רציתי לשאול

putmusicon

New member
רציתי לשאול

בני בן ה-9 רוצה ללמוד קפוארה - חיכינו לגיל המתאים וכעת אני רוצה לרשום אותו לחוג. הבעיה שלי היא שלבעלי אחיין שסובל מכאבי גב תחתון - הוא בן 18 וטוען שזה מהקפוארה. האם מישהו שמע על סיכונים לגב מקפוארה האם זה דבר ידוע או רק צירוף מקרים? אשמח לעזרה.

MiXah

New member
יש בעיות.. לפעמים

אני הייתי בקפוארה שנתיים ולא היו לי בעיות גב, אבל כל בוקר קר בקושי יכולתי לעמוד על הרגליים מכאבי ברכיים. מאז שעזבתי את הקפוארה כבר אין לי כאבים כאלה. אבל זה הרבה תלוי במבנה הגוף של הבן-אדם, אותם בעיות יכלו להיות לי אולי אם הייתי משחק כדורגל קבוע.. מי יודע...

Ze Colmeia

New member
בעיקרון כן....

אבל זה תלוי בצורת העבודה, אם יש מאמן ששם דגש עם חימום טוב ועל עבודה נכונה (זה מגיע עד לכן שבתנועות מסוימות אומרים לך להיות כמעט בדיוק ב90 מעלות וממש שמים על הדברים הקטנים). באופן עקרוני אחת הסיבות לכאבי גב ובכלל בכל הגוף זה חוסר בכוח, כשאנחנו גדולים יש לנו מסה דיי גדולה, קפואירה זו אומנות לחימה מהקשות שיש לגוף, היא דורשת המון כוח בכל הגוף, עכשיו ילדים קטנים עוד מתפתחים אז בד"כ אצלם לא מופיעות כאלה בעיות, בעיות מפרקים ואלה מגיעיל בגיל התבגרות יותר מתקדם בד"כ, אבל כמו שכבר אמרתי זה תלוי בצורת העבודה ובכוח שיש לבן אדם ביחס למשקל שלו. למי שמעליי שאמר שהיו לו כאבי ברכיים וגם למי שאני מגיב עכשיו, כאבי ברכיים נגרמים בקפואירה כמעט תמיד מאקרובטיקה, אנשים פשוט לא מבינים שהגוף שלנו לא נועד לעוף כך, וכל פעם שאנחנו עושים איזה סלטה מטורפת הברכיים שלנו נשחקות וזה מגיע למצב שאנשים לא יכולים להתאמן. אנשים תשמרו על עצמכם
נ.ב. אומנם בקפואירה יש פציעות, אבל תבינו שבכל ספורט יכולות להיות פציעות, בעזרת עבודה נכנה והקשבה לגוף שלנו נמנע פציעות. אני מתחיל עכשיו שנה רביעית שלי בקפואירה חוץ מפעם אחת ששברתי את הרגל (ראה ערך תשומת לב לגוף ודברים מטורפים) עד היום לא היו לי שום כאבים בשום דבר, אפילו ברגל ששברתי שאמרו לי שיהיו לי כאבים בה מאז שחזרתי לאימונים סדירים והרגל שלי התחזקה ממש כבר אין לי כאבים בכלל. השרירים מגנים עליינו בעצם.

MerlinTheWizard

New member
קודם כל זה החימום

אבל מה שבדר"כ גורם לבעיות של הגב זה התזונה. אין שום סיבה שבעולם שגבר חזק שגמישות הגב שלו היא טובה מאד יהיו לו בעיות בגב, זה בדר"כ עניין של אכילת מוצרי חלב שפוגעים בעצמות (כן, פוגעים בעצמות לוקחים מהן את הסידן ויותר גרוע עם החלב מועשר הסידן) ואכילה מופרזת של בצקים. בכל מקרה תגידי לבן שלך שיעשה את כל החימום שהמאמן/ת מעביר וגם תגידי למאמן/ת שאת מודאגת מהעניין הזה של הגב ושהוא ת/יעשה את החימום מתאים לכך. בקיצור אם טיפלת בזה לא אמורה להיות בעיה ואנחנו נשמח לצרף תלמיד נוסף לקפוארה בארץ שהיא מקום שני בעולם אחרי ברזיל כמובן!

PatriotaSJ

New member
שניה שנייה שנייה שנייה....

מה זאת אומרת מוצרי חלב שמונעים ספיגה של סידן..... חזור שנית הבא מחקרים והסבר כיצד למנוע תופעה... זה כמו להגיד אל תאכלו אוכל.. אני רוצה לראות מחקרים /: אהה....ובעיות של גב....אממ אין קשר לתזונה כאן כי הוא לא הולך לשבור את הגב....הדבר היחיד זה עומס על הגב שנובע מתנועות ומתנוחות לא נכונות...זה הכל...

הוא סובל מכאבים בשרירים רוב הסיכויי

הוא יתחזק זה יהיה בסדר אני מקווה. ככה זה בהתחלה,התנועה הבסיסית נורא קשה לגב,אבל עכשיו בזכותה יש לי גב תחתון בן-זונה,כאילו ממש חזק...מתחזקים!

למעלה