רצפת פרקט

רצפת פרקט

שלום וברכה אני מתגוררת בבית פרטי ומעוניינת לבדוק אפשרות של ריצוף כל הקומה התחתונה( סלון , חדר אוכל , מטבח ) בפרקט . האם אין כאן סתירה בין אלמנטים של פנג שואי ביחס לריצוף עץ בחללים שהם למשל אדמה? לשם עדכון : חזית הבית( מטבח + חלל כניסה ושרותים ) פונה לצד דרום ואילו הצד האחורי( סלון חדר טלויזיה ) פונה לצד צפון .ובכלל - מה יחסו של הפנג שואי לריצוף עץ לעומת ריצוף קרמיקה ? בתודה - מנור האחת

דנה A

New member
רצפת פרקט

ערב טוב מנור האחת, ריצוף הקומה התחתונה בפרקט אינה בעייתית - לא הבנתי למה כוונתך ל"בחללים שהם למשל אדמה" האם תוכלי להסביר? ריצוף עץ לעומת ריצוף קרמיקה - הקרמיקה מייצגת את אלמנט האדמה, וביחס לריצוף עץ הוא יאנגי, ריצוף העץ הוא יותר ייני ולכן גם מתאים שיהיה בקומה יאנגית כמו הקומה התחתונה של ביתך. השאלה עד כמה פרקטי פרקט באזור זה? התייחסותך לכיוונים האם שאלתך היא עפי' הבגואה? או שמא עפי' מפת הכוכבים המעופפים? ערב טוב דננ

רצפת פרקט

היי דנה, תודה על התשובה המהירה. לשאלותיך :1 . כיווני הבית שנתתי הם אך ורק על פי הבגואה. 2 . כאשר אני באה לרצף חדר אשר על פי הבגואה שייך לאלמנט אדמה ( למשל , חדר בצד צפון - מזרח) , האם ניתן לרצפו בפרקט השייך לאלמנט עץ ? בתודה - מנור האחת

דנה A

New member
רצפת פרקט

פרקט אכן מאוד לא פרקטי בחדר מגורים ואני שמחה לראות שאת פתוחה לקבל רעיונות ודיעות בנושא בחירת הריצוף. אין בעיה עם הנחת פרקט, עפי' הבגואה, היות וההחלטות לעיצוב הבית הנן עפי' נוסחאות מורכבות השונות ממבנה הבגואה. ערב טוב, דנה

yoavfs

New member
בלי קשר לפנג-שואי

כמי שחי בבית עם רצפת פרקט דובדבןאומר לך כי ,אין כמו פרקט יפה ואיכותי להשלמת רכות ויופי אסטטי בבית (לטעמי), אך יש עם פרקט מספר בעיותף ראשית הליכה עם גרביים ישירות על הרצפה מסוכנת מאוד, וזאת מישום שבשעת שינוי כיוון בהליכה עפים ונופלים. זה קרא לי וראיתי אחרים חווים זאת, וזה מאוד לא מעים בלשון המעטה (צריך ביטוח!). שנית בשעת השתקפות בעיקר במשך היום מיד נראה האבק שהתיישב לו על הפרקט, זה נראה כמו דוק, ונותן מיד הרגשה שהבית אינו נקי, אף כי עברה שעה קלה מהנקיון, ובכלל כל גרגיר אפנה נראה כמו "סלע" אף למרחק של 20 מטר (כך זה היה אצלי) וזאת מישום ההשתקפות שמעצימה את גודל החפץ / ליכלוך וכו'. דבר נוסף הוא כי פרקט (אמיתי) הוא דבר שנשחק, ועל כן יש לקחת בחשבון כי אזורים בהם ישנה דריכה ופעילות רבה יותר הרצפה תשחק מהר יותר מן הסתם, וגם הליכה עם אבן קטנה תקועה בנעל תעשה סימנים, גרגירים חול באזורים של ישיבה הנופלים מהנעלים מעלים גם את השחיקה באזור, וכל אישה על עקבי שפיץ תוכלים לראות את מהלך התנועה שלה בבית, ועל כן רצפת פרקט זה דבר מדהים ביופיו אך אינו מתאים למי שמחשיב את עצמו לפדנט , כי פרקט אמיתי חיי, ויופי שלו בדיעבד הוא בסריטות והאופי שמקבל במשך הזמן. כמובן ישנם גם סוגי פרקט סינטטי, אבל זה לא שייך לאמנט עץ והסיפור שם הוא אחר לגמרי. יואב

תגובה לתגובה בענייני פרקט

היי יואב, פנג שואי או לא פנג שואי - שכנעת אותי בצ'יק לוותר על הפרקט בחלל המגורים ולהסתפק בריצוף קרמיקה קר אך פרקטי... ולגבי הפרקט - מי יודע , אולי בקומת חדרי השינה , וללא נעלי שפיץ ועקבים בבקשה.. מנור האחת

למעלה