רציתי לשאול ...

רציתי לשאול ...

הבן שלי היפראקטיבי, האם יש משהו שאפשר לעשות בחדרו כדי שיוכל לישון רגוע יותר, שיהיה לו נוח יותר לשהות שם להכין שיעור בצורה רגועה יותר ונוחה לו יותר. תודה על התשובה

שלום מיקי, ברוכה הבאה

כמה דברים כללים כדי ליצר סביבה מרגיעה. ריהוט ללא פינות חדות, אלא מעוגלות. תמונות שמשקפות שמחה ושלווה, אופטימיות והרגשה נעימה, לא בצבעים עזים. וגם לא להעמיס על הקירות יותר מדי תמונות. לא לתלות תמונה מעל הראש שלו, כשהוא ישן.ושקיר יתמוך את ראשו בזמן שינה. לא חלון. הכיוונים המרגיעים לשינה טובה הם צפון ומערב, יותר רגועים ממזרח ודרום. הכוונה היא שראש הילד מופנה לכיוון זה בזמן השינה. בלי מכשירי טלוויזיה ומחשב בחדר, וכמה שפחות חוטי חשמל שעוברים לאורך הקירות. צבעים שקטים ורגועים בקירות. ווילונות על החלונות.לא ווילונות אטומים אלא כאלה שיכניסו את השמש פנימה לתוך החדר. שלא יישן כשהרגליים מול הדלת. כדי שירגיש בטוח כשהוא מכין שעורים, כדאי ששולחן הכתיבה יהיה ממוקם כך שהוא יראה את הדלת ממקום ישיבתו, לא כשגבו אליה. לשמור על סדר, וניקוי אבק, כמה שיותר. סדר משקיט, אי סדר מבלבל. מקומות איחסון מעטים, לא ארונות רבים וכבדים. תאורה מתאימה להכנת השיעורים, קרוב לשולחן הכתיבה. ותאורה נעימה, לא חזקה מדי לחדר כולו. להשתדלת שהאהיל יהיה מעוגל וקליל, לא בעל חזות "כבדה", או ממתכת. אהילים ממתכת יוצרים תחושה כבדה. כדאי להתיעץ איתו בקשר לדברים שהוא אוהב, וללכת איתו, כדי שיאהב את הסביבה שלו. אם תרצי עוד דברים, בקשי, אני כאן

dharmax

New member
כיוון בזמן השינה

שלום
מעניין לציין, שהכיוונים שהצעת לשינה הם ממש הפוכים למה שמומלץ ביוגה ובאיורוודה... שם, לעניות דעתי, טוענים שצפון זה הכיוון הגרוע ביותר, למשל... המזרח הוא המומלץ ביותר, בעיקר מבחינת השראה רוחנית, אם לקרוא לזה כך. ברכות אום

שלום ../images/Emo13.gif dharmax

הופתעתי גם אני ממה שכתבת. כיוון צפון הוא כיוון שקט, עם אנרגיה קרה שזורמת באיטיות. ההיפך מדרום מן הסתם. יחד עם זאת, לאדם שישן יותר מידי, וסובל מחוסר אנרגיה, אמליץ על כיוון אחר. הדברים אינם קבועים לתמיד. השינויים שיש כל הזמן, הם שינויים שיש להתחשב בהם. מזרח הוא כיוון נפלא של צמיחה, התחדשות, זריחה. אבל...אנשים מבוגרים או אנשים שנמצאים בשלב "לוחץ" בחייהם יתקשו לישון בו ועלולים לסבול מנדודי שינה. בכלל, אין כיוון/צבע/חומר/יסוד גרוע בפאנג שואי.ההסתכלות היא של יצירת מרחב הרמוני לאדם.איזון -זו המטרה. ערב נעים

dharmax

New member
הנה לינק

חיפשתי עבורכם ומצאתי לינק מעניין, שבין היתר מחזק את דברי לגבי שינה לכיוון הצפון. http://www.vasthusastra.com/column6.htm הנה ציטוט משם, לגבי כיוון צפון: "...head should never be towards north while sleeping..." ברכות

כן, קראתי את המאמרים

ההבדלים ברורים,רבים, וגם מצויינים במאמר vasthu and feng shui. אני חושבת שהכי טוב לסיים את הדיון הזה במשפט המסכם של המאמר: As to which one of the sciences to follow, my advise is to try both and find out which one works for you better or observe Vasthu and Feng shui by incorporating both practies..." יום טוב

בוקר טוב ושבת נעימה ../images/Emo140.gif

אז ככה... המיטה של הילד ממזרח למערב כשראש בצד מזרח אך ממולו נמצאת דלת לכיוון צפון, זה אומר כשהילד שוכב במיטתו רואה מה מתרחש מחוץ לחדר, ייתכן שזה מוסיף לאי שקט שלו? יש לו טלוויזיה קטנה ואני יכולה לעשות שמיניות באוויר ולא אצליח להוציאה משם. הקירות צבועים בצבע לבן ויש שני לונגים תלויים בשני קירות, אחד בצבעי כחול כהה, תכלת, שחור, לבן, ובקיר שממול לונג בצבעי פסטל דיי שקטים לדעתי, אך עם פרצוף מאד מכוער (שוב לדעתי), אין שם ריהוט כבד אלא מדפים עם הציוד שלו, טלוויזיה, ומיטתו, זהו חדר מאד מאד קטן. החלון מעל מיטתו ופונה לכיוון דרום. נראה לי שאני חייבת לעשות ממש ממש שינוי משמעותי בחדרו. ביי בנתיים ותודה על תשובתך המפורטת כל כך.

מה בדיוק../images/Emo35.gif

מה בדיוק גורם לאי שקט שלו, קשה לי להגיד מפה. מה שאפשר לעשות זה למתן את האפשרויות של האי שקט, ואז לראות במשך תקופת מה , מה קורה? האם זה עובד? וכן הלאה... ממה שכתבת אני מבינה שמיטתו נמצאת בצד הדרומי של החדר. זה נכון? כסי את החלון בוילון, זה חשוב לבטחון שלו. זכרי גם, שילדים מזדהים עם התמונות שיש להם בחדר,(וגם אנחנו, רק שאנחנו לא שמים לב...) לכן גם מומלץ תמיד שהתמונות תהיינה של התקופה הנוכחית ולא מתקופת הגן למשל, כשהילד כבר גומר י"ב. מאחלת לך בהצלחה בשינוי ושיביא הרבה ברכה!

למעלה