רציתי לשאול ...

41מיקה

New member
רציתי לשאול ...

בנות יקרות , שאלה פילוסופית בנושא לבוש ... כאשה טיפוסית אני צריכה לנתח דברים . אני לא אוהבת קיטלוגים והכללות , אבל כדי שכולן יבינו אקרא לעצמי פאמית , אוהבת לבן , וצבעי פסטל , אני לא בקטע גברי כי זה פשוט לא מתאים לי , אבל אני תמיד במכנסיים ולא ראיתי את עצמי מעולם כנשית במיוחד . אוהבת להתאפר מעט , מסודרת ואסטטית . קראתי איפה שהוא שפאמיות לא נחשבות בקהילה כלסביות אמיתיות ויש כל מיני קיטלוגים שונים , עם שמות להתנהגות מסויימת ( ראי המדריך ללסבית מתחילה באתר כלשהוא ) . מפריע לי שאפילו לסביות חושבות שצריכות להתלבש בצורה מסויימת . מפריע לי שצריך להתנהג על פי אמות מידה מסויימות על מנת לשדר השתייכות לקהילה ( למשל כמו חרדים מחצר מסויימת צריכים להתלבש בצורה כזו או אחרת ) . האם לדעתכן צריך להתנהג כך על מנת לשדר " אני לסבית " ? אולי זה יראה מטופש מצידי , אולי זה נראה שטחי , אבל זה ממש מטריד הכללות שנראות אפילו מעט שוביניסטיות . יש לכן דעה בנושא ? ( אני בטוחה שכן ... )

אוססונה

New member
אישה תמיד אישה...

שבוע טוב! שאלה כזו ועוד שאלות דומות, עולות מדי פעם בפעם. דעתי ודעת זוגתי, היא בערך כך: זוגתי ואני, תמיד תמיד "מטופחות", על דרך ההלצה, אפילו מחדר "השינה" לסלון, אנחנו מקפידות על הופעתינו המטופחת. אינו משנה מה האחרים חושבים עלינו, מספיק שאנו "מקוטלגות" כנשים מעצם בריאתינו כנשים. שתינו לובשות מכנסיים ושמלות, חליפות...נעלי עקב, מגפיים, נעלי ספורט, וכו' וכו'... (אני אישית, איני בעד הופעה מוזנחת של אף אישה בעולם....). אני אוהבת להדגיש את "נשיותי"... אך, במידה מאופקת ואלגנטית. לשתינו יש מזל, שאנו לובשות "מידות פחות או יותר זהות"... כך למעשה, כאילו יש לנו "מלתחה" כפולה. אין לנו שום בעיה עם זה... אישה תמיד אישה....איני מתביישת להודות, כי לעתים די קרובות "הופעתי החיצונית", מקדמת את "הקריירה".

מיטל225

New member
נושא מאוד מעניין...

לדעתי כל החברה שלנו בנוייה על קודי לבוש/התנהגות מסויימים. הדבר הכי בסיסי, נשים מתלבשות כך, גברים אחרת. ילדות משחקות בבובות וילדים במכוניות. דתיים חובשים כיפה חילוניים לא. ואנחנו מלאים בסטריוטיפים לגבי כל דבר. אין פעם שתראי מישהו , ולא יקפצו לך לראש מחשבות עליו- הוא אשכנזי\ מזרחי עובד ב... משכיל\ לא משכיל... ככה בנוי המוח האנושי- חלוקה לקטגוריות, זה קצת מקל עליינו שאנחנו נתקלים במשהו ישר לקטלג אותו "למגירה הנכונה". ואז כמובן שלסביות נכסות למסגרת של לבוש מסויים. (סטריוטיפים כבר אמרנו...?) אני אישית שונאת קטגוריות, שונאת הכללות. אין צורך להתנהג באף דרך , כדי לשדר "אני לסבית". את צריכה להיות את עצמך, להרשות לעצמך לפעול עם הרגשות שלך. לסביות כמו כל דבר אחר בעולם, מורכבות מהמון צבעים שונים וצורות לבוש כאלה ואחרות. נכון שגם אני בדיוק כמו כולנו אסתכל על אשה שנראת יותר "גברית" ואניח שהיא לסבית. אבל לאחרונה גיליתי שישנם לא מעט נשים, כל כך נשיות שבחיים לא הייתי מעלה על דעתי... (שוב עיניין הסטריוטיפים) ובקיצור, זה טיבו של הטבע האנושי- לעשות הכללות, "לדעת הכל".

ש יעל

New member
עזבי מדריכים וקטלוגים

מה אכפת לך איזה מדריך אומר משהו, תעשי מה שטוב לך ואיך שאת מרגישה נוח. הרי בטח אם תחפשי טוב באינרנט גם תמצאי "מדריך איך להפוך חזרה לסטרייטית" או משהו כזה. אז מה את תקשיבי לו?בכלל לא מבינה את עניין ההגדרות הזה של בוצ'יות/פמיות וקודי לבוש. זה תמיד מוזר לי שדווקא מקבוצה שלא חיה על פי הרוב ,יוצאים כל מיני כללים מוזרים. ולמיטל - נדמה לי שאם תשאלי פה בפורום או חברות לסביות אחרות ,תגלי שלא בטוח שהחלוקה למשחקים של בנים ובנות שחילקת חלה עלינו, או שלפחות חלקינו שיחקנו גם וגם. (ודרך אגב ,יש דתיים שומרי קלה כחמורה ללא כיפה,כיפה היא לא דין ,היא מנהג שמאוד מאוד נפוץ אבל זה כבר לא שייך לפורום)

למעלה