רציתי לשתף...

mikoola

New member
רציתי לשתף...

ממש לא מזמן יצא לי להתקל בפורום המקסים הזה, ושבוע שעבר קרה דבר שאני אשמח לחלוק עם אנשים שיכולים להזדהות ולהבין את המשמעות הגדולה שלו בשבילנו. אני ואהובי (הקולומביאני!!!) הכרנו לפני קצת יותר משנה בכפר היפיהיפה בו הוא גר, על האוקיינוס הקאריבי. חיינו שם ביחד כ-4 חודשים, ואחר כך נאלצתי לעזוב מטעמי ויזה וחוסר כסף. במשך 5 חודשים קשים מנשוא של להיות בנפרד, ניסינו לרקום אלפי תכניות וחלומות על מקומות בהם נוכל לגור שנינו בשקט ושלווה.בסופו של דבר,עקב אילוצי המציאות, החלטנו הוא יגיע לפה, וננסה לראות איך הולך, העיקר לא להיות יותר בנפרד. הוא פה כבר 4 חודשים. בכניסה לארץ (שעלתה לנו בדם), הוא קיבל שהות לחודש אחד בלבד ולא ל-3 כמו כולם.אין מה לעשות, לא כל כך אוהבים פה קולומביאנים. לאחר חודש הוא עבר להתנדב בקיבוץ ושם הוארכה לו השהות ל-3 חודשים נוספים. אחרי חודשיים כמעט הוא עזב את הקיבוץ וחזר לגור איתי. הגשנו בקשה למשרד הפנים להארכת שהותו בארץ ומתן אישור עבודה. לפני כשבוע, אחרי חודש וחצי של המתנה, נקראנו למשרד הפנים. התקבלנו שם בחיוך, וללא יותר מדי שאלות דרכונו נחתם לחצי שנה נוספת (בינתיים) בארץ, והוא קיבל אישור עבודה. ככה, ישר, בלי בעיות, עיניינים ובלבולי שכל. אני, לפני קראתי ושמעתי כל כך הרבה זוועות על משרד הפנים, עד שלא היתה לי כמעט תקווה שנזכה לקבל את מה שאנחנו מבקשים, והייתי מוכנה נפשית להשפלות,ואולי אפילו להתחתן(מהסיבות הלא נכונות, נכון לעכשיו). אני לא מכחישה לרגע את העובדה הברורה לכולם, שמשרד הפנים הוא גוף סופר בירוקרטי, אפרורי וחסר לב לרוב, אבל שמחתי כל כך לראות שהם גילו הבנה לבקשה שלנו, למרות שהמקרה שלנו הוא לא שחור ולבן- אנחנו לא נשואים הרי, במיוחד בתקופה בה נכנסים בזרים פה באופן אינטנסיבי ביותר. אני לא יודעת, אולי זה מזל של ליפול על פקיד טוב, או אולי זה באמת הסיפור שלנו- של אהבה אמיתית, ושל קשר שרוצה לקבל את האפשרות להמשיך ולהתקיים באופן חוקי לפחות, בתוך כל הטירוף הזה, עם קצת תקווה...

oorly

New member
בפרוש היה לכם מזל

לבעלי שבא מצרפת לא האריכו יותר משלושה חודשים ללא עבודה ופשוט כל שלושה חודשים הוא נאלץ לסוע לפריז ליומיים - שלושה ולחזור. עד שהתחתנו בנישואים אזרחיים בצרפת וגם אז זה לקח מס´ שבועות עד שהאריכו לו את הויזה לשנה עם אישור עבודה ואז הוא יכל להתגייר כי בלי אישור שהייה אי אפשר להיתגייר.

GalGula

New member
היי מיקולה ../images/Emo140.gif

וברוכה הבאה אלינו
. הסיפור שלך מהשניה הראשונה מצא חן בעיני.... נשמע כמו איזה סרט רומנטי - על בחורה שנסעה לטייל במקום אקזוטי, ופגשה שם את אהבת חייה... אני באמת חושבת שהיה לכם המון מזל עם משרד הפנים! הלוואי על כולם מזל כזה... ואולי זה בגלל שבאמת מישהו מלמעלה מנסה לעזור לכם... מי יודע... אשמח לשמוע על סיפורכם קצת יותר. ובעיקר הייתי רוצה לשמוע מה הוא עושה כאן בארץ? איך הוא מסתדר? האם קשה לו? ומה עם המשפחות שלכם?

למעלה