טוב, אז ככה
אני מודע לכך שמה שאנחנו עושים כרגע לא מוגדר כהשפעה ישירה על בחירתו של ערפאת אלא כהשפעה על סיכוייו להיבחר ע"י הפיכתו ללא רלוונטי. הערה קטנה: אתה ממש לא יכול להשוות את ערפאת לבגין ושמיר כי בניגוד לערפאת הם לא היו טרוריסטים ואתה גם לא יכול להשוות את פעולות המחתרות לפני קום המדינה לטרור של ערפאת, המחתרות לעולם לא כיוונו את פעולותיהן כנגד אזרחים, דבר העומד בניגוד גמור לערפאת. ונגיד שלא היתה לנו ברירה וערפאת היה המועמד הראוי היחיד להידברות ונגיד שרבין היה לגמרי שקול כשהחליט לחתום עם ערפאת על הסכם אוסלו. אז חתמנו עם ערפאת על הסכם אוסלו כי הוא הציג את עצמו כנכון לסיים את הסכסוך אבל אז מה קרה? גילינו שערפאת רודף השלום לא כל כך רודף שלום כפי שחשבנו, וזאת בלשון המעטה, אז מה עושים בנידון? חלק (הימין והשמאל שהתפכח) הבינו שאין סיכוי לסיים את הסכסוך כשערפאת נמצא בהנהגה וחלק - יוסי ביילין, אדריכלי אוסלו (לא התכוונתי לכל חברי מפלגת העבודה) והאסטרונאוט הישראלי הראשון, הלא הוא שמעון פרס, לא נכנעו למציאות המרה ובתקופה של פיגוע רצחני בכל יום הם היו עולים לשידור ואומרים שהפיתרון היחיד הוא לדבר עם ערפאת, ערפאת שגילה את פרצופו האמיתי כטרוריסט שלעולם לא חשב אפילו על סיום הסכסוך. שתי אפשרויות עולות כשאני מנסה לחשוב מה גורם לאנשים אינטלקטואלים, לכאורה בעלי שכל ישר, להיות כל כך אטומים למציאות ולהיות תקועים בעבר: 1. הם תקועים בקונצפט של "דינמיקת השלום" המהוללת של הסכמי אוסלו, שהוכיחה כבר מזמן שהיא רק אגדה. זו אפשרות די מופרכת כי אחרי הכל הם אמורים להיות אינטלקטואלים שלא בדיוק נולדו אתמול כך שאת עידן התמימות הם עברו. 2. הם הבינו עם מי הם מתמודדים אבל בכל זאת החזיקו בדעה שערפאת הוא זה שצריך לחתום איתו הסכם שלום. המסקנה היחידה שלי היא שהם פשוט לא מוכנים להודות בטעות החמורה שהם עשו והם מוכנים לעשות הכל, אפילו לתמוך בטרוריסט, העיקר לא להודות בטעות. זהו חטא ההיבריס החמור. מאחר והם מודעים לכך שהגישה שלהם מוטעית ומזיקה לעם ישראל ומדינת ישראל ואע"פ זאת הם עדיין מחזיקים באותה גישה אני רק יכול להסיק שהם בוגדים במדינתם. אולי יש לכך לגיטימיות בגלל שהם פוליטיקאים ויש לא מעט פוליטיקאים מושחתים אבל יש גבול לשחיתות, גבול שלא כולל את עליונות חייהם של אזרחי מדינת ישראל. היה לביילין ולפרס מספיק זמן לחשוב למה הביאה המדיניות שלהם, היה להם מספיק זמן להתפכח ולראות, אפילו אחרי שכמעט כל עם ישראל הבין, שערפאת הוא לא פרטנר אבל הם עשו בדיוק ההיפך ואפילו הטיפו בשער שצריך לדבר עם ערפאת, כאילו הם אי השפיות בעם של משוגעים. מה אתה אומר על זה? מבחינתי זה לא מקובל ואף פסול. הם שיחקו בחיי אדם כאילו לא היו שווים כלום. מה גם שכבר ידוע שביילין מקבל סכום כסף לא קטן מהאיחוד האירופי, כך שניתן לראות שאת נשמתו הוא כבר מכר לשטן. וטיפ קטן להבא: אם אתה רוצה שאני אשמור על רמת הדיבור שלי אל תכלול את המילים "ביילין" ו"מוסר" באותה הודעה. כל פעם שמישהו מזכיר את השם הזה אני מקבל התפרצות זעם, אז ראה הוזהרת.