רק אהבה חסרה לי

bp9mk6

New member
רק אהבה חסרה לי

גם אתם מאמינים בקטע הזה שברגע שתמצאו אהבה כל "הבעיות" שלכם בחיים יפתרו או יראו קטנות יותר? הכל יתחבר ויקבל משמעות, החיים יראו יפים יותר.
שמישהו בבקשה יוציא אותי מהחשיבה הזאת..

aשרון

New member
לא מאמין בזה....

החשיבה של כל הבעיות נפתרות כאשר האהבה נכנסת לחיים שלנו, מגיעה מתחושת האופוריה שחשים כאשר מתאהבים. ת'כלס שום בעיה בחיים לא נפתרת כתוצאה מהתאהבות, אלא נשארת על כנה עד שפותרים אותה.

שום דבר בחיים לא מסתדר במטה קסם, במקום לשגות באשליות ולחכות למישהו אחר שיעשה לך טוב, או במילים אחרות "יסדר לך את העניינים", שנס מותניים ותעבוד לפתרון הבעיות בחיים שלך בעצמך.

אני לא אומר לא להעזר בחברים משפחה וכו', אלא לכך שאתה צריך לקחת אחריות על החיים שלך, ולפעול בצורה עצמאית כדי לשפר את מה שעושה לך לא טוב. כשתפעל בדרך הזו, זה יעזור לתחושת הערך העצמי שלך לגדול, להרגיש יותר עצמאי ובטוח בעצמך. לאחר מכן, כשתגיע האהבה אתה לא תהייה בנאדם תלותי אלא תעמוד כשווה מול מושא האהבה שלך.

ItsikH

Member
אשליית פתרון הקסם נוגעת לא רק לזוגיות ולאהבה
"אם רק X כל הבעיות שלי יפתרו" - יש הרבה אשליות כאלו [זוגיות במקום הראשון, ילדים נמצאים במקום השני].
אני רק לא מסכים עם שרון שיש פתרון לבד... החיים הם התמודדות בלתי פוסקת, משחק שסופו בהפסד ידוע מראש - אנחנו כל הזמן עסוקים בהתמודדות עם בעיות - פתרונן או השלמה איתן. אף אחד לא אמר שיש פתרון לכל בעיה, ולא חייב להיות.
הראיה של הזוגיות כפתרון לבעיה כלשהי לא רצויה מהרבה סיבות. בעיני חשוב לרצות את הזוגיות כשלעצמה ולא כפתרון לבעיה - אני רוצה זוגיות כי זה מה שאני רוצה כשלעצמו ולא כפתרון למשהו אחר. כך קל לנו יותר להתמודד עם קשיים שהזוגיות מעלה - אם אנחנו רואים בזוגיות כלי להשגת מטרה אחרת, אנחנו רק מכבידים על יכולתנו להתמודד עם קשיי הזוגיות עצמה. אותו דבר נכון לדעתי גם ברצון לילד.

aשרון

New member
איציק...

איציק, בבקשה אל תסלף את דבריי.
אני לא אמרתי לפעול כל הזמן לבד, ציינתי שאפשר (ואפילו רצוי) להעזר במשפחה וחברים או מקורות אחרים כדי לשפר את הטעון שיפור בחיים, לא חייבים לעשות הכל לבד, אבל אתה הוא האחראי הבלעדי להישגים שלך ולהחלטה לדחוף את עצמך קדימה.

ItsikH

Member
אני די פסימי לגבי רעיון האחריות, למרות שנכון שבסופו של דבר
אנחנו לבד גם כשאנחנו ביחד, והנסיון להתחמק מההתמודדות שתארתי באמצעות בריחה לפנטזיה של אחריות משותפת גם לדעתי לא עובד, אבל מצד שני - הרבה פחות ממה שנדמה לנו באמת תלוי בנו [ולכן ההיתלות בפנטזיות האלו נפוצה כל כך, קשה להודות בכך]

di9010

New member
אני כן מאמין במשפט

או ליתר דיוק אני מאמין שכשיש אהבה הרבה בעיות יכולות להיפתר.
בן הזוג אמנם לא צריך ולא יפתור את הבעיות של בן-זוגו. אבל ההאהבה והזוגיות שלעצמה יכולה להירגע. ומרגע שהאדם רגוע וכיף לו מבחינה זוגית. יותר קל לו לפתור (לבד) את האתגרים שלו עצמו.

Acoustic 3

New member
אני חושב שזה כן ולא

אני חושב שאהבה מעניקה כל כך הרבה אנרגיות ושמחה, שאנחנו מסתכלים על החיים אחרת.
פתאום נוסף חלק כל כך מהותי וחיובי לחיינו, שבעיות גדולות נראות כמו משהו פתיר, נגשים לחיים באופן חיובי ועוצמתי מתוך מקום שבאמת טוב להיות בו.
האהבה לא פותרת את הבעיות, אבל היא מסייעת לנו להיות חזקים וכך לראות אותן כמשהו פתיר (ולפעול לפתרונן).

בדיוק באותה מידה, כשאנחנו במערכת יחסים אינטנסיבית ושלילית - פתאום כל החיים נהיים "אפורים" ואנחנו מאבדים אנרגיה להתמודד עם הכל. במצב הזה, הבעיה הכי קטנה נראית גדולה כמו פיל - כי אין לנו כוח לכלום. יש לנו מספיק על הראש.

אגב, זה לא תקף רק לאהבה. זה תקף להכל.
בדיוק כמו שנולד ילד לזוג עם בעיות כלכליות - פתאום הבעיה הכלכלית נראית כמו משהו זמני, משהו פתיר, משהו שאפשר לעבור אותו.. וזה פשוט כי מתווסף משהו כל כך חשוב ועוצמתי שעיקר המחשבות מתעסקות בו, ובמצב הזה זה אפילו נותן אנרגיה להמשיך.

אותו הדבר לגבי מחלות וההחלמה מהן, וכל חוויה בחיים שמגמדת לעומתה בעיות אחרות או שמחזקות את אותו אדם ומשנות את נקודת המבט שלו.

gay1982

New member
כן מאמין

אני כן מאמין בזה, כי ברגע שיש לך אהבה קל לך יותר להתמוד עם דברים ואתה יודע שכשאתה צריך לדבר ולפרוק יש לך למי לפנות.
החשיבה שבן זוג יכול לעזור לפתור בעיות מבחינה חומרית היא לא נכונה, כי בן זוג יכול להיות תמיכה רגשית
וככה זה גם אצלי, שיש לי בן זוג יותר קל לי לטפל בדברים ולא לדחות..

jwin

New member
אחד שניים ועוד...

תלוי.
יש ״בעיות״ שיותר נוח, בדרך כלל, לפתור בשניים. יש בעיות שכמעט אי אפשר לפתור בשניים ויש בעיות שנוספות על הקיימות בגלל שיש ״שניים״!
אז בחר...
אני חייב להודות, ואולי זו היתה הכוונה, שכמעט תמיד יש יותר ״כוח״ להתמודד עם בעיות כאשר אתה שניים. כאשר אוהבים אותך. כאשר יש תמיכה אמפטית או כלכלית או של אידיאולוגיה בלבד.
עקרונית ? אם אין אני לי, מי לי.
שולח כוחות!
יהודה

למעלה