רציתי לשתף..

אני בשוק !../images/Emo140.gif

אני אמא כבר שש שנים ואמא לעוד שתי תאומות בנות 9 חודשים !!! אשמח לשמוע ממך כי בהחלט שמדובר בהתמודדות מיוחדת . בנוגע לשאלתך עדי , כמו שכתבה קודמתי , ההורות כבר לא הייתה זרה לי , ועדיין האתגרים הרבים קיימים. ידעתי שיש דברים שאני חייבת לעשות מראש ולא לדחות (לכבס בגדים לתינוקות שיבואו, לעבור על כל הרשימה של הציוד לוודא מה חסר) כי ידעתי שבקטע הזה אני רוצה להיות שקטה , וגם כי ברור לי שאין איש שהיה עושה זאת במקומי . אפילו הכנתי לכולנו אוכל למפרע ושמתי במקפיא . האמהות הטריה מקבצת מספר גורמים , עייפות , הורמונים ,עומס של לוגיסטיקה שצריכה להעשות (כביסה כלים בישול וכו') , והטיפול בתינוק . יש צורך מתמיד בעזרה וכשאמא לא בסביבה זה תמיד להסתפק במסייעים "מיד שניה". העייפות היא עצומה ואמא היא עוד מישהי שחושבת בבהירות שנותנת כתף ושתומכת. חמותי באמת עשתה ועושה כל מה שהיא יכולה ואני אסירת תודה לה על זה ,אבל אמא שלי הייתה קרובה אליי יותר והכירה אותי ובכלל היא אמא שלי .... בנוסף יש לי צער גדול שהוריי לא זכו לראות את הנכדות המקסימות שלהן ולהנות מכל הדברים נהדרים שהן לומדות לעשות וכל החיינדלך.

ליעד34

New member
תודה../images/Emo70.gif

תודה לכן, בנות. אני מקווה לשמוע עוד תגובות. כרגע אני עוד מעט לפני הגשת העבודה. במסגרת הקהילה בה אני עובדת אני מתחילה לחשוב על גיוס התוכנית "אם לאם" (מסגרת תמיכה לנשים לאחר לידה), תוך התייחסות מיוחדת לקבוצה שלנו. בנוסף עירבתי את האחראית שלי במרפאה ואת האחראית שלי מטעם טיפת חלב, שתיהן התלהבו. כך שאני מקווה שלאט לאט דברים יזוזו. הלוואי ואצליח בעתיד לעשות משהו בנושא, זה פשוט בוער בעצמותי. אם יש לכן רעיונות או דברים נוספים שברצונכן לומר, להביע בנושא אשמח לשמוע.

ל' ל*

ברגע שיהיה לך שם משתמש קבוע אוכל בשמחה לשלוח לך מסר :) מקווה שעוברים עליך לילות קלים ,

תגובה להודעה שלך

ל' פרסמה תגובה להודעתך, ולא שרשרה אותה. התכוונתי לשרשר אותה נכון, ובטעות שרשרתי אותה להודעה אחרת שלך. הנה הקישור להודעה של ל'.

כשילדתי לפני כמעט שנתיים...

נרשמתי לפרוייקט "אמא'לה אמא'לה" ובמקרה יצא שהאישה שהצמידו לי הייתה אם ללא אם בעצמה וזה ממש עזר לי בשבוע הראשון-שני לאחר הלידה. במקרה שלי, מעבר לעניין של החוסר המשווע בעזרה, מכיון שגם משפחתו של בעלי רחוקה מאיתנו, לא חושבת שחוויתי את תקופת ההריון, הלידה ואת התקופה שלאחריה בצורה עוצמתית יותר מנשים אחרות... בכל מקרה זו יוזמה מבורכת ומאחלת לך המון בהצלחה בהעלאת המודעות לנושא...

ליעד34

New member
רציתי לשתף..../images/Emo20.gif

קודם כל סוף סוף הצלחתי, בעזרתה של סקאלי, להתידד עם פלאי הטכנולוגיה וכעת זהו הכינוי "הרשמי" שלי. דבר נוסף, אני עומדת לסיים עבודה בנושא "נשים ללא אמהות כקבוצת סיכון לפתח דכאון אחרי לידה?" המטרה שלי היא העלאת המודעות לקבוצה שלנו בכלל, ולנשים הרות ולאחר לידה בפרט. לטענתי, אין שום התייחסות לקבוצה זו ברמה הממסדית, אני חושבת, שאנו "בנות ללא אם" חוות את כל עניין הלידה והאמהות באופן שונה, עומדים בפנינו קשיים נוספים לאחר הלידה, מעבר למשבר הנורמטיבי אותו עוברת כל אשה לאחר לידה. שאיפתי בראש ובראשונה לעלות את הנושא לרמת המודעות, מתוך תקווה ליצור מזה משהו בהמשך. מעניינות אותי תגובותיכן. עדי

אשבל1

New member
היי עדי

את צודקת שאנו חוות את הלידה בשונה מחברותינו שהאמהות שלהן בסביבה הקרובה או הרחוקה, ומניסיוני זה קשה עוד יותר עם לידת פג, שם בפגיה, זו תקופה כל כך קשה ומתישה וקשה להיות שם לבד כל היום ומותר להכניס רק סבא וסבתא ולי אין! פשוט תקופה טראומטית..... שיהיו לידות קלות ובמועד המשוער....

ליעד34

New member
תודה אשבל../images/Emo141.gif

תודה על תגובתך, אין לי ספק שמה שחווית היה קשה פי כמה. אני אישית הייתי אבודה לחלוטין, מכל הבחינות, לאחר הלידה הראשונה. אם יש לך/לכן רעיון - רעיונות שנראה שיוכלו לעזור לנשים ללא אם לאחר לידה, אשמח לשמוע.

דשדש19

New member
שלום עדי

קודם כל כל הכבוד לך על הצפת הנושא אני מסכימה איתך בהחלט ולו מהנסיבות הטכניות. אין סוף לדיבורים על הצורך בסביבה תומכת מייד לאחר הלידה. רב הנשים אוטמטית בונות על אמא שלהן אפילו לפעמים יותר מן הבעל, לנו אין את האפשרות הזו, ואני יודעת שאותי אישית זה הכניס לחרדות עוד לפני הלידה ואפילו לפני ההריון. אין ספק שבנוסף להתמודד עם הראי הרגשי שאמהות מציבה בפנינו שבד"כ גורם להרגשת האובדן להיות צורבת מתמיד מוסיף לבלגן בקיצור נקודת ההתחלה שלנו בעיתית יותר (למרות שאני לא מזלזלת בבנות שאמא שלהן לא בקשר איתן וכו...)ולכן שברירית יותר. אני חושבת שמודעות ברמה ממסדית היא חשובה אך אני סקפטית לגבי יעילותה. מה שכן מכוון שבמקומות שונים בטיפת חלב נותנים למלא שאלונים שאמורים לנבא דכאון אחרי לידה אולי להוסיף לשם מצב משפחתי ולהדריך את אחיות טיפת חלב בנושא. אני אישית נעזרתי בסוף ההריון וכמה חודשים אחרי הלידה בעזרה מקצועית שעזרה לי מאד. בת ללא אם מזה 10 שנים ואמא מזה שנה.

למעלה