רק אותי זה מעצבן?

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
רק אותי זה מעצבן?

כותרת: ההתיישבות ביש"ע תצומצם מה זאת אומרת ההתיישבות ביש"ע תצומצם? תצומצם?! מה מדובר בסוג של פער שצריך לצמצם? "אה.. ההתיישבות ביש"ע תצומצם, אז בוא פשוט נסמן איקס בכמה איזורים על המפה וצמצמנו". אם מחר אני כתב בעיתון ואני אצא בכותרת שאומרת "העם הטיוואני יצומצם", זה עדיין ישמע כ"כ יפה ועדין כמו "ההתיישבות ביש"ע תצומצם"? העיתונות פשוט מגעילה אותי, אני כ"כ שמח שאני כבר לא קורא "מעריב" ו"ידיעות אחרונות", המשחקי מילים האלה פשוט מדהימים. גירוש עשרות אלפי אנשים מהבית בכוח וזריקתם לקרוואנים ופחונים זה פשוט "צמצום" בשביל הכתבים של מעריב.

פה אני מסכים איתך

נמאס לי מכיבוסי המילים של התקשורת. המונח "התנתקות" נשמע פתאום רע אז כולם בולעים את ה"התכנסות" של אולמרט. אגב,אני בעד פשרות טריטוריאליות,אבל נגד תוכנית ההתכנסות של אולמרט. החזרת שטחים בגדה רק במסגרת הסכם. איך הימין והשמאל שמתנגד ל"התכנסות" (או ה"עקירה") יוכלו לפעול ביחד כנגדה? אני בטוח שגם עמיר פרץ או עמי איילון לא תומכים ב"התכנסות",אלא רק תומכים בה בגלל כניסתם לקואליציה. אני מפריס פרסה (דור מנורדיה). זה הכינוי החדש שלי.

MS6

New member
תודיע לי מתי תמצא פרטנר...

ההסכם היחידי שיחתימו איתך זה הסכם לעברת יהודים מארץ ישראל. החמאס עלה לשלטון ביש"ע... על איזה הסכם אתה מדבר? פשרה טריטוריאלית היא מתכון להשמדת ישראל.

נו איזה מציק אתה

רק מצאנו משהו שאנחנו מסכימים עליו וכבר אתה הורס... שמע אני לא כמו השמאל,אני מאמין שהשטח הוא שלנו היסטורית וצריך להיות שלנו כיום,מה שאני לא חושב הוא שיש דרך לשמור על השטח הזה. לכן יש למצוא פשרה. לעשות הסכם. עם מי? אם הממשלה הייתה מתעסקת בפחות ניסיונות לעשות "יד חזקה" אל מול הרשות הפלשתינאיתומתמתקדת בחיזוקה,אולי יכולנו לדבר על פרטנר. כיום אין. אני גם מאמין שצריך לעקוב אחרי ההתמתנות של החמאס. במקום לעכב כספי מיסים של הפלשתינאים לתת להם את הכסף ולדאוג שהוא לא יגיע לטרור. אם הכסף לא יבוא מישראל הוא יגיע לאיראן. גם מהליכוד (להבדיל מיליוני הבדלות) לא ציפו לעשות הסכם שלום עם מצרים. דעות משתנות,גם אם הן לצורכי תעמולה. כפי ששרון שינה דעותיו לצרכי פופולריות.

מחל1

New member
בן אדם תתעורר

תנועה דתית איסלאמית מדברת בקול אחד לעולם המערבי ובקול אחר לעולם הערבי. אסטרטגיה ידועה. תקרא קצת ברנרד לואיס ודורי גולד.

למעלה