רק היום

רק היום

יותר נכון הלילה גילתי את הפורום הזה. בתור אחת שאיבדה לא מזמן (לפני חודשיים) את אבא שלה היה לי ממש קשה להיכנס לפה ולקרוא את מה שרשמתם. רק רציתי להגיד לכם שאני מאוד מעריכה את התמיכה וההבנה של אנשי הפורום. קצת קשה לי להקל את המצב ועכשיו להבין שתמיד ארגיש ככה מפחיד אותי מידי. אבל מצד שני הידיעה שחייבים להתחזק ולהמשיך, אבל למה???

היי מותק,

ממש כאב לי לשמוע שהתיתמת לפני חודשיים, זה בהחלט טרי, ואני מעריכה אותך שכתבת.זה לא קל לכתוב בתקופה הראשונית שאחרי האבדן, ובמיוחד בפורום שגולת הכותרת שלו היא יתמות. יותר מזה את מוזמנת להשאר עימנו, לחלוק איתנו רגשות צער ושמחה כאחד. אנחנו יותר ממבינים! תמיד פה בשבילך! תרגישי ב /tapuzforum/images/emo82.gif ! /tapuzforum/images/emo96.gif ? /tapuzforum/images/emo212.gif ?

../images/Emo201.gif

היי לך, גם אני איבדתי את אבי היקר לפני כמעט חודשיים.מה אני אגיד לך? הרי כל דבר שאגיד לא מנחם. לא אותך ולא אותי ולא אף אחד מאיתנו-איבדנו הרי דבר שאין לו תחליף-זה חור גדול מאוד בלב. תרשי לי לענות לך על ה"למה". אני לא יודעת מה היתה מידת המעורבות שלך עד לפטירת אביך,אני יודעת לספר לך את המקרה שלי.אני הייתי האדם הכי...פעיל ומאושר בעולם עד שביום אחד קיבלתי טלפון שבו אבא מודיע לי שהוא מאושפז בבי"ח בגלל כאבי בטן עזים. אני,אחת שלא מתרגשת מידי, עוד מעזה "לרדת" עליו וללעוג ללחץ המיותר.ועוד חשבתי לי שבטח במקרה הגרוע זה אולקוס או משהו כזה. לקח למצב יום וחצי להדרדר עד כדי כך שהוא הונשם, הורדם והועבר לטיפול נמרץ. ביום הזה שבו חלה ההדרדרות פשוט הבנתי שמעכשיו אני הפה שלו,אני לא יכולה לזוז ממה שקורה בבי"ח. ככה התנהל "מחול שדים" ארוך, קשה ומייגע. עבורי ובטוח שעבורו. חצי שנה הוא היה מונשם-חצי שנה ישנתי בביח. ואז הייתה השתפרות משמעותית מאוד,והוא הועבר למחלקה רגילה,היו לילות שבהם הוא הכרחי אותי לישון בבית!!! אני חזרתי לרקוד-זה היה הדבר היחיד שחזרתי לעשות-לא עבדתי וזרקתי די לקיבינימט את התיזה שירקתי דם עד שגיבשתי אותה בעצמי. ואז, 12 ניתוחים,ושנה נוספת של אשפוזים לסירוגין. וכל הזמן הזה אני שם איתו, בשבילו-בשבילנו. הוא היה הדבר הכי יקר לי בעולם. אמרתי לו שזה באמת "מחול שדים"-אנחנו נרקוד! אין מה לעשות-חייבים! ננצח,הרי הוא היה פייטר אמיתי,וגם אני כזו. ואז ביום אחד, יותר נכון לפנות בוקר אחד הוא הלך לעולמו,והותיר אותי עם כאב עמוק מאוד. עם חוסר ענק ששום דבר לא ימלא. ואני בחיים. ההמשכיות שלו. כל מי שהכיר את אבא הכיר איכשהו גם אותי-הוא היה המעריץ שלי-תמיד ידע לפרגן ולהעניק, לחבק לנשק ולהגיד שאין כמוני ושהוא גאה ואוהב. ידע לתת עצה את התמיכה הנכונה. ידע להיות הכי בעולם כשהייתי צריכה אותי.ועכשיו זה איננו. וקשה לי מאוד עם האובדן. ואני לא בוכה,וגם עם זה קשה לי,ואני לא עושה בחיים כלום חוץ מלהמשיך לרקוד-אבל אני מתכננת לחזור יום אחד לפעלתנות שהקיפה אותי. אז למה? כי אלו החיים. כי היקר לי מכל היה רוצה את הטוב ביותר עבורי. כי הוא כל כך חסר אבל הוא כבר לא ישוב,ואני ההמשך החי של מה ומי שהוא היה.תראי, ברור לי שמשהו ממני נטמן ביחד איתו-אני לא מתכחשת לזה. ויחד עם זאת למרות הפרידה הגשמית ממנו והפרידה הרוחנית של חלק ממני אני אומרת לך ולכולנו,ילדים זה דור המשך. אני ממש מרגישה את מה שהוא היה רוצה בשבילי. אני יכולה לדמיין אותו זוהר מאושר כשהוא מסתכל עליי רוקדת, אני יכולה לשחזר את החיוך היפה שלו ואת הדמעות שזלגו לו מהעיניים בסיום התואר הראשון כשעליתי לנאום, את הגאווה שלו כשהוא בא למקום העבודה הקודם שלי ובמלוא הדרו אמר "זו הבת שלי",כששאלו עם מי הגיע להפגש. זוכרת כל כך הרבה,יכולה לדמיין תגובות של מצבים שלצערי כבר לא יקח בהם חלק. אבל הוא איתי תמיד-במחשבה בהרגשה ובחיים. מותק, זה קשה זה טרי, והזמן לא בטוח רופא טוב.והחיים נמשכים-לאבא אין תחליף,ודווקא בגלל זה עולה בי לפחות צורך לחיות. לחיות ולהנציח. יהי זכרו ברוך.

eshkolit32

New member
"ואני ההמשך החי של מה ומי שהוא היה"-מקסים!

אהבתי מאד את הדברים שכתבת... המשפט הזה הוא כל כך מדויק, כל כך נכון. דרך יפה ובריאה להסתכל על הדברים. יופי של תגובה !

תודה ../images/Emo9.gif

את יודעת, אני נזכרת במשהו שצובט לי את הלב. בניתוח הראשון של אבא כשהוא עוד היה מונשם,והמצב היה די מחורבן-בלשון המעטה.נכנסנו אני והוא לחדר המתנה ועוד "ביג בוס" שניתח אותו. היה מתח. אני רעדתי מקור ומצד שני היו לי גלי חום -אשכרה גיל המעבר באמצע שנות ה20. ואבא מחובר למליון צינורות ושואל אותי אם יהיה בסדר.ואני מחייכת מסתכלת לו לתוך העיניים שלו שכל כך אהבתי,ואמרתי לו-תגיד לי אתה רוצה למות פעמיים? אם אתה מת בניתוח אני הורגת אותך! ו"ביג בוס" מתגלגל מצחוק ואז גם אני ואבא.ואז "ביג בוס" אומר לו-רק תגיד לי איך גידלת כזאת ילדה,ושואל אותי מאיפה הכוח הזה? ככה, בלי להתבלבל ליד אבא הוא שאל אותי! ואני עניתי! אמרתי לו-תראה כמה אנחנו דומים-זה לא רק דמיון חיצוני. אומץ ואופטימיות ומסירות אלו התכונות הכי דומיננטיות שהיו לאבא. ואני כזאת! ואז "ביג בוס" אומר לו-יאללה, אז מה יש לך העתק נאמן למקור? באמת אתם ממש דומים. באמת שזה כ"כ החמיא לי. ואבא התמוגג מאושר. ומה אני אגיד לך? באמת קשה לי. הכי קשה בעולם. אבל באמת שאני מנסה להסתכל על הדברים אמנם עם כאב בלתי נדלה אבל גם עם כוח ועוצמה אמיתיים-באמת המשכיות טבעית כזו.

לצערי, מהסיבה הפשוטה

שפשוט חייבים. אני רואה את זה כהמשכיות. אני המשכיות של אמא שלי. ואם אני לא אמשיך, איך יזכרו אותה? פוילעשטיקים אומנם, אבל זה עוזר.. יקירתי, אני מאוד משתתף בצערך, ואני רוצה שתדעי שתוכלי לדבר איתי בפרט ועם הפורום בכלל, כמו שאני התקבלתי לפה בידיים פתוחות. תהיי חזקה, ותדעי שמותר ואפילו צריך לפרוק מעלייך את הכאב. רק ככה המצב ישתפר.
Mr. Optimistic

רציתי להגיד

תודה לכולכם על קבלת הפנים החמה . אני מקווה שאהיה מוכנה לשתף אתכם בקרוב. ממש קשה לי עכשיו ולמרות שיש לי אמא ממש תומכת וחבר שהוא הדבר הכי טוב שפשר לבקש קשה לי לשתף. ושוב תודה.

gal-or

New member
תעשי רק את מה שאת מרגישה.

אני איבדתי את אבי לפני 12 שנה ואת אימי לפני 8 שנים וכמה חודשים. עדי

eshkolit32

New member
תשמעי:

הצער והכאב לא נשארים כל הזמן אותו הדבר. זה נורא משתנה ותלוי מאדם לאדם. מעבר לזה כל אחד כאן יגיד לך שהכאב עובר שינויים, הוא לא נישאר באותה דרגה כמו שהיה ברגע שהאובדן התרחש. מובן וברור שקשה לך לעכל את האובדן, עברו בסה"כ חודשיים וזה מעט מאד. עיבוד האבל זה דבר שלוקח המון זמן אבל אפשר ללמוד לאט לאט איך לחיות "בשלום", עד כמה שניתן, עם הכאב. ולשאלתך למה חייבים להתחזק ולהמשיך: קודם כל לא חייבים. יש אנשים שבוחרים שלא להתגבר, שלא להמשיך הלאה, אלא לשים את הכאב במרכז חייהם ולתת לו את כל הפוקוס. לי אישית קשה לעודד תפיסת עולם כזו משום שאני מאמינה שלא באנו לעולם הזה רק כדי לסבול. האובדן בחיים של כולנו הוא רק חלק מהתמונה. חלק כואב ומצלק אבל לצידו יש מקום לעוד דברים אחרים שמעשירים את החיים כמו למשל, ללמוד דברים שמעניינים אותנו, להקיף את עצמנו בחברים טובים, לטייל בעולם, לצבור חוויות, להנות מתחביבים, להקים משפחה, ליצור יצירות אומנות, למצוא את הדרך שלנו בעולם להרגיש טוב עם עצמנו, להיות יצרנים, להנות. אני מבינה שלמרות הסביבה התומכת שלך קשה לך לשתף כרגע במה שעובר עלייך. עצם זה שאת מודעת לזה זה מצוין בעיני. קחי לך את הזמן, לשתף את הסביבה הקרובה שלך, אותנו, או כל אדם אחר. אין שום לחץ ואת יכולה לעשות את זה בקצב שלך. אנחנו בכל אופן, תמיד כאן בשבילך, אם תרצי.

למעלה