בעיקרון כן....
אבל זה תלוי בצורת העבודה, אם יש מאמן ששם דגש עם חימום טוב ועל עבודה נכונה (זה מגיע עד לכן שבתנועות מסוימות אומרים לך להיות כמעט בדיוק ב90 מעלות וממש שמים על הדברים הקטנים). באופן עקרוני אחת הסיבות לכאבי גב ובכלל בכל הגוף זה חוסר בכוח, כשאנחנו גדולים יש לנו מסה דיי גדולה, קפואירה זו אומנות לחימה מהקשות שיש לגוף, היא דורשת המון כוח בכל הגוף, עכשיו ילדים קטנים עוד מתפתחים אז בד"כ אצלם לא מופיעות כאלה בעיות, בעיות מפרקים ואלה מגיעיל בגיל התבגרות יותר מתקדם בד"כ, אבל כמו שכבר אמרתי זה תלוי בצורת העבודה ובכוח שיש לבן אדם ביחס למשקל שלו. למי שמעליי שאמר שהיו לו כאבי ברכיים וגם למי שאני מגיב עכשיו, כאבי ברכיים נגרמים בקפואירה כמעט תמיד מאקרובטיקה, אנשים פשוט לא מבינים שהגוף שלנו לא נועד לעוף כך, וכל פעם שאנחנו עושים איזה סלטה מטורפת הברכיים שלנו נשחקות וזה מגיע למצב שאנשים לא יכולים להתאמן. אנשים תשמרו על עצמכם
נ.ב. אומנם בקפואירה יש פציעות, אבל תבינו שבכל ספורט יכולות להיות פציעות, בעזרת עבודה נכנה והקשבה לגוף שלנו נמנע פציעות. אני מתחיל עכשיו שנה רביעית שלי בקפואירה חוץ מפעם אחת ששברתי את הרגל (ראה ערך תשומת לב לגוף ודברים מטורפים) עד היום לא היו לי שום כאבים בשום דבר, אפילו ברגל ששברתי שאמרו לי שיהיו לי כאבים בה מאז שחזרתי לאימונים סדירים והרגל שלי התחזקה ממש כבר אין לי כאבים בכלל. השרירים מגנים עליינו בעצם.