רק אל תגיד

CHRISTY21

New member
רק אל תגיד

רק אל תגיד מאיה בוסקילה לחן: אייל שחר מילים: אדמית הראל רק אל תגיד לי שהכל בסוף עובר ואל תספר לי איך האופק מתבהר לא רוצה מילים להתנחם לא אכפת לי מי יוצא אשם רק אל תגיד לי שיאהב אותי אחר ואל תגיד לי שאסור לי לוותר אל תחפש את הדמעות יש לי עוד כל כך הרבה לראות תדע החופש כבר קורא בשמי מזמין אותי אליו לא מפחדת שוב לבד אז אל תחזיק לי את היד ואם הדרך חשוכה עכשיו אולי ארעד מקור לא, לא תשמע אותי בוכה רק אל תגיד לי שעם הזמן זה מתרחק ואל תספר לי על החכם והצודק תראה איך שנגמר לנו הזמן אז איך זה שאתה עדיין כאן תדע החופש כבר קורא בשמי מזמין אותי אליו לא מפחדת שוב לבד אז אל תחזיק לי את היד ואם הדרך חשוכה עכשיו אולי ארעד מקור לא, לא תשמע אותי בוכה רק אל תגיד לי שהכל בסוף עובר...

bianca6

New member
והנה השיר במקום הראשון../images/Emo168.gif

שהצליח לעודד אותי אתמול "פתאום עכשיו,פתאום היום" שלמה ארצי מילים:תרצה אתר לחן:יעקב הולנדר היא בליבי עכשיו, בתוך ליבי, כמו הרבה צללים כמו הרבה שבילים כמו עשן. היא רק שלי עכשיו, היא בחובי, כנוף הרבה עלים כמי נהר כחולים, עכשיו היא כאן. אהבתיה אני יודע זאת פתאום, אהבתיה פתאום עכשיו, פתאום היום. כן היא שלי עכשיו כמו השיר, עולה היא מתוכי, עולה בכל כוחי, כמו השיר. אני קורא בקול, הו, בני אדם ומרחבי אי שם וכל רוחות הים, והגלים. שמעו גגות העיר, שמעו כבישים, בתים ואנשים דממות ורעשים, שמעו קולי. אהבתיה... ואת אייך בכלל, אייך אייך איני קורא בשמך, אני רק מצפה לתשובתך ואם תשמעי אותי ואת שירי המתפרץ כים, צועק אל העולם אם תשמעי... אהבתיה... השמיעי קול ילדה, השמיעי קול, דברי, ספרי הכל אמרי: הוא כסיל גדול הוא לא ידע, הוא לא ידע.

aymanzt

New member
קצת על השיר הזה

האם ידעת שאת השיר הזה שרה במקור אחת מהלהקות הצבאיות (להקת הנח"ל אם זכרוני אינו מטעני) והוא נחל כישלון מחפיר בקרב השומעים בלשון המעטה.. וכששלמה ארצי שר אותו (במסגרת הלהקה הצבאית אם אינני טועה) השיר זכה לתגובות נלהבות (ובצדק רב, יש לומר)

bianca6

New member
בין כל הבלאגן-שרית חדד

מילים ולחן:הנרי אולי, אנ'לא יודעת מה לעשות לראשונה בחיי, אנ'לא יודעת מה לנסות כדי להגיע אליך אליך אם רק תגיד לי איך פוגעים.. ואולי אותי אתה שומע והקול שלי בך נוגע ואולי זה רק עוד קצת, עוד רגע עד שתבחין בי, אני כאן ממזמן מזמן.. עד שתראה אותי בין כל הבלאגן... אנ'לא נופלת כל כך בקלות ובטח לא נשברת אתה מקרה בכלל לא פשוט אני לא מוותרת עליך אם רק תגיד לי מה עושים... ואולי אותי אתה שומע והקול שלי בך נוגע ואולי זה רק עוד קצת עוד רגע עד שתבחין בי אני כאן ממזמן מזמן.. עד שתראה אותי בין כל ה... אין לי ברירה אחרת אין לי ברירה אין לי מנוחה עד שאמצא את הדרך ללב שלך ואולי...

הנה עוד אחד שאני אוהבת

שוב מילים לשירים של חווה אלברשטיין ואריק סיני[הוסף לשירים שלי!] שוב חווה אלברשטיין ואריק סיני מילים: דפנה עבר הדני לחן: שמוליק קראוס חזרת פתאום, הנה אתה בבית. תן לי רק דקה לנשום באת לי כל כך, כל כך פתאום. היה לי קשה, אני לא מתלוננת כי אני יודעת ש... גם לך היה ודאי לא קל. אם, אם רק, ורק אם תרצה, נמשיך פה גם מחר לא נתנצל תראה כעת זה לא חשוב תן לי דקה להתרגל אליך שוב... חזרתי פתאום, הנה, אני בבית. תני לי רק דקה לנשום, באתי לך כל כך, כל כך פתאום! היה לך קשה, ואת לא מתלוננת, את הרי יודעת ש... שגם לי היה ודאי לא קל. אם, אם רק, ורק אם נרצה, נהיה פה גם מחר לא נתנצל - כעת זה לא נראה חשוב תני לי דקה להתרגל אלייך שוב... שוב... חזרת פתאום הנה אתה בבית תן לי להביט בך בין עיניך צצו שני קמטים. אדליק ת'תנור תראי יהיה בסדר בואי, לא נדבר עכשיו עוד יבוא הזמן להסברים. אם, אם רק ורק אם נרצה נמשיך פה גם מחר לא נתנצל כעת זה לא נראה חשוב תן לי דקה להתרגל אלייך שוב

ולשאנטי יושב על הגדר

יושב על הגדר אריק אינשטיין יושב על הגדר רגל פה, רגל שם יושב על הגדר בסדר עם כולם. דופק חיוכים לכל הכיוונים ותמיד, תמיד נמצא בעניינים. יושב על הגדר רגל פה, רגל שם יושב על הגדר משקיף על העולם דופק חיוכים לכל הכיוונים ותמיד, תמיד נמצא בעניינים. יושב על הגדר רגל פה, רגל שם יושב על הגדר לוקח את הזמן דופק חיוכים לכל הכיוונים ותמיד, תמיד נמצא בעניינים. יושב חושב על הגדר מביט לפה, מציץ לשם קורא עיתון שומע חדשות בזמן שוטף את עצמו במסך עשן.

שיר לשלום קוקוס

קוקוס חוה אלברשטיין מילים: אריאל הורוביץ לחן: חוה אלברשטיין חבל שאין פה קוקוס, זה טוב ליהודים, זה טוב לערבים, ישר מן העץ, מתוק וטעים. אל תגידו שיש במקום זה זיתים, זה לא אותו דבר. קוקוס חי את הרגע, זית נטוע בעבר. מגיע גם לנו חלב ואגוזים, וגשם חמים שבקיץ לשטוף את החופים. חבל שאין פה קוקוס, זה טוב לאשכנז, לתימן ולקווקז, קוקוס מוציא מתוק מעז. אל תגידו שהתנאים קשים ואי אפשר, הוא יכול לצמוח גם בלב מדבר. כשהיד מושטת, והעין לא צרה, ולא הורגים משורר בבוקר, ובערב יושבים להקריא משיריו. חבל שאין פה קוקוס, זה טוב לאהבה, זה טוב לעסקים, ישר מן העץ, על הסכין. אל תגידו שזה כבר לא יקרה פה לעולם יש כוח וזרע, אהבת חינם. לגדול ולפרוח בלב האנשים, ושיר המשורר יכול לפתוח אוזני חרשים. חבל שאין פה קוקוס, זה טוב לאהבה, זה טוב לעסקים, ישר מן העץ על הסכין. חבל שאין פה קוקוס, זה טוב לאהבה...

glock X

New member
אשי וביאנקה

ת'אמת תמיד רציתי לכתוב את זה, והנה זה הזמן, מפליא אותי שבחורות ערביות שומעות את השירים האלה של שלמה ארצי, יהודית גלרון, ארקדי דוכין, שלום חנוך, וכל הליגה שנחשבת לנוסטלגיה ישראלית ציונית, שאלה קטנה סתם להתעניינות, אתן שומעות גם מוסיקה ערבית כמו ננסי עג'רם, וא2ל קפורי, נוואל זוע'בי וכאלה?

מייק ידידי

מוזיקה יקירי מה הקשר לציונות אני אוהבת מוזיקה ישראלית נחשפתי אליה מגיל קטן גדלתי עליה ברכב אני שומעת רדיו לרוב שומעת גלגלצ מאוד אוהבת את המוזיקה מתחברת למילים מרגישה אותם זה מדבר אליי לעולם שלי שלא מכיר בשוני לא בצבע ולא בשפה ולשאלתך אני שומעת מוזיקה ערבית לא אוהבת את נואל וכל החארטה והישק פשיק זה לא מדבר אליי

bianca6

New member
מייקי,אני אגלה לך כמה דברים

א',נורית גלרון,לא נורא זה קורה,בטח התבלבלת עם עם יהודית רביץ,או פשוט עשית שילוב.. ב' אני ,להבדיל מאשי,לא ממש גדלתי על המוזיקה הזאת,דווקא בבית שמעתי אום כולתום ועבד אלחלים חאפד' ועוד מוזיקה משובחת,לקראת גיל 13,14 התחלתי לגלות עניין במוזיקה מזרחית כהתחלה,אביב גפן למשל,לא הבנתי מה אוהבים במוזיקה שלו,וכעבור כמה שנים,התמכרתי למוזיקה ישראלית,הלחןנים,המילים,זאת פשוט מוזיקה משובחת!!! מוזיקה ערבית לא יוצא לי לשמוע כל כך,אצלי כל הזמן גלגל"צ,גם כשאני ישנה,אבל השירים החדשים בערבית,בזמן האחרון,אני שומעת,יחסית הרבה,כי אני גרה עם עוד בחורות ערביות,וזאת המוזיקה שהן שומעות,אבל אני בעצמי לא ממש אוהבת.. עם כל הכבוד,ויש כבוד, כרגע אני חיה את המויזקה הזאת,ריטה,רמי,גלי עטרי,מירי מסיקה,שירי מיימון,שלמה ארצי,אביב גפן ועוד. לפעמים המילים כל כך מדברות אליי,או לעוד הרבה אנשים,וזה מה שאני אוהבתבמוזיקה ישראלית,המילים כל כך רלוונטיות לגבי כל אחד,כמעט כל שיר ששומעים,זה מקבל משמעות אחרת אצל מישהו אחר. והנה לסיום שיר,החדש של יהודית רביץ ואהובה עוזרי,למרות שהיא (אהובה)לא ממש שרה,אחרי המחלה בגרון...,אבל הם מתעקשים להגיד"יהודית רביץ ואהובה עוזרי..שיהיה,אומנם היא מופיעה בקליפ,כתבה והלחינהףשיר יפה ביותר מילים ולחן:אהובה עוזרי האיש ההוא הוא עולמך שכחת הכל גם את ביתך הכל דומם בתוך חדרך נעול סגור גם שערך האיש ההוא הוא עולמך אחריו תלכי גם באש דומיה הלב פועם לא מאמינה איך זה כואב חלף הזמן אישה יפה וחום הלב, גופך לך קורא אש בוערת בך לילי סוער לך מה עשה לך הכל נשבר בך יום ויום לך אחכה אם תרצי עולם אחצה לראות אותך ביום בהיר לומר לך יש עוד חיים לזכור איתך ימים יפים את העבר לא שוכחים לראות אותך ביום בהיר הלב סוער מי יאמין ילדות יפה על חוף לבן בלב נשאר לעולם חלף הזמן אישה יפה...

glock X

New member
חחחח הישיק בישיק אהבתי

ואללה זה מוזר לי, הבחורות הערביות שאני הכרתי תמיד טחנו לי במוח לשמוע מוסיקה ערבית, אני זוכר אחת שטחנה לי את הראש עם אום קולתום וסבאח פכרי, דווקא הערביות במיוחד מתעבות מוסיקה ישראלית כמו של יהודית רביץ ונורית גלרון ( לא התבלבלתי ביאנקה נורית אישתו של רפי רשף גם זמרמרת ), בגלל זה שתיכן חידשתן לי משהו שלא ידעתי שקיים, בחורות ערביות שומעות מוסיקה ים תיכונית, זה לא ראיתי.

glock X

New member
טוב יאללה אני לצאת

אני להשתעמם בבית ביומיים האחרונים ואני לטפס על קירות, ולא אוהב אני שאני לטפס על קירות לכן אני להכנס לאוטו ואני ללכת לשבת עם חבר שלי במועדון, אני להגיד לכם שלום ולהגיד המשך התפרממות נעימה

bianca6

New member
אהבתי את המילים,פעם ראשונה

שאני נתקלתת בו הנהשיר שהתצליח להעביר בי צמרמורת הבוקר "כמו נוצה" ביצוע:ריטה ורמי קלינשטיין או ריטה לבד,או רמי לבד,תבחרו מה שבא לכם מילים:יעקב גלעד לחן:רמי קלינשטיין כמו נוצה ברוח הפראית הוא לא ימצא אותך במקום שהיית לפעמים עולה בי הד קולך והוא חוזר אלי והוא בא והולך לפעמים את יודעת רק הבכי מזמן לזמן בא מתוך געגוע ישן כמו נוצה נלקחת עם הרוח מחלון פתוח לרווחה ורק ביקשת לנוח הוא לא ידע הוא לא שמע אותך בוכה כאילו לא נרגע קול צחוקך המשוגע לפעמים את יודעת רק הבכי מזמן לזמן בא מתוך געגוע אל מול עיני היית נוצה ברוח

aymanzt

New member
כריסטוש מה עיניינים מתוקה?../images/Emo141.gif

אני מתפלא עלייך שזה מה שאת שומעת מאיה בומבילה? פויה לדעתי

../images/Emo40.gif לבחורה שהעיפה אותי מהחדר

נחמד לך להעיף אותי מהחדר כי אני יהודיה ? נחמד לך לשחק עם האצבעות ולדעת שמשם את יכולה לסלק אותי? וחוץ מזה ... איך את קוראת ליצור שבמשך חמש דקות זורק לחדר ערבים "מרחבא יא כילאב" ? אם לא... כלב. ?! מזל שרק מהחדר .. את יכולה להעיף אותי. בחורה אנטיפטית , אנוכית ולא מנומסת.
אללה ישפיקי... באלאדב.

aymanzt

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo127.gif

נפשושה אני כבר למדתי לא להיכנס למקום המקומבן ההוא ... צר לי להגיד את זה אבל זה (כמו בכל מקום שנותנים לערבים קצת "דרגות" וסמכות) הפך להיות מאפיות.. אני חוויתי את זה משני הצדדים.. {כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל ... נכון אשה ואמיר?
) }

למעלה