רציתי לשאול

frenkelya

New member
רציתי לשאול

מה ההבדל בין לימודי מדעי המחשב באוניברסיטה לבין הנדסת תוכנה?

frenkelya

New member
בנוסף..

מה בדיוק לומדים בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומה אפשר לעשות עם זה אח"כ?

מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה

התחומים המרכזיים בהם עוסקים מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה הם: תחום המיקרואלקטרוניקה: המיקרואלקטרוניקה מחליפה למעשה את האלקטרוניקה הקלסית ועוסקת בתכנון ובניית התקנים אלקטרוניים מורכבים ביותר בתוך פיסות זעירות מסיליקון וגבישים אחרים בעלי תכונות של מוליכים למחצה. תחום הקומוניקציה: העוסק בתאוריות העברת מידע בערוצי תקשורת שונים, ובטכניקות ציוד הקומוניקציה. תחום הבקרה: תכנון מערכות בקרה המוסרות הוראות ביצוע למתקן כלשהו באמצעות אותות חשמליים ומקבלות ממנו בו זמנית מידע (משוב) על מצבו. תחום מערכות הספק והמרת אנרגיה: תחום העוסק בהפיכת אנרגיה מכנית לחשמלית ולהפך או בהמרת אנרגיה חשמלית בתדירות ומתח מסויימים לאנרגיה בתדירות או מתח אחרים. תחום האלקטרוניקה התעשיתית: תחום העוסק בציוד אלקטרוני המיועד להפעלה, מדידה, ויסות ובקרה של מתקנים תעשיתיים. תחום האלקטרוניקה הרפואית והביו-הנדסה: תחום העוסק במיכשור רפואי, ובהבנת מערכות ביולוגיות שונות. תחום האלקטרואופטיקה: תחום של מחקר ובנית מערכות אלקטרואופטיות בהן מתרחשת פעולת גומלין בין הקרינה האופטית לבין האותות החשמליים. תחום המחשבים: התמחות במבנה המחשב. הלימודים כוללים: . רשתות מחשבים: כיוון התמחות זה מקנה לסטודנט ידע בסיסי בהבנת ובניתוח הרכיבים והתהליכים המרכיבים רשתות מחשבים מסוגים שונים וכיצד מתמזגים רכיבים ותהליכים אלה לרשתות מורכבות. 2. בקרה: יישומים אופייניים של תורת הבקרה: בקרה אוטומטית של תהליכים תעשייתיים וייצור אנרגיה חשמלית (בדרך כלל ע"י מחשב), טייס אוטומטי של מטוס, ביות טילים, עקיבה כוונון ותותחים על ידי מכ"ם ומחשב, ויסות מהירות של מנועים בצורה יעילה, בקרת רובוטים וכו´. 3. תקשורת: כיוון התמחות זה עוסק ביסודות הסטטיסטיים וההנדסיים של מערכות תקשורת ומכ"ם. 4. מיקרואלקטרוניקה ואלקטרוניקת מצב מוצק: קבוצה זו עוסקת בשטח התקני מוליכים למחצה, בעקרונות הפיסיקליים העומדים ביסוד פעולתם, במעגלים המשולבים בהם הם באים לידי מימוש. 5. גלים ואלקטרואופטיקה: קבוצה שעוסקת במכלול תופעות הכרוכות בערור קליטה, התפשטות ופיזור של גלים אלקטרומגנטיים בתחום רחב של תדרים. 6. מחשבים: מקצועות הלימוד עוסקים בשטחים שונים של הנדסת מחשבים ושימושי מחשבים. 7. מערכות הספק והתקנים אלקטרומגנטיים. 8. אותות ומערכות ביולוגיים: קבוצת התמחות זו מיועדת לסטודנטים המתעניינים בהנדסה ביו-רפואית, במיוחד בשטחי המכשור הביו-רפואי והביו-קיברנטיקה. כן מומלצת הקבוצה לסטודנטים המעונינים להתנסות בנושאים החדשניים של ראיה ממוחשבת ומערכות בינה. הקבוצה מבוססת על מקצועות המוצעים בפקולטה להנדסת חשמל וביחידה להנדסה ביו רפואית. 9. התקנים ומערכות אלקטרואופטיים: קבוצה זו עוסקת בתופעות של מעבר קרינה ואינפורמציה במערכות אופטיות, באינטרקציה של קרינה בתחום הנראה והאינפרה-אדום עם חומר ושימושים מעשיים לתופעות אלו. 10. עיבוד אותות ותמונות: קבוצת התמחות זו מקנה לסטודנט את הבסיס העיוני ואת הכלים הדרושים לטפול בבעיות עיבוד אותות במגוון רחב של שימושים. מקצועות הקבוצה מכינים את הסטודנט הן לקראת פעילותו כמהנדס בתעשיה עתירת הידע, טכניקות ספרתיות ואופטיות לעיבוד אותות, והן להמשך לימודים והשתלמות בתחום.

PooKiPsiT

New member
כל כך הרבה מידע, ועדיין....

אני לא מבינה חצי מהדברים שכתובים כאן! כמו באתרים של האוניברסיטאות, הכול שם שמות גדולים והסברים מאוד קצרים, שבתור מישהי שלמדה בתיכון עיוני, איך אני אמורה להבין משהו מהם? אני יודעת שאני אוהבת פיסיקה אבל מעולם לא למדתי אלקטרוניקה. הכי קרוב לזה זאת היחידה וחצי בחשמל שעושים כחלק מהבגרות בפיסיקה. אני יודעת שעד שלא מתחילים ללמוד אי אפשר באמת לדעת כלום (ואולי גם אחרי שמתחלים ללמוד..) ולכן יש בי תמיד את הפחד הזה שאני אתחיל ללמוד משהו ואגלה שזה בכלל לא מה שחשבתי שזה ואז מה? הרבה אנשים אמרו לי שכדאי לי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה. אני לא יודעת למה זה כל כך ברור להם. כי אני אוהבת פיסיקה? אבל לא כל ההנדסות מבוססות על פיסיקה? אז מה מייחד דוקא את האלקטרוניקה? מה הם רואים שאני לא? ועוד שאלה - בקשר להתמחות באותות ומערכות ביולוגיים - כתבתם שתחום התמחות זה מיועד לאלו המתעניינים בהנדסה ביו-רפואית. ואם כך, אז למה לא ללכת ללמוד פשוט הנדסה ביו-רפואית?

PooKiPsiT

New member
ועוד תוספת קטנה

אני שואלת על הנדסה ביו רפואית דוקא כי גם התחום הזה נראה לי דיי מעניין. ממה שהבנתי הוא משלב המון תחומים (פיסיקה, כימיה, ביולוגיה, פיסיולוגיה, מחשבים, מתמטיקה ומה לא בעצם??) והשילוב הזה של כל המקצועות המדעיים יחד נראה לי דיי מושך. אבל אני בכל זאת מעדיפה פיסיקה על ביולוגיה ולכן לא שקלתי את העניין יותר מידי ברצינות. ועוד הערה קטנה (שלא נראת לי כ"כ חשובה אבל שיהיה..) - אני יודעת שחשמל של התיכון לא מתחיל להיות דומה בכלל לאלקטרוניקה באוניברסיטה, אבל זאת ההקבלה היחידה שמצאתי לידע קודם בנושא..

הנדסת אלקטרוניקה

בקשר לאמירתך: "הרבה אנשים אמרו לי שכדאי לי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה. אני לא יודעת למה זה כל כך ברור להם. כי אני אוהבת פיסיקה? אבל לא כל ההנדסות מבוססות על פיסיקה? אז מה מייחד דוקא את האלקטרוניקה? מה הם רואים שאני לא?" איני יודע כמובן מי האנשים אבל אני מניח שהם אמרו שכדאי ללמוד אלקט´ לא בגלל שזה התחום היותר מתאים לך בהכרח אלא משום שהוא נחשב לתחום מבוקש, עם הכנסה גבוהה יחסית, ויציבות תעסוקתית- יחסית. עד לפני זמן קצר לימודי ביורפואה היו רק במסלול לתואר שני. לאחרונה נפתחו מסלולים לתואר ראשון שלרוב הם מסלול או מגמה בתוך אלקטרוניקה. כדאי לך לנסות ולאתר מהנדס אלקטרוניקה מבין מכריך ולשוחח איתו כדי לקבל תמונה יותר מוחשית על העבודה.

מה בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה

את הקשר בין מדעי המחשב והנדסת תוכנה ניתן להשוות לקשר שבין הנדסה כימית ללימודי כימיה. הכימיה היא מדע , והכימאי עוסק בחקר מדעי . מהנדס הכימיה מיישם את הידע הכימי המדעי בשימושים הנדסיים מכוונים. מדעי המחשב הוא תחום מדע העוסק בכל הכללים הבסיסיים של חישוביות , הוא חוקר ומפתח אותם. הנדסת התוכנה היא תחום הנדסי- יישומי המשתמש בידע שנאגר בתחום המדעי- מדעי המחשב. תחום הנדסת התוכנה הוא תחום חדש יחסית ועודו הולך ומתגבש. מהנדס התוכנה לומד למעשה קורסים רבים מתחום מדעי המחשב ומקבל בסיס מתמטי רחב אולם בנוסף הוא לומד בקורסים המכשירים אותו להתמודד עם מערכות תוכנה, פרדיגמות תכנות ותכנון מערכות. מהנדס התוכנה נדרש לעסוק בפעילויות יחודיות כמו הערכת זמנים ועלויות של פיתוחי תוכנה, פתרון בעיות בהן נתקלים בתעשיה.

למעלה