רקע של תורם זרע

ddandan76

New member
רקע של תורם זרע

שלום

האם לוקחות תרומת זרע של תורם שהרקע הרפואי הוא הוא כך:

1. סבתא מצד האמא חלתה בסרטן השד בגיל 63 והבריאה
2. אמא שיש לה שכאון עונתי בחורף
3. אח עם הפרעת קשב

חוץ מזה בחור מהמם

האם ניתן למצוא תורמים שאין להם מחלות במשפחה המורחבת..?
כלומר מה שאני שואלת זה האם לכל תורם יהיה משהו במשפחה וככה רוב התורמים או שרוב התורמים לא יהיה להם מחלות במשפחה...

התורם הוא מחו"ל, לא מזוהה, אבל יש תמונה והרבה פרטים

תודה

micbr12

New member
לא הבנתי..

את רוצה לקחת תרומת זרע בגלל בעית קשב וסרטן מעל גיל 63?
לי יש הפרעת קשב ולסבתא של בעלי היה סרטן השד ובחיים לא חשבתי לקחת בגלל הסיבות האלו תרומת ביצית או זרע..
ההפך אני עושה טיפולי ivf כדי שאני יוכל להכנס להריון מהזרע של בעלי...

micbr12

New member
אההה סליחה..

שקראתי בפעם השנייה הבנתי שזה מה שיש לתורם..

זה שיקול מאוד אישי.

בעיקרון קשה מאוד למצוא תורם/תורמת שאין להם בכלל מחלות במשפחה. השאלה היא על מה את מוכנה להתפשר ועל מה לא, ועד כמה המחלות האלה בעייתיות ו/או תורשתיות.
אני אישית לא הייתי לוקחת תורם עם סרטן השד במשפחה, זו נקודה שלא הייתי מתפשרת עליה.
בתוספת הדיכאון והפרעת הקשב זו נשמעת לי חבילה די בעייתית.
אבל כאמור, זה מאוד אישי ומאוד תלוי באלטרנטיבות העומדות בפנייך.

אם את שואלת וזה מטריד אותך, אז תבחרי תורם אחר

תשמעי, לכל אחד יש שקים על הגב,
לכל אחד יש 'שקים' משפחתיים,
אני לא חושבת שיש משפחה שנקייה לגמרי מכל מיני צרות מוזרות ברצף המשפחתי.
&nbsp
אני לא קיבלתי מידע על הדברים האלו, ולכן לא חשבתי על זה בכלל...............
&nbsp
&nbsp

monte carlo

New member
תמיד יש מחלות, אלא אם התורם משקר

כשמתחילים לחקור סבים וסבתות, דודים ודודות, אחים ואחיות ומגיעים אפילו עד בני דודים - איפשהו תמצא מחלה. וזה בסדר והגיוני מבחינתי ואפילו מעורר התפעלות בעיני שהתורמים מדווחים בכנות על כל מחלה, אפילו אקנה בגיל הנעורים אצל הדוד מצד אמא.

אנחנו הקפדנו לסנן החוצה מחלות שחוזרות גם אצלנו במשפחות כי אז באמת הסיכון יותר גבוה, ובכל הקשור לסרטן כלל האצבע שלנו היה שאם הוא מופיע פעם אחת במשפחה המורחבת זה נסבל, אבל אם אותו סרטן מופיע גם אצל הסבתא וגם אצל הדודה מאותו צד אז זה ביג נו נו כי כאן כבר מדובר כנראה במשהו תורשתי.

הפרעת קשב בעיני היא נון אישיו, ראשית כי זו לא מחלה מסכנת חיים אלא מצב שבהחלט אפשר להתמודד איתו, ושנית בגלל שאנחנו בעצמנו מאובחנות עם הפרעת קשב אז אני מניחה שהילדים יקבלו את זה בכל מקרה.

לא יודעת מה אומר בדיוק דכאון עונתי, כך שקשה לי להתייחס לזה.

הכי חשוב לזכור שיש לך פה באמת הזדמנות לשפר את מאגר הגנים, אבל אסור להשלות את עצמנו שאנחנו מסוגלות לייצר את הילד המושלם כי אין דבר כזה.

הי

אני לא אשכח את בחירת תורם הזרע שלי. לקח לי המוןןןןן זמן. הייתי פשוט על סף יאוש. לרובם יש היסטוריה רפואית ואלו שלא היה להם לא ניראו לי. זה היה קשה. חשבתי אפילו לפתוח תיק בבנק אחר. אבל בסוף מצאתי וצריך להתפלל כל יום שבחרנו זרע טוב.
בהצלחה

למעלה