רקלט-מי יודע

רקלט-מי יודע

יש לי מכשיר רקלט ואני רוצה לארח השבוע עם המכשיר. האם אתם יודעים מה עושים איתו ומתכונים רלוונטיים? אני יודעת שאפשר לחמם איתו דברים וזה אמור להיות נחמד לארח סביבו 2-3 זוגות. בבקשה - מי שיודע זה יהיה מדהים כי ממש בא לי על ארוח כזה לימי החורף הללו. תודה - יעל

מישהו?

האם כולם הלכו לאכול ארוחת ערב, את כל הבישולים המטרפים שרצים כאן, או שפשוט לא מכירים?

r66

New member
אני פה, אבל נשבעת לך שאני לא

יודעת מה זה.

והכתובות?

בהודעה יש "אין קישורים". האם את יכולה לומר לי מהם? בכל מקרה תודה על התגובה, נתת לי רעיון שאפשר לחפש ברשת...
אם תוכלי להעביר את הקישורים - אשמח כי יחסוך לי זמן חיפוש שלא תמיד מניב תוצאות... תודה - יעל

droli

New member
הייתי בערב כזה פעם. נחמד.

ירקות שונים חתוכים ובשר כלשהו לא זוכרת איזה. בעיקרון זה כמו פלטה חשמלית שניתן לקלות עליה. מכינים תוספות שונות, סלטים ורטבים.

Amoureuse

New member
ארוחת רקלט קלאסית

אכלנו פעם בצרפת כזו (באלפים ליד האח הבוערת) - אז ראינו שלא צריך מתכון לרקלט קלאסי, רק לקנות מצרכים טובים. מבשלים תפוחי אדמה קטנים ושמים בקערה על פלטת החימום. עורכים פלטת נקניקים משובחים, וקערת מלפפונים חמוצים קטנים. קונים גבינה לרקלט (מנסיון, כל גבינה מעושנת וגם מוצרלה הולכים טוב. לא אהבתי את גבינת הרקלט שמצאתי פה). תוך כדי הארוחה ממיסים את הגבינה במחבתות הקטנות שבאות עם המכשיר (ויש להם מקום מתחת לגוף החימום), ואוכלים איך שבא עם תפוחי האדמה והנקניקים. מכיוון שזו פצצת כולסטרול וגם די משעמם אחרי זמן קצר, אפשר להשתמש במכשיר בתור "pierrade" (ככה הצרפתים קוראים לזה). זה אמור אז לבוא עם פלטת אבן אבל גם הטפלון שיש לי עבד מעולה. הגשנו את כל הדברים הקלאסיים אבל בנוסף גם כל מיני חתיכות בשר שהושרו במרינדות (אנחו ניסינו פילה בקר, חזה עוף והיה גם דג - לא זוכרת איזה. בטח אפשר מה שרוצים, רק שיהיה חתוך קטן). את אלו "מבשלים" על הפלטה מלמעלה. בנוסף היו פטריות ועגבניות, ואותם טיגנו במחבתות הקטנות עם או בלי הגבינה. כמו בארוחה המקורית, כל אחד הרכיב מה שרצה, והיה מצויין. לא לשכוח יין טוב וגשם בחוץ.

תודה

על התגובה. גשם אני מקווה שיהיה, פניתי למקורות המוסמכים... יין - יש רעיון מה מתאים? אני לא מומחים ליין. את הפיטריות וכו´ - (חשבתי על קישואים למשל) צריך לבשל קודם? לגבי השעמום, זה אמור להיות ליווי לחברה טובה ושיחה. אז תוך כדי שיחה "משחקים" עם הכיבוד. לא זה הרעיון? יש למישהו רעיונות נוספים מה אפשר לשים על זה? או אתרים מעניינים? שנה אזרחים טובה ומלאה מתכונים טעימים יעל

וסליחה, לא שמתי לב

שיש כתובות אינטרנט. מצטערת. תודה על הכתובות. יש שם באמת רעיונות טובים לירקות וגם לפירות, ולא חשבתי על זה... פרי עם סוכר וליקר בגריל נשמע אחלה לא? תודה. יעל

Amoureuse

New member
לגבי היין ושאר השאלות

ביין אני גם לא מומחית גדולה בכלל, אבל עם כל הגבינה המותכת והנקניקים הייתי בוחרת יין אדום "כבד", איזה בורגון או בורדו טובים. אבל בפועל אני לוקחת תמיד יין שאני אוהבת ולא משנה אם ה"נכון", וזו נראית לי ההמלצה הכי טובה. את הירקות לא מבשלים קודם, הם מתבשלים במחבת הקטנה. תבחרי ירקות שמתאים להם "הקפצה" קצרה יחסית, כי לא מטגנים אותם שם הרבה זמן. נראה לי שקישואים יכולים להתאים גם. לגבי ה"שעמום": בכל אופן זו ארוחה ולא סתם "כיבוד" וזה נמשך הרבה זמן, אז כיף שיש מגוון גדול של דברים. בראקלט המקורי שאכלנו בצרפת יש מגוון נורא קטן - כמה פעמים אפשר לגלגל נקניק סביב הגבינה המותכת ולשים על חתיכת תפוח אדמה... בזכותך נראה לי שנעשה ראקלט בקרוב, עשית לי חשק (המכשיר בקופסא יותר מדי זמן).

Y o v e l i

New member
אצלינו המכשיר - עובד שעות נוספות בח

יעל, כייף של ארוחה ללא מאמץ מצד המארחים. את הארוחה פותח מרק בצל וגבינה ומקלות בצק-עלים או מרק תפוחי-אדמה וכרישה מוקרם בעטיפת בצק-עלים. בקעריות קטנות: תפוחי אדמה מבושלים פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ פטריות טריות!!! חתוכות לפרוסות (לא לבשל) נקניק פפרוני פרוס גבינות צהובות חלומי חתוך לקוביות עבות חמאת שום רוטב עגבניות-פיצה (לילדים) חתיכות עוף דקות מושרות ברוטב טריאקי ושום חתיכות סטייק אטריקוט בפלפל שחור גרוס, גרגרי כוסברה וכוזברה טריה. באגטים חתוכים בעובי 1 ס"מ סלט עלי תרד וירקות וזהו!!!

למעלה