רק התפרקות צבאית

LITI789

New member
רק התפרקות צבאית

הכל התחיל באפריל לפני בערך חצי שנה בבדיקות לצו ראשון, באתי לרופאה שלי שתמלא לי את הטופס לצו ראשון היא הושיבה אותי ואמרה לי שיש לי צהבת C (צהבת שהורסת את הכבד ויכולה להוביל לשחמת ולסרטן בכבד) עוד לא בדיוק ידעתי בתקופה ההיא מה זה אבל כשהגעתי לצו ראשון נדהמתי לגלות שאני לא כשירה זמנית לשרת (כרגע נכון להיום אני עם פרופיל 24). פעמיים היתי בצו בשתי הפעמים ביחד שמעו כ-20 בנות שהיו איתי בחדר הבדיקות שאני לא כשירה לשרת הן לא שמעו למה רק את זה הן הסתכלו עליי במבט מעורר רחמים הקצינים שדיברו איתי דיברו בצורה מזלזלת ומעליבה הם צעקו לפני כל הנסות שהיו בחדר את הפרופיל שלי וגם שאני לא כשירה לשרת ראיתי את היחס שלהם כלפי הבנות האחרות ואת היחס שלהם כלפי זה היה יחס שונה והרבה יותר מעליב יצאתי נפגעת... טוב עברו כמה חודשים ובאוגוסט התחלתי טיפול נגד המחלה הטיפול לא קשה אבל אני פשוט עייפה ממנו עם כל שבוע ושבוע שעובר אני עייפה יותר ויותר אבל השבוע התפוצצתי לא יכולתי יותר והכל בגלל הבית ספר שלי. הזמן הוא יום שישי שעתיים שיעור חינוך ראינו סרט שקשור לבקו"ם ולקליטת חיילים חדשים (החיילים בסרט היו שני גברים שהיו מועמדים ליחדיות קרביות נחשבות) אמרתי למורה שלי שאני לא רוצה לראות את זה היא לא הסכימה לתת לי לצאת (יש לציין כי הבי"ס יודע מה המצב הרפואי שלי ואת המצב הצבאי שלי מבחינת צה"ל) אחרי 10 דקות מתחילת הסרט התחלתי לבכות כל החרא מהצבא שאכלתי ואני עוד צריכה לרואת את זה לא יכולתי יותר לקחתי את עצמי ויצאתי משם אחרי שעה וחצי נגשתי למורה שלי ושאלתי אותה ל-מ-ה?! מה עם כל המתנדבים?! מה כל אלה שלא עושים צבא בגלל מצבם הבריאותי?! מה איתם?! למה אותנו לא מראים?!?!?! ברוב חוצפתה היא אמרה לי כי ביה"ס רוצה שיצאו מתוכו כמה שיותר חיילים קרביים ובגלל זה היא לא יכולה להראות שום דבר על מתנדבים ועל כאלה שלא משרתים בצבא!!!!! באותו רגע הבטחתי לעצמי שאני אפגש עם המנהלת המפגרת הזאת שקבעה את החוק המפגר הזה ואני אגיד לה הכל... למה לי אין מושג מה האפשרויות שלי אני רוצה שהבי"ס יציג גם את הצדדים שלנו של האלה שלא מתגייסים כי אין להם ברירה (ואני רציתי להיות לוחמת לפני שהכל התחיל!). אני יודעת שיש התנדבות לצבא אבל הדבר היחיד שאני יכולה להיות זה פקידה ואני לא מוכנה לזה ברור שיש גם ויתור על הצבא מבחינה רפואית וללכת ללמוד אבל זה לא הקטע הקטע הוא שהבי"ס שלי לא מוכן לדבר על מקרים כמו המקרה שלי ויש עוד רבים בשכבה שלי ובשכבות הנמוכות יותר של ילדים שלא יתגייסו ואני לא מוכנה שהם ירגישו כמו שאני מרגישה עכשיו! סליחה על החפירות לילה טוב!

היי

אני לא רוצה להכנס לכל הסיפור כי זה לא כ"כ מתאים, אבל בקצרה...לגבי הבית ספר הם עושים את זה כי הרבה לא הולכים לקרבי ומנסים לדרבן כמה שיותר, זה לא נגדך...יכול להיות שהצורה שהמורה שלך דיברה היא אישית לא הייתה לעיניין, אבל באופן כללי ככה עובדת כל שיטת בתי הספר, וזה דבר טוב כי צה"ל צריך בעיקר לוחמים, אם לא היה צריך לוחמים גם לא היה צריך בכלל צבא... בנוגע להתנדבות, אצלנו כן שמים על זה דגש, כי רואים בזה ערך מיוחד. מה שאמרת לגבי מתנדבים שהם רק פקידים, זה ממש אבל ממש לא נכון...את תהי פקידה רק אם תרצי להיות... יש לי חברים שהתנדבו והם עושים אחלה של תפקידים, בין אם זה שהם אחראי רשות בחיל האוויר, ומדריכות בקורס של חיל חינוך, נימצאים בדובר צה"ל בתור כתבים...זה ממש לא נכוןןןןןןן להגיד על מתנדבים שהם פקידים... אם את צריכה עוד עזרה, עצה את מוזמנת לפנות...:) שיהיה רק טוב ושבוע ניפלא...

../images/Emo140.gif

תרגישי טוב. מעבר לכל מה שנאמר מעלי אם את לא מעוניינת בהתנדבות לצה"ל יש גם אפשרות של שירות לאומי חילוני. את תוכלי לתרום בתחומים לא פחות חשובים (הדרכת אוכלוסיות במצוקה, קופ"ח, בי"ח, מד"א ועוד) והשירות הלאומי נחשב בדיוק כמו תקופת צבא.

../images/Emo10.gif

קודם כל, אני מוכרך לציין שזה נשמע כאילו את מוקפת באנשים אטומים במקרה הטוב, ומטומטמים במקרה הרע. אני במקומך הייתי אומר למורה, שהיא מטומטמת חסרת תאקט, ושאת משתתפת בצערה, אבל את לא מוכנה שזה יבוא על חשבונך. בקשר לחיילים/רופאים/קצינים בצו הרשעון, את יכולה לפנות לנציב תלונות הציבור(או משו עם שם דומה) ולהתלונן עליהם. וזה מגיע להם. צריך לעשות פעם אחת ולתמיד משהו עם החוסר פרטיות המזוויע בבדיקות הרפואיות של הצו הרשעון! בקשר להתנדבות, אני לא מומחה לעניין, אבל הבנתי שמתנדבים דווקא מקבלים תפקידים שסדירים מתקשים לקבל, ויש כלפיהם יחס מעולה(על המוטיבציה וכו'). שיהיה לך בהצלחה(!), ותנקרי ת'צמיגים באוטו של המורה שלך

peppermint

New member
סוףסוף תירוץ להשתמש ב../images/Emo201.gif!

ביה"ס שלך נשמע דפוק. המורה וההנהלה והגישה הדפוקה לחיים. אצלנו בשנה האחרונה דווקא הגיעו כמה וכמה מתנדבים שעזרו לשכנע חלק נכבד מאיתנו ללכת בדרכם, ואכן השכבה התחלקה לקבוצות שונות שזרמו כל אחת כרצונה- זה היה ממש יפה לראות שאפילו כאלה שלכאורה השתמטו מבחירה מהשירות הסדיר בכל זאת הלכו על שירות לאומי, ולהבין שעדיין קיים אצלם סוג דליל של ערכים... אני מצטערת לשמוע על מה שקרה לך, אבל שמחה לראות שלא איבדת את הרוח. בתור מי שיש לה עוד נצח עד הגיוס במרץ, אין לי בדיוק איך לייעץ לך מה לעשות הלאה, אני (עדיין) דיי בורה בזה והכל. אני רק אצדיע לך ואגיד לך כל הכבוד
. אל תתני לאף אחד לדכא אותך - מורה מטומטמת, פקידי בקו"ם ממורמרים, בנות מלשכת הגיוס (הסיכויים לא גדולים שהן יגיעו יותר רחוק ממך במונחי קריירה צבאית, גם אם את לא מתגייסת) - יש לך ביטחון בשאיפות שלך. יחד עם הכל, אני בטוחה שיש איזשהו תפקיד שתוכלי למלא ושימלא אותך (קיטש) בטח שמעת על הבחור המקסים בעל פיגור שכלי שהתגייס וכיכב בכותרות לאחרונה? הוא יתפקד כסוג של מדריך/מרצה שמעודד נוער לגיוס. אני לא משווה, הוא פשוט היווה מקור השראה וחיזוק הביטחון, בשבילי לפחות. בכ-ל מקרה, רק תדעי שיש גם מישהי בצד שלך. מקווה שתגיעי למקום מספק, רק בריאות
. ?תאכלי איזה סטייק? עלי והצליחי

מתנדבת = פקידה? ממש לא...

מהסביבה הקרובה שלי, אני מכירה פקמ"צית שהיא מתנדבת, ומכירה פקח טיסה מתנדב אז אמנם פקמ"צית זה פקידת מבצעים, אבל להיות רק פקידות? ממש לא נכון..

למעלה