רציתי לשאול...

adsn33

New member
רציתי לשאול...

מה עמדתכם/ן לגבי חיים בחו"ל? האם זה רלוונטי לגביכם/ן כעת? ואת השוהות בחו"ל: איך התגבשה ההחלטה לעבור? אני שואלת לגבי הנושא הזה מכיוון שכעת שאנו נשואים זה נהיה ממשי מאוד, ואני חושבת על הנושא הזה כ"כ הרבה (וככל שאני חושבת יותר זה נעשה יותר מפחיד/מלחיץ) דרך-אגב, העניין עם עירק נעשה רציני מאוד.

kim26

New member
תנסי, מה כבר יכול להיות

מנסיון, זה לא ממש גרוע. אין פקקים יש פחות לחץ ועוד ועוד יתרונות (וחסרונות)

adsn33

New member
גם לנסות זה לא כ"כ פשוט...

כי אני משקיעה המון בלימודים (5 שנים של לימודים) ורוצה להצליח במקצוע, אבל לא בטוחה שאוכל לעבוד במקצוע שלי בחו"ל. את חיה עכשיו בחו"ל?

אנדראה

New member
בנוגע לחיים בחו"ל

בלי לנסות אי אפשר לדעת, אנחנו לוקחים סיכונים במשך החיים שלנו במטרה לשפר אותם - לפעמים הולך ולפעמים לא. אבל לדעתי, צריך לנסות כי אחרת יכול להיות שביום בהיר אחד תתעוררי ותצטערי שלא ניסית לפחות. זה לא פשוט לעבור לארץ אחרת ואני יודעת זאת מנסיון אישי, אך זה שווה

Michal7

New member
אני מסכימה לחלוטין!

אמנם המצב שלי שונה מהרוב כאן-- המשפחה שלי עדיין לא מקבלת את החלטתי ושואפת שאעזוב את בעלי. השורה התחתונה היא-- אני עזבתי הכל מאחורי כדי להיות עם אהבת חיי- ואני לא מצטערת לרגע! (אני חיה בארה"ב). בהצלחה מתוקה, ותזכרי, עדיף לנסות ולראות מה קורה, מאשר שלא לנסות ולבלות את שארית חייך תוך תהייה מה היה קורה לו ניסית! מיכל פיניקס, אריזונה

kim26

New member
וחוץ מזה, העולם נהיה קטן

וכן, אני גרה בחו"ל אבל בעידן של היום- מחשבים, אינטרנט וכו´ אני בכלל לא מרגישה את זה.

GalGula

New member
אני די מסכימה עם הכותבות לפני

אגב - מה מביא אותך לשקול את הנושא? האם בן-הזוג מעוניין לחזור לשם? עד כמה יש לך נכונות לעשות זאת?

adsn33

New member
כן, הוא רוצה לחזור לשם

האמת? גם אני רוצה, כי החיים שם הרבה יותר נוחים. יש לו מקצוע טוב שהוא יוכל לקבל משכורת יותר גבוהה ונוכל לחיות יותר טוב. בקיצור, אובייקטיבית - נראה לנו שהבטחון הכלכלי יהיה יותר טוב, גם לגבי הילדים.

stevie1

New member
When you marry

someone from abroad (to Israel) you should expect that the day when they might want to go back and live where they came from will come and think about whether you are prepared to do it or not where is your husband from? I have been living in England for about 3 years now and like it a lot what is the problem with your job?

bisty

New member
סטיבי!

מאיפה את באנגליה? אני חיה מזה שלוש שנים עם בן זוג בריטי לא יהודי בארץ. באופן כללי ובעיקר בזמן האחרון הוא מאוד רוצה לחזור לשם ויותר ויותר מתעב את הארץ עם כל יום שעובר. בעיקרון אני מוכנה לנסות וכבר פעם כמעט עשינו את זה וברגע האחרון התחרטנו מכל מיני סיבות. אנחנו עוד לא נשואים ולא ידוע אם אוכל לעבוד שם בכלל ובמה. רציתי לחיות בלונדון כדי להיות קרובה לעוד ישראלים והוא אמר שלונדון יקרה מידי במיוחד אם רק הוא יעבוד ובמקום שנעלה ברמת החיים - נרד. בעיה נוספת שכל הפורום הזה מכיר היא הקושי שלי להפרד מכלבתי בת ה-12 שהיא עבורי כמו בת ואי אפשר לקחת אותה לשם. אשמח לשמוע כל מה שיש לך לספר על אנגליה והחיים שם עבורך. היכן אתם גרים? ובכלל אייך היתה ההתמודדות בהתחלה ובהמשך? כמו את ADSN גם אותי הנושא מעסיק מאוד כי אני יודעת שבן זוגי רחוק מלהיות מאושר כאן וכשהוא לא מאושר גם אני לא מאושרת. יש מן חוסר ודאות כזה לגבי העתיד וזה קשה. אז תודה. מיכל

adsn33

New member
מיכל, אני ממש מרגישה כמוך

נראה כי עד לפני שנתיים בני הזוג (שאינם יהודים-ישראלים) דווקא לקחו כאופציה חיים בארץ. מאז הבלאגן הבטחוני והכלכלי - כבר לא.

adsn33

New member
מיכל, אני מרגישה כמוך

נראה כי עד לפני שנתיים בני הזוג (שאינם יהודים-ישראלים) דווקא לקחו כאופציה חיים בארץ. מאז שהתחיל הבלאגן הבטחוני והכלכלי נעשה פה הרבה יותר קשה. אנחנו יכולות להבין זאת באיזושהי צורה בתור צבריות אך אצלם זה אחרת.

stevie1

New member
Hi Bisty

we live in Manchester your husband (?) is right. London is VERY expensive and you will not have a good quality of life living there. same goes for all the sounth east, London home counties area. You will have to be married to be able to work - unless you get a fiance visa before you come to the uk - from the embassy - but it is valid for 6 months so you will have to get married within these six months life here is good, easy and calm. I like it a lot but it is very personal - you will never know until you tried you can bring your dog over but she will have to be in quarantine for 6 months which could be difficult for 12 yr old dog - you will have to make a decision, maybe family can have her... why don´t you consider coming on a fiance visa - if you don´t like it you will know straight away, and if you do get married here

stevie1

New member
and another thing bisty -

there are Israelis almost everywhere don´t count on the ones in London to be really interested in you, unless you already know someone

oorly

New member
חיים בחו"ל

גם בעלי היה מעדיף לחיות בחו"ל ואני 1000% מסכימה שיהיו לנו חיים הרבה יותר טובים מבחינה כלכלית וביטחונית, אבל אני לא מסוגלת להתרחק רחוב אחד יותר מהמשפחה שלי ונראה שהוא מתרגל לרעיון אז כל עוד הוא לא לוחץ אני מנסה לא לחשוב על זה.

bisty

New member
תודה לאורלי ולסטיבי.

נראה לי שאנחנו די קרובים לעשות את ההחלטה לנסוע ובאשר לכלבה, עם כל הצער והכאב היא תצטרך להשאר אצל אחותי,אין מצב שאעביר אותה את חווית ההסגר האיומה בשביל עוד כמה שנים שיש לה לחיות. סטיבי, אני אשמח לשמוע עוד,כמה זמן את שם? האם יש לך קשר עם ישראלים? וכל פרט טריוויאלי אחר שעולה על דעתך. משפחתו של בן זוגי גרה במחוז קנט לא רחוק מקנטרברי אם ניסע כנראה שנגור שם ולא בלונדון. אני פשוט מרגישה שאני חייבת לנסות, בשבילו ובשבילי. כי פה הוא לא מאושר ואם הוא לא מאושר גם אני לא מאושרת והאופציה הבאה היא להפרד ואנחנו לא רוצים... תודה,מיכל

למעלה