רקח

faridi

New member
רקח

לפני שבוע העליתי נושא בעניין שם המשפחה רקח.מקורות שונים לשם משפחה, אך משמעות היתה חסרה. אכן, צדקו אלו שסברו שמדובר על שם המקצוע רוקחות. הנה משהו שמצאתי באחד האתרים שמדבר על משמעויות של שמות מצפון אפריקה: RACCAH : provient soit de l’arabe raqqâ qui veut dire raccommodeur de vêtements, soit de l’hébreu raqqah qui signifie parfumeur.

את האותיות הבנתי, את המלים לא ../images/Emo6.gif

מתוך הנחה שאתה הבנת מה כתוב שם, אשמח אם תסייע לכולנו להבין... ארנון

bilen

New member
תרגום:

מוצא השם מערבית או מעברית : המשמעות בערבית - מתקן/מתאים בגדים, המשמעות בעברית - רוקח בשמים (כלומר... רוקח במובן של ימינו).

faridi

New member
אני יותר מצדד באפשרות הראשונה

הרי באותה תקופה היינו תחת האימפריה העותומנית, אם אני לא טועה. שמות משפחה רבים נלקחו ממילים זרות ואולי פה בארץ אנו מחפים על זה במשמעות עברית על מנת להיות ישראלים גם בשמות. אתם בודאי יודעים מה הסיבה.

eliya-l

New member
דווקא לי זה נראה מס' 2 ../images/Emo8.gif

נראה לי שהתקופה העותומנית לא כל כך שייכת לזאת. הנושא של יצירת שמות משפחה ב"כפיה" התקיים באירופה ולא תחת השלטון העותומני. כפי שהבנתי, המקור של משפ' רקח הוא מירושלים ולכן למה לייחס זאת דווקא לתקופה העותומנית ולא לתקופה קודמת, אלא אם כן הדברים ברורים ונהירים שקודם לתקופה העותומנית לא היה "רקח". דווקא מבחינתי "הגיוני" שבארץ הקודש ישתמשו בשמות ובמילים מהתנ"ך בהתאם לפרוש המשתמע מהתנ"ך כיוון שלתנ"ך היה משקל עמוק בחיי היום יום וכמובן שבניגוד לחיינו שכאן "החילוניים" שבחבורה שהתנ"ך אינו שגור בפינו ובמחשבתנו מדי יום ביומו.

bilen

New member
גם לי נראה שזו אופציה 2. מהרבה נסיון עם האתר

שממנו לקחת את המידע, הוא מתיחס בעיקר לערבית מרוקאית מקומית (ברברית). לכן, יותר מתאים במקרה שלך שזה יהיה משהו מהמזה"ת, במקרה זה עברית.

faridi

New member
לגבי המקור, מדובר על הקהילה בלוב

ומה שידוע לי, שמדובר על רב שנולד באיזמיר ואילו ירושלים היתה תחנת מעבר. אני מתאר לעצמי שגם בגלות השתמשנו בשמות עבריים ואף בלי בושה, למעט כאלו שהשתמשו בשמות גלותיים. אלא שעם הקמת המדינה, להרבה מעדות המזרח והספרדים לא היה נעים לשאת שם משפחה כבד וגלותי כמו; פדלון, מועלם, בוזגלו וחודדטוב ולכן עברתו את השמות שלהם. מה גם שבתפקידי ייצוג למידנה נאלצו אפילו אשכנזים לעברת את שמותיהם. לפיכך סברתי שגם אם רקח היה שם גלותי, הפכו אותו למילה עברית.

למעלה