רציתי לשתף

דבי111

New member
רציתי לשתף

יש לי חברה שהיא הבן אדם הכי קרוב אלי בעולם הזה, יותר מהמשפחה אפילו. ואני מדברת איתה על הכל, כל דבר שאפשר לעלות על הדעת....... והיא גם השותפה שלי לדירה. לפני כמה ימים היא סיפרה לי שהיא הולכת לפגוש את ההורים של אחת החברות שלה....., סתם להכיר אותם... ולטייל איתם, איזה חצי יום הם היו ביחד..... וזה פתאום עשה לי כ"כ רע, נכנסתי לדיכאון כעסתי עליה סתם בלי סיבה והתחלתי לבכות.... והיא לא הבינה למה, לקח לי גם זמן להגיד לה למה אני ככה, כי היא לא הבינה.... וניסיתי להסביר לה למה זה עושה לי רע, לא הצלחתי כי אני בעצמי לא הבנתי למה בעצם אני מרגישה ככה......... פשוט קינאתי בחברה הזו שלה שיש לה הורים....... זה הנושא היחיד שממש קשה לי לדבר עליו איתה.......... אני מרגישה שאף אחד מסביבי לא מבין את התחושות והרגשות האלו מה זה להיות בלי אמא..... הרגשתי כ"כ מטומטמת שהתנהגתי ככה, כי אני בעצמי לא הבנתי למה..... למה התחושות האלה רודפות אותי כל הזמן? מתי זה ייגמר? בטח תחשבו שאני פסיכית..... אבל הייתי חייבת לפרוק....... מישהי מבינה אותי....? או מתחברת לזה.....?

MeWithoutU

New member
זה ממש בסדר...

אני מבינה אותך... גם אני לפעמים מרגישה ככה קנאה לאנשים שיש להם אמא... את ממש לא פסיכית... את סך הכול מתגעגעת לאמא... לדעת שמישהי יכולה להיות עם אמא... ואנחנו כבר לא יכולות מסיבה זו או אחרת... זה נורמלי לחלוטין... את לא צריכה להרגיש מטומטמת...
שיהיה לך סוף שבוע נפלא...

שמחה19

New member
דבי111 יקירתי

הרשתך היא הרגשה טבעית רק אנחנו פה יכולות להבין את זה, אני מזדהה איתך מפני שכל הזמן אני מרגישה כמוך וכמו מתגעגעת לאוצר שלי וכמו MYZ , עד היום אני לא יכולה לדבר על אימי למרות שעברו הרבה שנים מפני שמתי שאני מתחילה לדבר עליה מיד מתחילה לבכות והעינים שלי נהיות אדומות ונפוחות ולא נעים לי , אף אחת לא יכולה להבין את הכאב והצער שנמשך המון שנים, לכן תרגישי בנוח להיות פה ולספר, פה כולנו מבינים את הרגשת הקינאה הרגשת הגעגועים שלפעמים כאילו רואים אותה וזאת לא היא והרגשת הלבד לבד, קבלי חיבוק מאיתנו והרבה אהבה והבנה.

גילושגי

New member
דבי כל כך מוכר

דבי לצערי כל כך מוכר לי מה שסיפרת. הדמעות יורדות לי מתוך השתתפות.אני כבר 18 שנה ללא אם. אני שוקלת לאמץ אמא !!!! איך זה נשמע לך? למה אפשר לאמץ ילדים ולא לאמץ הורים? זה כל כך נכון שאת מרגישה את החוסר הענק שלך באמא כי ככה זה מרגיש למי שאין לה.זאת באמת קנאה - כי גם אני רוצה. לי יש הרגשה של קשר שתיקה -שלא רוצים לשמוע על זה שאין לי אמא ובגלל זה אני לא יכולה להסביר מה זה אומר. מתי זה ייגמר? אולי יחלש, ובעוד זמן תתעמעם לך ההרגשה. הרגישויות האלה הן גבוהות אצלי לפחות בגלל שהמצב שלי הוא שונה ואני אחרת בבסיס. כל הלבטים עם עצמי בדכ עושים את זה עם אמא ואם היא לא שם אז קשה לי לשמוע את עצמי וזה מה שאמרת שאת לא הבנת מה קורה לך. תני לעצמך המון כבוד וזמן( !!! )להבין מה קורה לך. רק את יכולה ! אני אמא ל- 3 בנים. אין לנו הורים לא לבעלי ולא לי.כל הזמן אני שומעת חברות שמדברות על/עם אמא שלהם, מקטרות לה, מספרות לה(בעיקר בעבודה שיחות פרטיות)על הילדים ואני יוצאת מהאיפוס.ושותקת. היתה לי חברה שספרה לי על אמה ותוך כדי הסיפור התחלתי לבכות... ואמרתי לה (כי היינו קרובות) שמאוד כואב לי כי אין לי אמא. החברה שלי קלטה את העיניין והתנצלה. שיהיה לך רק טוב ושמח תמלאי לעצמך את מה שאת אוהבת ביי גילוש-גי

שמחה19

New member
גילוש את מקסימה ../images/Emo140.gif

אני אפילו פוחדת להגיד לחברותי שאני מקנא בהם שהן לא תבהלנה ותחשובנה שעושים להם עין רעה חס וחלילה אני תמיד מפרגנת להן ושמחה בשמחתן

גילושגי

New member
נראה לי שמותר לקנא

לשמחה19. תודה לך. נראה לי שמותר לקנא בחברות במיוחד בימי ראשון כשכולם מספרות על בלוי סוף-השבוע עם המשפחה. נכון אין לך אמא אבל את לא אשמה! להגיד "לי אין אמא וקשה לי לשמוע על אמא שלך" זה הכי אמיתי, הכי עובר מלב אל לב. אין פה עין הרע... תחשבי על זה . האומץ להגיד כואב לי לשמוע ולשים את עצמי ולהיות "חלשה" שם אני מתחזקת. נכון שאי אפשר כל הזמן להזכיר את זה.חשוב למצוא את הרגע הנכון ולהגיד שאין לי אמא ואז זה מתקבל אחרת. תנסי ותופתעי מהתגובה. תספרי לי איך היה... מנסיוני התגובה קצת משתהה לא תמיד התגובה במיידי.יש הלם ...ואחר כך לרוב שאלו אותי איך את עושה? מה עושים בלי אמא, ההרגשה שלך תשתנה ותוכלי להיות מחוזקת במקום להיות כואבת
וחיבוקים ואני מחכה לשמוע גילוש -גי

שמחה18

New member
תודה גילוש-גי יקירתי ../images/Emo24.gif

את יודעת אנחנו מדברות פה המון על זה שקשה להן לחברות הטובות שלנו להבין אותנו , אני חויתי את זה כל כך הרבה שנים שאני כבר הפסקתי ממש לדבר על זה איתן ובאמת אם כבר יוצא לי לדבר על אמא שלי אני מיד מתחילה לבכות מפני שלא יוצא לי לדבר הרבה מהסיבה הזאת, פה ממש מצאתי בית חם ורק פה יכולתי להפתח, אני אשתדל לשמוע לעצתך יקירתי ומקוה לא לבכות מיד כשאתחיל לדבר ולהביע את ריגשותי. תודה וחיבוקים אוהבת

דבי111

New member
תודה כולכן ממש מתוקות

תודה על התגובות המעודדות... גילוש- גי מתוקה, תודה על התגובה שלך, אני כ"כ מתחברת למה שאמרת... אם כי, חשבתי שאחרי כ"כ הרבה שנים לומדים להשלים עם החוסר הזה... חוסר של אמא, אבל מסתבר שהוא תמידי..... ואין לו שום תחליף....... אני 4 שנים בלי אמי, ומרגישה כאילו זה נצח....... 4 שנים שבהם קרו כ"כ הרבה דברים והיא לא הייתה שם לצדי...... וגם אני כ"כ מקנאה בבבנות שמדברות ומקטרות לאמהות שלהן בטלפון, מתקשרות לשאול דברים, או סתם לעדכן בענייני היום יום..., כי רק עם אמא כ"כ טבעי לעשות את זה..... הצורך שלי גובר בתקופות של שינויים ובקשיים שאני עוברת.... אף פעם לא הייתי צריכה לעבור דברים בלי אמא שלי.. בכל אופן תודה על העידוד שתהיה לכולנו שבת שלום שולחת לכן חיבוק חם ........
דבי

אשבל1

New member
גם אני הייתי רוצה לאמץ אמא

שתהיה שם בשבילי ובשביל הילדים שלי..............

למעלה