"רק אני וה PMS שלי"

גאיה100

New member
"רק אני וה PMS שלי"../images/Emo79.gif

|לא יודעת איך לקשר להודעה האומללה שלי מלפני כמה חודשים. הפסקתי את הגלולות כדי לבחון השפעות של עם או בלי הורמונים על תופעות ה PMS. בינתיים עבר מחזור אחד (שנפרש על פני חודשיים וחצי), התופעות הרגשיות הופיעו בעוצמה פחותה בהרבה מה שהחזיר לי את הבטחון ב"נורמליותי". התופעות הפיזיות לעומת זאת הפכו אותי לסמרטוט מהלך וג´נקי של משככי כאבים. השבוע עברתי אבחון אצל רופא מהרפואה המשלימה. הוא נתן לי הפנייה להומאופטיה, שיאצו ודיקור. את ההומיאופט שללתי במקום כי אני מאמינה שזה מקל אבל נראה לי פחות מתאים למצבי. ההפנייה לשניים האחרים נראתה לי הגיונית. למבוטחי המושלם בכללית מגיע הנחה ל 16 טיפולים. כך שחשבתי שהכוונה ל8 טיפולי שיאצו ואז 8 של דיקור. אז זהו שלא. כשהתקשרתי לקבוע לעצמי תור. בעצם הסתבר שהרופא התכוון שאני יעשה טיפול שיאצו ומיד אחריו דיקור (אצל אותו מטפל). אז אלף זה נשמע לי לא הגיוני לעשות טיפול אחד אחרי השני. בית, כלכלית למרות ההנחה, זה יוצא 180 ש"ח לשני הטיפולים ברצף. ויש לי הרגשה שהמגמה היא פשוט לדחוף כמה שיותר טיפולים במינימום של זמן ואז להמשיך במחיר מלא. אם הייתי למשל משאירה את אופצית ההומיאופטיה, אז הייתי מגיעה ל-3 טיפולים שבועיים בעלות של 270 ש"ח. זה נשמע הגיוני (או מקצועי יותר נכון) לעשות את שניהם ביחד או שללכת עם האינוטאיציה שלי של ולפרוש את הטיפולים לפעם בשבוע? יש לי הרגשה שהחלטת הרופא היתה יותר כלכלית למערכת מאשר מקצועית או שאני טועה... * ותודה לסוכריה על אפשרות השיחזור

1ויוי

New member
מזדהה בכאב

אשרי הנשים שלא יודעות כאב pms מהו. אצלי מדובר בשבוע של צירי לידה לכל דבר רק בלי תינוק בסוף. לכן הסתדרתי נהדר גם בלי אפידורל ואז מגיעה המכשפה והכאב נעלם חוץ מבהריונות אז הוא נמשך בעוצמה מזעזעת עד חודש שלישי . כל משככי הכאבים לא הועילו ועל גלולות לא הייתי מוכנה לשמוע לפני היריון נוסף . מאז הלידה אני חצי שנה על גלולות וחיי השתפרו פלאים אין מצב שאפסיק למרות הרעב המטורף וההשמנה בעקבותיו. אני בנאדם מתפקד ! טיפולים משלימים לא ניסיתי כי לא מאמינה למרות שאני רואה במחלקת ביטוחי הבריאות אצלנו איזה קהל מעריצים גדול יש

גאיה100

New member
מעניין איך כל גוף מגיב אחרת

אני ממש מקווה שהמחזור האחרון שהיה ללא גלולות שיקף לטובה מה זה להיות בלי גלולות. מאד מקווה שלא יהיו לי הפתעות בשבועות הקרובים. עם גלולות יכולתי לדעת מה יקרה בכל יום מהשבועיים שלפני המחזור וסיוט זו מילה שדי מתאימה לתיאור התופעות
.

יופיופ6

New member
לי לא נראה לקבל טיפול אחרי טיפול באותו יום.

פעם בשבוע טיפול נשמע לי סביר. אני לא מבינה בטיפולים האלה ככה שאין לי מושג מה אמור לעזור לך (הומאופטיה/דיקור או שיאצו). אבל נשמע לי מעייף ולא מועיל לעשות טיפול אחרי טיפול. אפילו אם מדובר בשני טיפולים שונים לחלוטין. אני בעד לפצל. תרגישי טוב
. וחוץ מזה שכן, הרפואה המשלימה של הכללית זה בהחלט עסק כלכלי.

נראה לי שיש להם מגמה כזו...

לעניין טיפולים משלימים בPMS לדעתי שווה לנסות רק תדעי שיש גם אופציות טיפולית נוספות. לעניין הכללית ורפואה משלימה: אחותי סובלת מכאבי צוואר אחרי תאונת דרכים ,וגם לה המליצו בכללית אותו קוקטייל בדיוק שהמליצו לך. אני לא מבינה בנושא, אבל רוב המטופלים שאני מכירה בשיטות אלו ואחרות עוברים כל טיפול בנפרד. האם מסתמנת פה מגמה כלכלית של קופ"ח כללית לעבות את הכנסותיה? אולי שוה לשאול מטפלים ברפואה משלימה שאינם שייכים לקופ"ח (בטח יש כאן פורום של זה) מה הרציונל של שילוב שתי שיטות טיפוליות באותו היום. ותרגישי טוב! (נ.ב. האם את במקרה סובלת מאנדומטריוזיס?)

גאיה100

New member
איזה אופציות טיפוליות נוספות את מכירה?

ישנו טיפול תרופתי אנטי דכאוני אבל בלי הגלולות העולם נראה ורוד יותר מה שמחזק אותי לא להתחיל בכיוון הזה (אלא אם כן המחזורים הבאים יוכיחו אחרת ואני אבלע מה שרק יבטיחו לי שישאיר אותי שפויה). ישנו גם טיפול הורמונלי שרק המחשבה על הורמונים נוספים לגוף שלי שגם ככה מחורפן עושה לי רע. ישנן חומוצות אמיניות שאני לוקחת על בסיס יומי ועכשיו אני מנסה את הרפואה המשלימה. ואשמח לשמוע על כיוונים אחרים

בדיוק את אלו שמנית

לנוגדי דכאון יש השפעה טובה על PMS, אבל קראתי מה שכתבת שבעצם בלי גלולות את מסתדרת.

3קטנה

New member
אני מאוד מאמינה בדיקור

ולא מבינה כלל בשיאצו - חוץ מזה שזה נעים
מנסיון של טיפול אחד חפיף. אינטואיטיבית לא נראה לי מתאים לעבור שני טיפולים שונים ברצף, למרות שכבר יצא לי פעם אחת לעבור טיפול בדיקור ומיד אחריו טיפול ברפלקסולוגיה - אבל זה היה חד פעמי ונבע מאילוצי זמן שלי. אני מאמינה שאם היתה עם זה בעיה של ממש אז המדקרת שלי היתה מפנה את זה לתשומת לבי אבל שוב, אולי בגלל שהיה מדובר במשהו חד פעמי זה לא היה חשוב. בכל מקרה הצעתי האישית היא להשקיע את מכסת הטיפולים שיש לך בדיקור בלבד, אחת לשבוע.

גאיה100

New member
תודה, זה מחזק ת'כיוון שלי

ובאמת חשבתי שמעבר לדרישה שזה יהיה טיפול אחד פר שבוע אולי גם כדאי לדבוק או בדיקור או בשיאצו. על שני הכיוונים שמעתי טובות מכיוונים שונים. צריכה להחליט.

אני עשיתי טיפול משולב

המדקר שלי שילב דיקור, שיאצו וטווניה. השילוב היה מהנה ומרגיע. עשיתי אצלו את הטיפול באופן פרטי, כך שמשך כל טיפול היה שעה (בקופת החולים אלו היו טיפולים קצרים יותר). מאחר ובזמן טיפולי הפוריות עשיתי גם הומאופתיה ובסוף עזרה לי ממש... ההפריה הראשונה, אני ממליצה - בחרי במה שתחושת הבטן שלך אומרת שתתחברי אליו הכי הרבה.

רחל5

New member
עמדתי בפני התלבטות דומה

לא אפליג בתאורים, רק אספר שאצלי זה לא PMS כי זה לא מגיע לפני המחזור, אלא במהלכו, פעמיים, אני גם יודעת לנבא בדיוק באילו ימים. העוצמה משתנה מפעם לפעם, אבל זה נע בין הרגשה רעה וחוסר יכולת לעשות כלום לבין לראות כוכבים ולהתעלף. שתי לידות לא שינו את זה, למרות שאמרו לי שאחרי לידה זה לפעמים נעלם. אחרי הלידה של בובי, כשראיתי שהזוועה הזאת לא הלכה לשום מקום, פניתי ל"מכבי טבעי". הרופא הממיין המליץ לי על שילוב של דיקור ורפלקסולוגיה לסרוגין. גם לי הפתרון הזה לא נראה, והחלטתי ללכת על רפלקסולוגיה בלבד, בעיקר בגלל שבזמן שישבתי בחדר ההמתנה נכנסה פתאום מי שהייתה אשת הרכש בחברה שעבדתי בה כמה שנים קודם לכן... מתברר שהיא עשתה הסבה, וכל כך שמחתי לראות אותה שם שאחרי האיבחון קבעתי תור אליה. כשהגעתי אליה שאלתי אותה לגבי השילוב של שני הטיפולים והיא הצדיקה את האינטואיציה שלי ואמרה ששילוב של שני סוגי טיפולים מקשה גם מכיוון שיכול להיות שרק אחד מהם יעבוד ואני סתם אמשיך במקביל את שניהם. עדיף לבודד את הטיפולים כדי לדעת מה עובד עלי. בנוסף, המטפל עצמו לא יודע אם מה שעבד זה משהו שהוא עשה ברפלקסולוגיה, או משהו שהמטפל השני עשה בדיקור (מצד שני, את מדברת על שני טיפולים אצל אותו מטפל. אולי היא הייתה עונה אחרת על זה). הרפלקסולוגיה עזרה לי עבור כל תופעות הלוואי למעט הכאב... (כן, לא פרטתי, אבל היו שלל תופעות לוואי איומות). הכאב נשאר, אבל התקצר ונחלש. לא יודעת אם זה קשור, אבל אפילו נכנסתי להריון במהלך הטיפול (הריון שנפל די מוקדם). אנחנו ממחלקת הזרע, אז קצת מוזר לומר שטיפול בי עזר לכניסה להריון, אבל כיוון שהסיכויים הם מכפלה של הגורם הגברי והגורם הנשי, אולי הסיכויים השתפרו בזכות הרפלקסולוגיה. ברגע שגיליתי שאני בהריון הפסקתי את הטיפול, בהמלצת הרפלקסולוגית.

למעלה