רציתי לשמוע דעתכן

לביא50

New member
רציתי לשמוע דעתכן

הייתי אצל דר ברקוביץ עליו אני סומכת מאוד. אמרתי לו שאני רוצה לעבור לתרומת ביצית והייתי די נחןשה . אני בת 43 החודש . יש לי שני ילדים אחד מהם בהפרייה. בששת סיבובי ההפריה האחרונים היו רק שני הריונות שלא החזיקו לאחר שבוע 9. זה היה נראהמכזמן טוב לעבור לתרומת ביצית ..אבל הוא די התעקש על עוד סיבוב... . מה דעתכן?

האם עשית בירורים מקיפים כמו קרישיות יתר, תפקודי בלוטה? לא תמיד ההפלות רק כתוצאה מגיל הביצית. אני הייתי עושה בירורים ומנסה החזרה נוספת לפני. כרגע יש לך השתתפות חלקית מהקופה עד גיל 45, תרומת ביצית אפשר תמיד

מילי7777

New member
ברקוביץ מעולה, תני לזה צ'אנס אבל..

תקבעי לעצמך טווח זמן שאם עד אז אין הריון אז את עוברת לתרומה. הייתי מטופלת שלו, הוא רופא מדהים אבל גם אותי ניסה מאד לשכנע להישאר ולנסות עוד ivf . חיכיתי ככה יותר משנתיים, מייחלת למחזור המוצלח שיביא את ההריון עד שבשלב מסוים הודעתי לו שאני עוברת והוא גם הסכים איתי ( הנתונים שלי כמובן מאד שונים משלך, בשאיבות כבר לא היו ביציות כלל)

למה שלא תשאלי אותו מה הסיכויים שלך ללדת תינוק חי ובריא?

כי זה מה שבעצם חשוב. אז אולי תוכלי להיכנס שוב להיריון, אבל מה הסיכויים שבאמת תחבקי בסופו של הריון תינוק בריא? היום אני לא יודעת אם הייתי מעזה בגיל 43 ללכת על ביציות שלי. בנקודה כל שהיא כשפחות או יותר הייתי בגילך ועדיין ניסיתי מביציות שלי, פתאום הבנתי שאפשרות של הצלחה מפחידה אותי לא פחות מאפשרות של כישלון. תלכי עם מה שאת מרגישה. את הסיכון מילידת ילד פגוע ואת כאבי הלב מהפלה נוספת את זו שלוקחת ולא הרופא. את שלמה עם טיפול נוסף על כל המשתמע מכך? אז תנסי. מרגישה שזה הזמן לנסות משהו אחר? לכי עם זה.

אני עם חיבוקיתוש...

עברתי בגיל 40 ישר לתרומה, אפילו בלי ivf כשהבנתי שהרזרבה בעייתית לפי פרופיל הורמונלי ואחרי כימיים. הפחיד אותי הפלות יותר מתרומה. גם בער לי שהפער בין האחים לא יגדל יותר. רציתי ילד כמה שיותר מהר- חסידה, אימוץ, תרומה, מה שיבוא הכי מהר.

אבל, וזה אבל גדול, לא הפריע ולא מפריע לי הגנים, אם זה היה תלוי בי הייתי מאמצת מלכתחילה. כל אחת צריכה לעבור לתרומה כשרגשית היא בשלה לזה- יש פה בנות כמוני שזה היה להם קליל ויש כאלו שחוות אובדן גדול ותהליך מורכב, גם בזמן ההריון. על הקטע הזה לא רופא ולא אנחנו יכולים לענות. אני בהריון ולא מצטערת - אולי אחרי טיפולים, עוד שנה/שנתיים הייתי בהריון מivf אבל הזמן, האנרגיה, ועוגמת הנפש נראים לי מחיר גבוה מביצית (גם כספית). לגטימי כמובן גם למצות עוד נסיונות עד שמרגישים שהגיע הזמן.

בהצלחה!

חגה בגה1

New member
לכי עם הלב שלך

הי גם אני כמוך החודש אהיה בת 43, ד"ר ברקוביץ הוא גם הרופא שלי, וגם לי הוא הסביר שלרחם בניגוד לביציות אין גיל. בניגוד אליך אני יחידנית. כשבכיתי לו שאני רוצה להיות כבר אמא הוא אמר שהוא מבין למה אני רוצה לא לחכות. אני 4 שנים בטיפולים ומההתחלה ידעתי שהגניטיקה פחות חשובה לי ומה שהכי חשוב לי זה להיות אמא כמה שיותר מהר. אם כל זה אני יכולה להגיד שלקח לי כמעט שנה לעבור לתרומת ביצית (באמצע נכנסתי להריון, עברתי הפלה בשבוע 8, ואז הכנסתי לי לראש שהיקום אומר לי לא לוותר, אז עשיתי עוד שני נסיונות). אני תמיד אמרתי שאם זה להיות אמא עכשיו מתרומת ביצית או אמא בגיל 46 מביצית שלי אני מעדיפה להיות אמא עכשיו. תעשי מה שמרגיש לך נכון. אסיים ההמלצה קטנה: אם את הולכת על תרומת ביצית תמשיכי עם ד"ר ברקוביץ אומרים עליו שיש לו אחוזי הצלחה מאוד גבוהים בתרומת ביצית. בהצלחה

אור קטן2

New member
אני חדשה כאן

וגם יחידנית...
ואצל ד"ר ברקוביץ', שמאוד מעריכה! (דרך קופ"ח).
איך ניתן לעשות את הפרוצדורה אצל ד"ר ברקוביץ', ז"א מאיפה קונים את הביצית?

ד"ר ברקוביץ הוא מיוחד

גם אני אצלו ובחודש הראשון אצלו נכנסתי להריון, אמנם נפל לי בשבוע שש, אבל היה הריון! ביציות שלי! ואז המשכנו עוד חודשיים כי הוא באמת האמין שקיימת האפשרות והרחם לא מזדקנת.ואז ניכנס הגוף שלי לתרדמת חודשיים,ולאחר מכן בלב כבד,אז....,עברתי לתרומה וכבר בפעם הראשונה נכנסתי להריון, לצערי גם נפל...אבל אל ייאוש אני ממשיכה עד לרגע הנישגב!!! בייבי שלי חי ובריא! ד"ר ברקוביץ מדהים, אך התקשורת מתסכלת אותי כל פעם מחדש.... שיהיה המון הצלחה! אני אופטימית מטבעי וכן אולי כן שווה לנסות עוד פעם...

לביא50

New member
תודה על התשובות..

תודה... קראתי את התגובות וזה חיזק לי את המחשבה שאני לא באמת צריכה לנסות שוב סיבןב נוסף למרות שלא לקחתי קשה (יחסית) את הטיפולים וגם לא את ההפלות.. מקווה שאהיה נחושה יותר מול ברקוביץ הפעם
אני עדיין צריכה אותו בשביל שיכין אותי לתרומה (מתכננת לעשות דרך "elite ivf). חייבת להודות שהביטחון שבו הוא המליץ על עוד סיבוב הפרייה , והעובדה שאמר לי מפורשות שהתרומות שהוא עושה במנור הם לא במקרים כמו שלי (אין הרבה בסיטואציה שלך שהולכות לתרומה) גרמו לי לחשוב שאולי הוא יודע משהו שאני לא.. בכל זאת אני סומכת עליו.. גם מעולם לא "חשדתי" בו שהוא מונע ממניעים לא ענייניים.
תודה רבה!!!

אישית אני חושבת שכאן תקבלי תשובות מוטות כי כאן נמצאות מי שלא הצליחו מהביציות שלהן אישית יצא לי לפגוש נשים שהרו באופן טבעי בגילאי 41-42 ללא בעיה וילדו תינוקות בריאים ומהממים (5 בשנתיים האחרונות), חלקן הריון ראשון וחלקן לא. כנראה שלא סתם ברקוביץ מציע

מכירה חברה שנכנסה להריון בגיל 43

לאותה חברה הייתה הפלה בהריון קודם בשבוע 8 והילד שנולד מקסים ומדהים ומביצית שלה. זה לא משנה את העובדה שכמעט חצי יפילו בגילאים האלה (נדמה לי 40% מהרצאה ששמעתי שנה שעברה, זה לא מעט). עוד חברה הרתה טבעי בגיל 42, הפילה בשבוע 9 והחליטה שהיא לא מנסה יותר כי זה היה לה קשה.

יש לי אח מהריון טבעי בגיל 42 עם אמצעי מניעה, שיגעו את אמא שלי (לא היו אז טיפולי פריון כמעט וזה היה נדיר ולא מאוד מתועד) והוא בסדר גמור - במשפחה שלי גם נכנסו להריון טבעי בגיל 47 ועשו הפלה יזומה כי לא התאים (משפחה סופר פריונית, גיל 42 כמעט כולם הפילו הריונות לא רצויים, חוץ ממני
).

ברור שברקוביץ יודע מה הוא מדבר. עדיין כל אחת צריכה רק לחשוב מה המסלול שהיא רוצה לקחת ומה 'המאבק' שהיא יכולה להכיל. אני זוכרת שבהתלבטות נכנסתי לפורום פוריות ומאוד מהר החלטתי כי לא יכולתי להכיל את כל הכאב הזה של נסיונות והפלות. חיפשתי בהתחלה המון צידוקים לזה שאני עוברת לתרומה, כאלו זה מסלול שצריך להרוויח או צריך לעבור הרבה. בסוף הבנתי שזה רק אני מול עצמי ובמקרה שלי גם עם בעל ואין תשובה נכונה...

ברור שאין תשובה נכונה לכן אנחנו פה.. אבל תמיד צריך לזכור שאנחנו אלה שלא הצליחו מהביציות שלהן

אימהלה

New member
גם אני טופלתי אצלו

הוא לא מעודד מעבר לתרומת ביצית בכלל.
זו בחירה שלך. כשאני אמרתי די... אי אפשר היה לשכנע אותי לעוד סבב
הרגשתי שזה פשוט לא נכון

דר ברקוביץ עם כל הכבוד משך אותי 4 שנים מיותרות

דחף לי הורמונים בלי סוף עד שעזבתי אותו ובגיל 46 ילדתי אוצר מופלא מהחזרה ראשונ השל תרומה ,אני בוכה על השנים האלו שבזבזתי ,יכולתי להרוויח אותן עם המלאכית שלי .
אני אומרת שקלי טוב טוב .,

ברור שימליץ על עוד סיבוב

עוד קצת פרנסה...כמו כל רופאי הפיריון שמשכו אותנו סבבים על גבי סבבים, על חשבון הבריאות וזמננו היקר.

דווקא הוא אחד היחידים שלא הייתי אומרת את זה...
מאחר ולוקח תשלומים מאוד נמוכים ועושה זאת כסוג של שליחות
לא הייתי אצלו, אבל זה מה שאומרים עליו

למעלה