רציתי רק לומר:

רציתי רק לומר:

אתם צריכים לשמוח שיש לכם איפה לבכות, שיש לכם את האפשרות לבכות על קבר של אבא/אמא. לי א.י.ן! וזה מתסכל...

eshkolit32

New member
אני לא מבינה

למה אין לך את האפשרות הזאת? אין קבר...? אני אודה לך אם תסבירי למה התכוונת.

לא.אין קבר.

לאימי הביולוגית אין קבר.ולאימי המאמצת יש אבל אני לא הלכתי מעולם לשם משום שהמשפחה אומרת שבגללי היא מתה אז אני מרגישה אגואיסטית ללכת לבכות ולדבר איתה.. אז מבחינתי אין קבר! תעריכו...

eshkolit32

New member
רגע רגע רגע......

א. איך זה שאין קבר אם מותר לי לשאול? תעני רק אם תרגישי בנוח... ב. למה אומרים לך שבגללך אמך המאמצת נפטרה?! זה דבר נורא להגיד! בכל מקרה זכותך המלאה לבקר בקבר שלה בלי שום קשר למה שאנשים חושבים, לדעתי בכל אופן.

אשכולינה,

זה בהחלט כואב! והלב שלי עוד יותר בוכה כשאני צריכה להסביר... לומשנה נסביר: אין לי מושג למה הם אומרים את זה...וזה כואב לשמוע ולכן אני לא מסוגלת ללכת לקבר. (א.קשה לי לדבר על זה פה...) [בוכה]

eshkolit32

New member
רוטינ'קה מתוקה ../images/Emo201.gif

כואב לי לשמוע שאת בוכה עכשיו, לא רציתי לצער אותך אבל מכיוון שהעלית את הנושא לא יכולתי שלא לשאול. אני לא אשאל יותר בנושא, תספרי אם וכאשר תרגישי בנוח, זה בסדר גמור. לפעמים קשה להסביר במילים. למרות זאת אני אגיד לך שאני באמת חושבת שאת צריכה לקחת את מה שאומרים במשפחה בעירבון מוגבל. אם יש לך צורך ללכת לקבר של אמך המאמצת, את צריכה לשים בצד את הדברים שהם חושבים וללכת לבית הקברות. אף אחד לא יכול למנוע את זה ממך. היא היתה אמך הביולוגית, אין יותר טבעי מזה שתלכי לקבר שלה. קבלי חיבוק חזק ממני, ותזכרי שלכל אחד יש את הזכות להתאבל בצורה שהוא רוצה (וחלק מזה זה ללכת לבית הקברות....). אנשים אומרים דברים מכל מיני סיבות, לפעמים הם עצמם לא יודעים למה, לפעמים הם גם מתחרטים. שימי את עצמך במרכז, ולא את אלה שאומרים דברים. כבודם במקומם מונח, אבל זה לא הוגן שהם יחבלו ביכולת שלך ללכת לבקר את אמך המאמצת בבית הקברות.

בהחלט צודקת

אבל אין לי הרבה מה לעשות בנידון... אני לא אבקש מהם לבוא איתי לקבר ואני יכולה להמשיך ולחפש את הקבר עד דלא ידע... ואין לי כוחות לחפש דבר שאף אחד לא מעונין שאראה ואהיה שם. אמנם זה כואב כי הרבה פעמים אני מחפשת לבכות על מישו קרוב שיבין אותי ו...א.י.ן! כואבת הידיעה האכזרית הזו ואין מה לעשות. >< זה בסדר מותק, קורה שבוכים וזה לא היה דוקא בגלל שהעלית את הנושא. את תמיד יכולה להעלות את הנושא... זה בסדר גמור. >< מעריכה...

שלום לך

הרבה זמן לא ביקרתי אתכם (אשכולית דווקא באה לבקר
) אני מציעה לך את מה שהצענו לגולשת בפורום שאני מנהלת שחיה בחו"ל והעליה לקבר אביה חסרה לה: תמצאי משהו שמסמל בשבילך את אמא שלך ותהפכי את זה למקום שלך להיות עם אמא: מקום שהלכתן אליו ביחד, מקום שמזכיר לך אותה, סתם מקום שקט שאף אחד לא יטריד אותך כשאת עצובה

eshkolit32

New member
אף אחד לא אמר

שזה פותר את הכל. למי שאין קבר לבכות עליו זה מאד חסר ואת לא יכולה לדעת איך הוא מרגיש כי לך יש את זה, גם אם זה נראה לך מובן מאליו ואין לך הערכה מיוחדת לזה. לי למשל אין כרגע תמונות של ההורים שלי ושל הילדות שלי. אני הולכת לנסות להשיג אותן אבל זה יעלה לי בבריאות. זה דבר פיסי ומוחשי שנורא חסר לי, פשוט חסר לי וכואב לי שאין לי את התמונות האלה, עם כל הזכרונות. אז אולי את לא חושבת שזה משכך את הכאב. אבל זה עוזר לזכור ולהביע אהבה, זה משהו מוחשי שאפשר להניח עליו את היד, וזה לא מעט. כולנו כאן יתומים מהורה/הורים. יש לנו המון במשותף אבל גם המון שוני בינינו. אני חושבת שכדאי שננסה להיות רגישים אחד למצוקות של השני, גם אם אצלנו זה קצת שונה.

yaeli20

New member
ברגע שיש לך משהו הוא "מאבד משמעות"

ברגע שיש לך את הקבר ללכת אליו, לבכות בו, לצחוק בו, משהו - מקום שאת יודעת שהוא שלך את יכולה לבחור אם ללכת אליו או לא, את יכולה לבחור לבכות בו או לא... אבל כשאין לך את המקום הזה נוצר אצלך חסר כל כך גדול כי בסופו של דבר אין לך את ה"בית" הזה... כל המשפחה של סבא וסבתא שלי משני הצדדים נרצחו בשואה ואין לי מושג אם בכלל יש להם קבר ואם כן אז איפה הוא... כשהייתי לפני כמה שנים במרחק נסיעה מהמקום שסבתא שלי נולדה בו ורציתי לנסוע לשם, בן המקום שהיה איתי אמר לי שאין טעם לנסוע לשם כי לא נשאר שם כלום - כל המקום נמחק ונבנה מחדש. הקבר הוא מאיין מקום מפגש, מקום שבו את יודעת שההורה שנפטר נמצא, סוג של מקום חיבור שלך עם העולם הבא עם האדם שנפטר. כשאין קבר אין מקום מפגש...

eshkolit32

New member
אם יש קבר

אז יש שתי אפשרויות לבחור ביניהן: 1. ללכת לקבר. 2. לא ללכת לקבר. מאד פשוט. אם אין קבר אז אין שום אפשרויות בחירה כי אין מקום ללכת אליו, ואין גם מקום שבוחרים שלא ללכת אליו.

בסדר אני מבינה את זה

אני לא מפגרת.. אבל אני אומרת שלמרות זה במקרה שלי אין בחירה

eshkolit32

New member
למה אין בחירה

במקרה שלך? מישהו מכריח אותך ללכת לשם למרות שאת לא רוצה, או את מרגישה שאת חייבת ללכת או משהו?

זה קשור למשהו אחר

שלא בא לי להכנס אליו..מספיק דיברתי על זה בזמן האחרון..

nOway1

New member
גם לי אין !

אני בוכה על התמונה של אבא שלי אני בוכה בחלום ... אני בוכה כשאני כותב ,,,כשאני מצייר !! מה אני אגיד לך............ קשה מאוד ! זה גורלנו

eshkolit32

New member
אפשר לשאול למה

אין קבר במקרה שלך? מאד מצער לשמוע. אני פשוט לא מבינה איך זה יתכן....אני אשמח אם תסביר רק אם אתה רוצה לשתף כמובן.

למעלה