elley

New member
רק חולקת:

אני מנהלת דיון פמיניסטי בפייסבוק, בגרמנית.

אני, דיון פמיניסטי (ואני בצד שמסביר מה זה פמיניזם, כן?), בגרמנית.

שלוש המילים הללו במשפט אחד לא ממש הולכות הגיונית ביחד.

חשבתי אולי אם אני אכתוב את זה זה יהיה יותר הגיוני, אבל לא. זה עדיין הזוי לי.

זהו. פרקתי. תודה על תשומת הלב.

elley

New member
כן ולא

אני יודעת שזה חשוב, אבל זה פשוט מדהים כמה מתסכל לדבר עם אנשים על הנושא.

een ogenblik

New member
יפה

אני לא מצליחה להתדיין עם ילדים בני שש, על נושאים פחות טעונים, אז כולי התפעלות.

elley

New member
אז מסתבר שגם אני לא

ובינינו? אני בכלל לא בטוחה שזה בגללי. מרתיח אותי אבל, שכשלאנשים אין מה להגיד הם דופקים הודעה מתנשאת, שלא קשורה לכלום.

odansky

New member
כל הכבוד לך

עכשיו חזרי למטבח
...

סורי, לא עמדתי בפיתוי
עמרUK

elley

New member

השניה סיימתי שם. ארוחת הצהריים שהכנתי היתה דוקא טעימה

elley

New member
טוב, למדתי את הלקח

הדיון הסתיים בזה שאני הגרסא הנשית של היטלר. במילים האלה.

דיווחתי להנהלת פייסבוק ושלחתי הודעה זועמת לאידיוט המתנשא שהתחיל את הכל, אבל אני עדיין רועדת. מההלם ומהחוצפה.

bluewolfski

New member
אוף!

אין לי מושג מה היה הבשר בדיון, אבל אני מבינה ללבך איך מפורבוקציה של בן אדם אפשר להתערער מהחוצפה והגועליות. כשמהצד השני את מדברת על משהו שאיכפת לך ממנו באמת מהלב.
ולקרוא לך ב H WORD זה בכלל מגעיל ומוגזם!

יעלי9

New member
זה הוא שצריך ללמוד לקח

איך יתכן שהוא הצליח להגיע למאה הנוכחית ועדיין צריך הסברים מה זה פמיניזם?!
(כל פעם מופתעת מחדש מכך שהמונח הזה עדיין טעון)

MayFebruar

New member

הו, הוא מהזן ה'נחמד'- אלו שמקללים ומעליבים רק בגלל שהדעה של האחר לא מוצאת חן בעיניהם והם לא הצליחו לשנות את דעתם. פפפפףףףף!

elley

New member
עידכונון:

אחרי ששלחתי דיווח לפייסבוק והודעה נזעמת לבחור, הוא שלח לי מסר ובו הוא אומר לי שהוא לא התכוון שזה יגיע לאן שזה הגיע, שהוא מחק את ההערה על היטלר (אגב, לא הוא כתב אותה אלא אחד מה"חברים" שלו), שהוא מצטער ושהוא היה שמח לו היינו יכולים להעמיד פנים שהדיון לא קרה ומתי שהו בעתיד להפגש ולדבר על זה והוא יסביר לי בעצם למה הוא התכוון. עניתי לו שאין שום סיבה להעמיד פנים שכלום לא קרה, להפך. זה קרה, ואני חושבת שזו הזדמנות פז ללמוד מהאירוע הזה. מבחינתי אפשר להפגש כבר עכשיו ולדבר על זה. אני השתתפתי בדיון ההוא כדי לחלוק, להסביר ולשתף, אני לא רואה סיבה להפסיק. מה שקיבלתי מהצד השני היה תחושה שאין לי פרטנר, אלא להפך, שמקטינים אותי ומתנשאים מעלי, והוא יותר ממוזמן להסביר לי כבר עכשיו למה הוא *באמת* התכוון. הוא שלח תשובה שכרגע הוא לא יכול, אבל הוא ישמח אם נוכל להמשיך בשיחה לאט לאט. אז אני מתארת לעצמי שזה סוג של התנצלות, שזה יותר טוב מכלום.

אני שוקלת לתרגם את כל מהלך הענינים לעברית. יש כבר כמה אנשים שקיבלו ממני עדכונים בשוטף, ונראה לי שהכי פשוט שהם יקראו בעצמם את מה שהלך שם, מאשר שאני כל פעם מחדש אתחיל עם "אז אני אמרתי, אז הוא אמר". יענין מישהו מפה לקרוא כזה דבר?

אה, ותודה על התמיכה. זה היה מאד במקום, ומאד הייתי צריכה את זה. תודה

אני אשמח לקרוא אם תחליטי לתרגם.
זו בהחלט סוג של התנצלות אבל אני לא יודעת אם זה בגלל שהוא הבין שהדיון ירד לפסים אישיים מכוערים או בגלל שהוא מבין שהוא טועה.
בכל מקרה, המון בהצלחה וכל הכבוד לך!

MayFebruar

New member
אני גם אקרא אם תתרגמי

אישית, אני הרבה פחות סלחנית ולא הייתי מתקשרת יותר עם האדם הזה אלא אם הוא חבר טוב\קרוב. והאמת שגם אין לי לסבלנות לכל מני סליחות מסובנות... אז כל הכבוד לך על הסבלות והפתיחות

הולכת בדרכייך.

סיימתי דיון פייסבוק עם חבר של חברה. הוא טען שזה לא בסדר שבישראל נשים מקבלות משמורת אוטומטית על הילדים במקרה של פירוד (שאני מסכימה איתו על זה) אבל זה לגמרי אחלה וסבבה שנשים מקבלות שכר נמוך יותר מגברים. כששאלתי למה אחד נראה לו לא בסדר אבל השני כן והוא ענה לי כי המעסיק צריך לחסוך כסף [?!?] ואם שנינו היינו עובדים במקדונלדס היינו מקבלים אותו שכר (בטח, כי שנינו היינו מקבלי שכר מינימום. הם לא לארג'ים שם בשכר). הוא נתן גם דוגמאות כמו מעצבי אופנה (ולחלוטןי לא שם לב שרוב השמות הגדולים הם בכלל גברים ולא נשים) ויש הבדל במקצועות. מחקרים שנעשו בכל העולם מפריעים לו, כנראה, עם המציאות שהוא ממציא לעצמו.
לבסוף הוא קרא לי להפסיק לענות מהרגש ולא מההגיון (בעצם עשה לי mansplaining, למרות שהמחקרים מגבים אותי ולא אותו) ואמר לי שהוא מקווה שהוא לא יוצא שוביניסט.
אני קצת בהלם שאנשים כאלה קיימים.

elley

New member
יש הרבה יותר מדי

ובכלל לא שמתי לב לזה עד שלא התחלתי לשאול אותם אם הם מודעים ליציאה המפגרת שיצאה להם עכשיו מהפה כשיצאה להם אחת, והם ביקשו שאני אסביר למה היא מפגרת. סליחה, הם ביקשו שאני אסביר למה *אני חושבת* שהיא מפגרת. ושמת לב שנשים תמיד עונות מהרגש ולא מההגיון, גם כשאנחנו מספקות סטטיסטיקות ממשליות ותוצאות של מחקרים מדעיים?

יישר כוח ותחזיקי מעמד. העסק הזה מתסכל ברמות על.

(נ.ב. אני עובדת על לתרגם את הדיון, כשאסיים אשלח למי שבקשה במסר
)

למעלה