רציתי לשתף, על אימי

לנושנוש

New member
רציתי לשתף, על אימי

אמא שלי, אמא שלי.... טוב, ככה. קצת קשה לי. יש לאמא שלי בעיות כספים בארך כל החיים. (טוב, חוץ מאולי שהייתה בגן). לא מזמן סיפרה לי שיש חובות גם על שכר דירה על הדירה הנוכחית. היא הולכת להיפגש בקרוב עם עורך דין של בעלת הבית כדי להגיע להסדרים ואני מקווה שזה יהיה הסדר שהיא תוכל לעמוד בו. היא הפסיקה פחות או יותר לקחת את החתולים שלה לווטרינר ובחודשים האחרונים בארך כל חודשיים מת אצלה חתול בגסיסה איטית. ניסיתה לשכנעה אותה לעבור לחברת סלולר אחרת שהוצאות פלאפון שלה יכולות להצטמצם בשני שליש אם לא יותר והיא תירפדה את העניין. חייבים לסרס ולעקר כמה חתולים שברשותה אחרת יהיו לידות כמו שהיה לפני חצי שנה שנולדו אצלה איזה עשר גורים ועכשיו צריך לסרס ולעקר דור חדש.הצאתי את עזרתי בסחיבה ולחבר שלי יש אוטו והוא לא עבד איזה חודשיים ושום דבר לא קרה מצידה. אז כרגע אני פשוט כועסת או אולי אדישה ובעיקר נימעס לי. פשוט בא לי לא לדבר איתה יותר! לא לישמוע ולא ליראות מה קורה איתה. פשוט נימעס די! כן, אני מקבלת שהיא מתנהגת כמו שהיא מתנהגת, אבל מי אמר שאני חייבת להיות עדה מרכזית לכל זה?? היא לא מאפשרת לי לעזור לה לצמצם את ההוצאות שלה ומתיחסת לכל המצב כעובדה מוגמרת ואני צריכה ליראות כל חודש חודשיים איזה חתול גוסס למוות ואימי עוד שואלת למה אני לא מבקרת אותה! אני רותחת, פשוט כועסת נורא. אני לא יודעת איך להמשיך מפה. העניין עם החתולים קשה לי במיוחד כי אני מרגישה שהיא אחראית על החתולים שלה ושאין דבר כזה לא לקחת לווטרינר כשחתול חולה. לפחות לנסות לעזור לו... טוב, אני לא יודעת איך לסיים את המיכתב הזה. אולי כבר כתבתי משהו דומה בעבר...לא משנה. ואולי תוכלו לתת לי זווית חדשה להסתכל על המצב. בתודה מראש

ברוכה הבאה אלינו../images/Emo140.gif

מה מפריע לך יותר - החתולים או ההוצאות? אני חושבת שזה שהיא אוהבת חתולים ואוספת חתולים ומטפחת חתולים - זה נהדר, עבורה וגם עברו החתולים. אני מבינה שעבורך זה לא מקור שמחה והנאה אבל עבורה כן. את לא חייבת להיות עדה מרכזית לזה. פשוט מאוד נסי לא להתיחס לזה כאל חלק מחייך אלא חלק מחייה. אם היא תרצה עזה - היא יודעת שהיא יכולה לפנות אלייך - נכון? (אפשר לפנות למחלקה הוטרינרית בעיריה לעזרה בנושא הזה?) לגבי ההתנהלות הכספית שלה - אולי כדאי ללוות אותה לעו"ד ? להיות לה לתמיכה בשיחה הזו? לא להתערב ולא לנהל לה את העניינים - אבל להראות לה שאת לצידה שם? ובאמת, להציע לה חלופות לניהול נכון של ההוצאות הכספיות שלה כדי שלא תיקלע לחובות.

nutmeg

New member
בת כמה אמא שלך?

האם יכול להיות שיש לה ירידה קוגניטיבית? כזו שמגיעה עם הגיל ועושה את החיים לבלתי אפשריים לפיענוח? האם יכול להיות שהיא לא מסתדרת עם כסף כי היא כבר לא יודעת לעשות חשבון? האם יכול להיות שהיא לא מסרסת חתולים כי אין לה מושג איך צריך לארגן את כל הפרוצדורה? האם יש עוד פרוצדורות שהיא מתקשה בהן? למשל לערוך קניות באופן מסודר, לקחת תרופות, לנהל חשבון בנק, לבשל, לכבס, לסדר ארונות? האם יכול להיות שכל ההתנהגות שלה מצביעה על איזה שינוי או מצוקה ובמקום להשיג לה את העזרה הדרושה את מתעצבנת?

לנושנוש

New member
לצערי ולשימחתי היא לא סנילית...

כולה בת 53. פשוט היא עורמת בעיות אחת על שניה בלי לסדר דברים אחד,אחד. בסוף יוצא שמבחינתה הכל אבוד ומסובך. גם אני חיה במינוס, היא במינוס ענק. גם לי יש יותר מדי חתולים, לה יש פי שלושה יותר מדי. אימי עובדת חמש עשרה שעות ביום כדאי לכסות את החובות שהיא ממשיכה להגדיל בהתמדה. היא גרה בדירה שעולה מעל יכולתה לשלם מצד שני השכירות פה עלתה כל כך שאם היא תעבור באזור שהיא גרה בו באותו מחיר היא תשכיר דירה שהיא חצי מגודל של הנוכחית! זה אבסורד! כל ההתנהלות הכלכלית שלה ניראת כמו אבסורד אחד גדול. לעזור לה זה כנראה לקחת על עצמי את החובות שלה ולטפל בחתולים שלה בעצמי. אין לי כוח לזה. יש לי את החיים שלי ודאגות שלי. אחרי שביקשתי ממנה יותר מפעם אחד לא לאמץ חתולים נוספים בא לי לא לעיזור לה לטפל בהם!
מתחשק לי ליבעות לה בתחת ליפעמים! היא מסבכת את החיים של עצמה במו ידיה ואני צריכה לעזור לה בסובלנות אין קץ.
היא כבר הייתה אצל עורך דין ונראה שהוצא לה חלוקה סבירה של חובות. הבעיה שבטח יהיו עוד חובות כי הדירה עדיין יקרה לה מדי. אין לזה סוף.

nutmeg

New member
לכל דבר יש סוף

זו דירה מושכרת, נכון? אם היא לא תעמוד בתשלומים בסוף יבקשו ממנה לפנות. בקשר לחתולים - אין לי מה להגיד לך. בכל מדינה מערבית יש משטרת חיות בה אפשר להתלונן שיש גברת שמתעללת בחיות (כן, כן, לתת להם להתרבות בצורה לא מבוקרת ולא לספק להם שירותים וטרינאריים ומקום נקי ומסודר נחשב להזנחה, והזנחה זו התעללות). פה בארץ אין דבר כזה. אין רשות שתוכל לכפות עליה להפסיק להתעלל. אולי - רק אולי - אם מישהו מהשכנים יתלונן על מפגע תברואתי יגיעו אליה ויאלצו אותה לנקות ולמסור את החתולים. בקשר ליחס שלך אליה, זה משהו שאת צריכה לפתור איך שהוא בינך לבינך. את לא חייבת לעזור לה בסבלנות אין קץ ואף אחד לא יכול לחייב אותך. את מרגישה חייבת, זה לא מוצא חן בעינייך ואת כועסת עליה כי כאילו היא גורמת לך להרגיש חייבת. היא לא! ההרגשה הזו היא שלך ושלך בלבד. כל מה שהיא עושה זה לבקש עזרה - וכל מה שאת יכולה ללמוד לעשות זה להגיד "לא" ולהמשיך לנהל את החיים שלך.

לנושנוש

New member
כן, מאוד פשוט.

אם היה אפשר לישלוח אנשים שיקחו את החתולים נראה לי שהיא הייתה מאוד שמחה (גם אם לא הייתה מראה את זה).

למעלה