רקמה אנושית אחת...

A GIFT OF LOVE

New member
רקמה אנושית אחת...

זה נגמר. אמא שלי מתה בפעם השניה- בתוכי. זהו... יותר היא לא תתן לי להרגיש כמה היא מחכה לי. יותר אני לא אכין לה מיץ פירות במיקסר. יותר היא לא תשאל אותי ''מתי את חוזרת לבית?'' יותר היא לא תגיד לי שאני קרן האור שלה. יותר היא לא תבכה לי שהיא רוצה לחיות. יותר היא לא תסביר לי כמה אני צריכה להעריך את זה שאני בריאה. יותר היא לא תשב איתי על הספה ותדבר. יותר אני לא אעסה את כפות רגליה הבצקתיות. יותר אני לא אלטף את פניה ושיערה כמו שהיא אוהבת. יותר אני לא אמזוג לה אנשור לכוס עם קשית ואסביר לה שהיא חייבת להתחזק. יותר אני לא אשלח לה הודעות אסמס של ''אני אוהבת אותך, תהי חזקה''. היא כבר לא תספר לי כמה היא אהבה לבשל ואיך היא למדה מכולם. היא כבר לא תספר לי כמה היא התאמצה להביא את ילדיה לאוויר העולם, כמה היא התאמצה לגדל אותם בשקט. היא כבר לא תספר לי על האנשים שמצביעים, שמלחששים עליה. היא כבר לא תתאפר ותקנה את השמפו שהיא אוהבת. היא כבר לא תגיד לי לפתוח את הארון ולהביא את המעטפה של הכסף. היא כבר לא תגיד לי ללכת לסופר ולקנות אגוזים ויופלה אפרסק. אלוהים. האישה הזאת, שנתנה לי תחושה של אמא. שדאגה ואהבה אותי כאילו הייתי ביתה. היא כבר לא תהיה שם. אני עוד מעט אפתח את הארון שלה, אריח את ריח התרופות והבושם שלה ואזכר. והילדה שלה, היא כל כך מזכירה לי אותי. העיניים הגדולות הכהות, מלאות בתמימות ילדותית בדיוק כמו שאני הייתי. התלתלים הרכים השחורים, הריסים הארוכים שיוצרים מסגרת עדינה סביב לעיניים הרכות. אין לה אמא עכשיו.. אין לה אמאאאאאאאאאאאא....... אני נזכרת בפעם האחרונה שהייתי אצל דודה שלי. במילים האחרונות שלחשתי לה. אני רוצה לחזור שוב, לחבק אותה בעדינות ולהגיד שאני אוהבת. לגעת בידיים הנפוחות פעם אחרונה ולחזק. היא תמיד ביקשה לחיות... ועכשיו היא מתה. ואני כאן, מתה מבפנים. כשתמות, משהו ממך בי, משהו ממך בי ימות איתך, ימות איתך. כי כולנו, כן כולנו כולנו רקמה אנושית אחת חיה ואם אחד מאיתנו הולך מעמנו משהו מת בנו - ומשהו, נשאר איתו היי שלום דודה.

yaeli20

New member
אוי מתוקה שלי ../images/Emo201.gif ../images/Emo201.gif

אני כל כך מצטערת לשמוע! לא כל כך יודעת מה להגיד... אז אעשה את מה שאני טובה בו ואשלח לך אין סוף חיבוקים חזקים חזקים
אם צריכה משהו אני תמיד פה בשבילך!

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

אין, פשוט אין לי מה להגיד לך.. כ"כ נורא לקרוא שחווית את האובדן שוב (באופן קצת שונה..) אז מה שנותר לי לעשות זה לשלוח לך המון המון חיבוקים!
ותדעי שאני תמיד כאן (גם בשיחה אישית..) בשבילך, לנסות להקל ולו במעט את הכאב העצום.. תהיי חזקה ילדה! אנחנו אוהבים אותך מאוד! וגם הקב"ה!

A GIFT OF LOVE

New member
וגם הקב''ה.

אני בטוחה. הוא אוהב גם אותה, הוא אסף אותה אליו, גאל אותה מהיסורים שלה ואני בטוחה שעכשיו טוב לה. תודה לך.

A GIFT OF LOVE

New member
תודה לכולם.

קצת מהרגשות שלי.... כשעמדתי בבית ההלוויות הייתי כל כך אטומה. יצאנו מהרכב אל האוויר החם.ראיתי כמה נשים עם משקפי שמש על חצי פנים, צעיפים סביב לצוואר [גם אני שמתי צעיף, כאילו זה יעזור לי לשמור על דיסטאנס] וכמה גברים מסתודדים ולא ממש מוצאים את עצמם. דודות שלי בכו המון וכמה מהן חיבקתי חזק ואמרתי שאני מבינה, שגם לי כואב אבל אנחנו חזקים [בנאלי אה?!]. נכנסנו לבית ההלווית. אחרי דקה לערך הכניסו את הגופה. היא הייתה כל כך קטנה,עטופה בטלית כחולה מעוטרת כפרוכת. והייתה לה בליטה נפוחה באמצע. לא ממש עיכלתי שזאת דודה שלי, לידי. חברה שלי הגיעה ונעמדה לצידי, עמדנו ממש קרוב [בין הראשונות] ואני לא ממש מעכלת. אחת הדודות שלי התחילה לצרוח ''דוריתתתתתתתתתתתתתת''.... וחברה שלי החלה להתייפח עלי, חיבקתי אותה וכל כך רציתי לבכות בעצמי. אבל ככה זה שאחרים נשענים עליך, אתה חייב להיות חזק. אנשים עלו ודברו, ואני מביטה על הגופה ולא ממש מבינה. הבטתי על הילד שלה, ילד בן 7, הוא עמד ואמר קדיש בביישנות כשהוא מביט על גופת אימו. הוא לא בכה... ואז, כשבאו להוציא את הגופה הבנתי שזהו, היא הולכת, פתאום הדמעות מצאו את מקומן, כשהבטתי בו, גם הוא התייפח. פתאום הבנתי שאני הרגשתי אותו, את זה שהיא כבר לא תהיה שם. הרגשתי את הנטישה הזאת שרק ילד שמאבד הורה מבין. אח שלי עמד ליד הילד ובכה. מעולם אחי לא נשבר מול כולם והוא בכה, בכה כמו ילד. ואולי, אולי הוא ראה את עצמו באותו ילד קטן. זהו, יצאתי, חזרתי לבית כשהגברים עלו איתה להר המנוחות. כשפתחתי את הארון שלי ראיתי בקבוק זכוכית מעוצב עם נוזל תכול, מי קולון. היא הביאה לי אותו לא מזמן. עכשיו, תמיד כשאני אעביר את המים עם ספוגית על עצמות הבריח או על פרקי ידיי, כשאריח את הנוזל הנעים, אני אזכר בה... אני משתפת כאן כי רק מי שחווה אובדן של הורה יכול להבין את מה שהרגשתי. בינתיים אני בוכה רק כשאני נזכרת בה בעוצמות. ביום שישי למשל הרחתי את הבגדים שלה, הם עדיין מסודרים בראון, מחכים לה. הרחתי ובכיתי כמו משוגעת. כשתסתיים השבעה אני חושבת לארוז את כל הדברים בשביל הילדים ושאף דודה לא תעז לקחת משהו לעצמה. זהו לבינתיים... תודה על ההקשבה.

ווואוו...../images/Emo201.gif

גם אותי החזרת אחורה.. איזה עצוב זה! מקווה שתתחזקי.. אנחנו כאן תמיד!

natalieov

New member
הלוואי שתתחזקי...

שולחת המון חיבוקים וכוחות... ממה שנשאר...

למעלה