רציתי לשאול שאלה

amits6

New member
רציתי לשאול שאלה

מדוע רק בארץ משלבים את הסלסה ביחד עם המוסיקה הברזילאית. אני אישית לא רואה שום מקום לשילוב בין השניים. מדובר בשני תרבויות ושפות מנוגדות אחת לשנייה כמו מזרחית ורוק. מה אתם חושבים אנשים ? נ.ב אני לא נגד המוסיקה הברזילאית אפילו אני הולך מידי פעם לרקוד אותה (במיוחד בזמן הקרנבל)

מי אמר/ה שהם משולבים? ../images/Emo12.gif

אני מסכים איתך שהסלסה והמוזיקה הברזילאית שונות. קצת נסחפת עם ההשוואה בין רוק למזרחית, ממש לא. השפות לא כ"כ מנוגדות - מי שיודע פורטוגזית גם מבין ואפילו מדבר ספרדית (לגבי השפה) התרבויות שונות אני מסכים. לא רק בארץ משלבים בין השניים תתפלא אבל גם בברזיל ישנם להקות ששרות סלסה (והן לא רעות בכלל) חוץ מזה השילוב במסיבה אחת לדעתי הוא לא נכון אבל וזה אבל גדול כשיש 2 אולמות נפרדים זה מעולה (כמו במוצאי שבת בפוקוס). מעבר לזה (ריקודי הזוגות הברזילאים) הלמבדה הפוהו XOTE וכד... מורכבים בחלקם מצעדים ותנועות שעושים גם בסלסה וזה לא חוכמה ללכת רק בקרנבלים לרקוד (ששם יש בעיקר AXE וסמבה ENREDO) תבוא סתם באיזושהי שבת ותגלה שמוזיקה ברזילאית זה גם פאגוג'י,פוהו,XOTEלמבדה,זוק,בוסה-נובה,פרוו,AXE,סמבה,קרימבו ועוד הרבה הרבה סגנונות וריקודים שלא הזכרתי ויש לרובם ריקודים שונים לחלוטין (להבדיל מהסלסה שיש בה 5 סגנונות עקריים ומובילים (קובה,קולמביה,ארה"ב וכד...) שכבודם במקומם מונח.) תשאל את טל ועינב מהפורום שהיו השבוע וטעמו על קצה המזלג... ובל נשכח לסיום יוצר עברי מפורסם - את מתי כספי שגם שר ברזילאי בכמה סגנונות (פוהו,סמבה) ובין היתר בעברית, מומלץ בחום! למי שרוצה להכיר לעומק ולהתנסות.

Lechko

New member
מסכים

בהחלט יש מקום באותו מועדון, כי תרבויות המוזיקה די דומות, אבל גם לדעתי אין מקום לשני הסוגים באותה מסיבה. אני מסכים שיש מוזיקה ברזילאית יפה מאוד, אבל אני ממש לא רואה את הקשר בינה לבין ערבי סלסה, ולדעתי בערב סלסה לא אמורים להיות ריקודי שורות.

XUXA141

New member
אני חולקת מכמה סיבות.

קודם כל, כי אי אפשר להחזיק ערב שלם רק על סגנון אחד. גיוון תמיד טוב. שנית כי יש כאלה שאולי לא כל כך טובים ולא רוקדים כל כך הרבה בזוגות ואז ריקודי שורות מאפשרים להם להשתתף. שלישית - כי זה מאפשר לזוג בעלי טעם שונה, לבוא ולקבל כל אחד מה שהוא אוהב.

amits6

New member
שושה אני חולק עלייך

הערב נקרא ערב סלסה (ריקודים ברזילאים לא נקראים סלסה לפי כל מקור ספרותי). וזה שבארץ התרגלו שזה עובד ביחד זה לא אומר שזה עובד ביחד. אנחנו סגורים פה בעולמנו המצומצם ולא יוצאים החוצה מחוץ לגבולות ארצנו ולא יודעים מה קורה. אני לא נגד השורות אני רק אומר שאין להם מקום בערב סלסה במיוחד שהלימוד באותו ערב הוא רואדה או L.A . אני לא משלם כדי לרקוד שורות אלא לרקוד סלסה ושאר הירקות הספרדיות (שהם כן נקראות סלסה). ואם כבר החליטו שזה יהיה חלק מהתוכנית של הערב שילמדו את הריקודים בשעות המקובלות ויקראו לערב, ערב לטיני או ערב דרום אמריקאי ולא ערב סלסה. כמו שגלעד קורא לצד עם המוסיקה הבזילאית ערב ברזילאי או מסיבת סמבה. שושה תשכחי מזה אין חיבור בין השניים באף מקום אחר בעולם וזה לא אמור להיות פה. במקרה גם פאקו ועוד תקליטנים אחרים כמו בני הסכימו איתי זה רק בשביל לרצות את האוכלוסייה. ולהרבה מהתקליטנים נמאס מכיוון שהישראלים (רובם) לא מבינים במוסיקה לטינית והם דורשים דרישות מוזרות (החיבור בין ברזיל לשאר אמריקה הלטינית הוא אחד מהם)

XUXA141

New member
במקומות כמו רוטב סלסה למשל..

מלמדים בתחילת הערב ריקוד שורות ברזילאי אחד, אחר כך עוברים ללימוד סלסה וקובני, ובהרקדה משלבים קצת מכל דבר. לטעמי זה נחמד כי יש גיוון. מה משנה איך קוראים לערב? המונח "ערב סלסה" הוא שם ג'נרי, כמו שלכולם יש "פלאפון" למרות שיש שלוש חברות שונות. עכשיו, "ריצוי האוכלוסיה" הוא בסופו של דבר ריצוי מי שמשלם על הערב, וכמו שיש תקליטנים שלא נאה להם להשמיע "יורופופ" למשל אבל נאלצים לעשות זאת , בסופו של דבר הקהל הוא הקובע, ואם יש ביקוש, אז לא תעזור דעתם של התקליטנים.

amits6

New member
אני במקרה מכיר את המוסיקה

הברזילאית. הייתי בברזיל והכרתי את המוסיקה מהדרום ועד סלבדור בהאיה. אין לי מושג איפה היית אבל הם לא השתלבו ביחד. הייתי באירופה, בכל דרום אמריקה, בקובה ובארה"ב ולא ראיתי שום שילוב של שניהם. גם בניו יורק הסלסה על 1 והסלסה על 2 לא מתערבבות באותו אולם. ההפרדה בין הסגנון הפורטוריקני והקובני לא נכנסים לאותם אולמות. בכל מקרה אני נגד השילוב שלפי דעתי הוא לא מוצלח. אין לי בעייה במקום כמו פקוקס שיש שני אולמות ומפרידים את שני הסגנונות מוחלט. אני אישית לא מעוניין לרקוד שורות ברזילאיות או אפילו ספרדיות בערב סלסה (וישנם עוד הרבה כמוני). אם הייתי מעוניין בריקודי שורות הייתי הולך לעופר רג'ואן או עופר סיוון או ערבי הפגוד'ה בימי שישי (אין לי מושג מה קורה איתם היום ואיפה הם). בכל מקרה לא נראה לי שאנחנו הישראלים נמציא את הגלגל כאשר בערב אחד נשמע את טרה סמבה או איווט סנגולו עם אל גראן קומבו ולוס ואן ואן. ותסלח לי גלעד עם כל הכבוד לך.

כנראה שלא הייתי מספיק ברור

כנראה שלא הבנת מה שכתבתי אני אנסה שוב. הסכמתי איתך שבאותה מסיבה זה לא צריך להיות אם לא הבנת אלא רק כשזה מופרד לחלוטין (כמו בפוקוס) ובאולמות נפרדים. הסברתי לך שהמוזיקה שאנחנו מנגנים בפוקוס זה לא רק ריקודי שורות וגם נתתי פרוט מה וחוץ מזה היית צריך "להצפין" קצת ולא רק לטעום מריקודי השורות בברזיל ומהסמבה של הקרנבל. אם היית מגיע לצפון ברזיל היית גם מכיר את הפוהו לסוגיו ומבין שהמוזיקה הברזילאית האמיתית טמונה שם (משהו שגם אני לא הבנתי בשנה הראשונה שהתחלתי להכיר את העניין ורק בשנתיים האחרונות אני מתחיל לעכל) ואולי אז היית חושב היום אחרת ועוד לא דיברתי על הבוסה-נובה והפאגוג'י MPB וכד... שהם הלב של המוזיקה ובכלל ריקודי השורות קיימים בגדול 15 שנים זה כלום במושגים של תרבות ברזילאית ענפה ועשירה שאני עוד חוקר והיא לא נגמרת... אגב, במוצ"ש האחרון בפוקוס הופיע בה פריירי בערב הברזילאי. תעשה חיפוש קטן באינטרנט ותגלה מה הוא שר ועם מי (הרכבי ג'ז גם) אתה תתפלא שתמצא דברים שירימו לך גבה...ריקודי שורות זה הדבר האחרון אולי שהוא שר או יותר נכון בין היתר בלי שום הדגשה. אגב סתם לידע הכללי של כולם לפני שהיה פה סלסה בארץ הסמבה והמוזיקה הברזילאית שלטה כל המדריכים/מורים שהיו אז והיום הם מנהלי ביה"ס לסלסה גם יודו בכך אפילו אני התחלתי מערבי שישי בפורטו לוקו עם ההופעות החיות והבאלגן שהיה שם רק אחרי תקופה נשאבתי לסלסה באותו מועדון ואני לא מתבייש בכך אני אפילו גאה שחזרתי לשורשים שמהם שתחלתי. פעם היו גם אלפי אנשים במסיבות האלו (פאצ'ה לדוגמא) היום הסלסה עם כל הגודל שלה לא מצליחה להגיע לקרסוליים של הסמבה בגדולתה.

amits6

New member
אני מכבד מאוד את המוסיקה הברזילאית

גם אני התחלתי לרקוד שהיה את הפאצ'ה והפורטו לוקו (חמישי ושישי) והתקופה של החוף של שמחה ואני יודע טוב מאוד על מה אתה מדבר. אני מכיר את הבוסה נובה הפורו והלמבדה וכמובן הסמבה ומוסיקת בהאיה. בכל זאת לאחר שהייתי בקרנבל 2000 פחות התחברתי למוסיקה ולתרבות הברזילאית כמו שהתחברתי לתרבות ולמוסיקה הספרדית. לפי מה שאתה אומר שהסלסה לא מגיע לקורסוליים או שלא הגיע כנראה אתה לא מכיר את הסלסה מספיק. בכל זאת הרכבי הסלסה מסתובבים בכל העולם בין הופעות להופעות ובין קונגרסים לקונגרסים. לעומת הנגנים הברזילאים שבדר"כ נמצאים בברזיל (נכון שמידי פעם הם טסים להופעות בחו"ל כמו גל קוסטה ודניאלה מרקורי).בכל זאת סצינת הסלסה שולטת בעולם ולהביא להקת סלסה עולה פי כמה מלהקה ברזילאית. וגם הסלסה זה הרבה יותר מסלסה זה גם קומבייה וממבו ורומבה ובולרו ובצ'טה וסון וגואגואנקו ומרנגה ועוד ועוד. נ.ב זה נכון שהבוסה נובה מדהימה ואין על ג'ילברטו ג'יל (שר התרבות של ברזיל)

אני מכיר את הסלסה אבל...../images/Emo140.gif

אף פעם זה לא מספיק (אם אתה מבין למה אני מתכוון) וכנראה שגם לא יספיק עם כמויות המידע שקיימות. לא דיברתי על חו"ל שאין ספק שאתה צודק הסלסה הרבה יותר מוכרת זה לא מה שהתכוונתי ואמרתי. סה"כ אמרתי שהסמבה הייתה לפני הסלסה כאן והייתה בגדול (וכמו שאמרת אתה יודע אז גם על זה יש הסכמה ביננו). ובכלל אני מסכים איתך שברזיל לא צריכה להיות בכלל בערב סלסה אלא אם יש אולם נפרד שמוסיף גיוון למי שסתם מתעניין (ויש הרבה כאלו מהסלסה בערבים שלנו) והסיבה לכך היא שחלקם התחילו מהסמבה ועברו לסלסה - עכשיו הם בקאמבק חזרה... לפעמים זה מצחיק לראות את פעירות הפה במועדון (של החדשים) למראה הברזילאים/ברזילאיות רוקדים למבדה,פוהו וביחוד פאנק ברזילאי. בקיצור תבוא למועדון יש גם סלסה טובה עם תקליטן כשרוני (צחי) ואני אישית אשמח להכיר אותך ולהרחיב את ידיעותיי במקומות שעוד לא הייתי בהם ושאתה היית...

amits6

New member
בכל מקרה אחלה תודה

אני אשתדל למצוא זמן לקבל את ההזמנה. מה דרך אגב תווך הגילאים אצלכם ? ומה תפקידך בכוח ?

אין בעד מה ../images/Emo26.gif

טווח גילאים 25+ לכיוון 35 (באזור הברזילאי בפאב של מועדון הפוקוס) אולם הסלסה - סטודנטים ומעלה. אני התקליטן במוצ"ש של המוזיקה הברזילאית בפאב. בתמונה: פאנק ברזילאי במוצ"ש האחרון.

XUXA141

New member
השורות של סיוון ורג'ואן אינן...

ברזילאיות. השורות שלהם זה שורות MTV שזה אומר לוקחים שירים באנגלית מהMTV ועושים להם כוריאוגרפיה. מקסימום יכניסו אולי איזה להיט ברזילאי אחד פעם במליון שנה.

אבל..

אני לא חושב שיש מה להשוות בין מדינות בסדר גודל של ארה"ב למדינת ישראל.. בארה"ב קהל רוקדי הסלסה הוא הרבה יותר גדול, לעומת המדינה שלנו, שלצערנו, יש קצת (יחסית) מכל דבר ואי אפשר שלכל סגנון יפתחו ליין\אולם משלו. בהיבט הכלכלי, אולי אחת הדרכים היחידות להחזיק את המועדונים בארץ - שילוב מספר סגנונות בערב אחד, דבר שיביא יותר אנשים למסיבה וככה גם הערב יצליח. חוץ מהעובדה שהרבה אנשים צריכים את הגיוון בין הסגנונות ולא יכולים לרקוד אותו סגנון 5 שעות.. אני אישית חושב שמה שקורה כרגע בפוקוס, הוא הדבר ההכי טוב שאפשר לעשות! (בתור אחד שאוהב גם מוזיקה ברזילאית וגם את הסלסה)

amits6

New member
לשם השוואה בלבד לארה"ב

לפי כמות אוכלוסייה. אחוז של הרוקדים פה יותר גבוה, אחוז המקומות בעיר ממוצעת יותר גבוה אצלנו, מספר הימים שיש אפשרות לרקוד יותר גבוה אצלנו, אפשרויות הלימוד מרובות פה יותר מאשר בארה"ב. ובכלל בארה"ב יותר קשה למצוא מקומות ולארגן מקומות לסלסה לעומת הארץ. אני מסכים איתך על ההיבט הכלכלי. ישנם עוד כל כך הרבה סגנונות הכלולים בסלסה פרט למרנגה וסלסה שלא מושמעים בארץ, אז אין דבר כזה 5 שעות אותו סגנון. הבעייה שלי עם הפוקוס זה הגילאים שמגיעים אל הסלסה (צעירים מידי) והמשטר עם הכרטיסיות ורמות הלימוד וזה שאני לא יכול להיכנס לראות את השיעור (אם אני מעוניין)

XUXA141

New member
דווקא "משטר הכרטיסיות" הוא מצוין.

כי הוא מונע ממי שלא יודע , להיות ברמה גבוהה יחסית ולקלקל לכולם. אם נשווה ל"ביכורי עיתים" למשל, אז לקבוצה של ברק, שהיתה אמורה להיות רמה חמש, באו כאלה שלא יודעים דברים בסיסים ביותר ואז הוא נאלץ ללמד קודם דברים כמו לנטו או אבניקו וזה שיעמם את מי שיודע, ובזבז זמן של לימוד התרגיל שהוא רצה ללמד מההתחלה. וגרוע מכך, אם הוא לא חזר על הדברים הישנים אז היו בנים ( ובמיוחד בנים כי הם צריכים להוביל) שלא ידעו ואז כשהגעתי אליהם הם פשוט לא ידעו את התרגיל ותקעו אותי ואת הבנות האחרות.

amits6

New member
אם דיברתם מקודם

על האוכלוסייה ומה שהיא רוצה. שמגיעים לרקוד מחפשים חופש וכיף. המשטר מונע את הכיף של שאר האנשים לדוגמא אנשים שכן יודעים המגיעים מממקומות ריקוד אחרים שלא יכולים להיכנס לרמה שלהם. יש סיבה למה באף מקום לא פועלים בצורה זו, ומדוע הרבה אנשים מחרימים את הפוקוס בגלל הצורה שזב נעשה (לפחות האוכלוסייה הבוגרת). נ.ב ישנם הרבה אנשים שעוברים שלבים והם לא יודעים את הצעדים הקודמים או שלא רוקדים בקצב הנכון. בשביל זה הכרטיסיות לא עוזרות.

XUXA141

New member
אז ככה.

אנחנו הגענו לפוקוס באמצע הרמות, ולא היתה שום בעיה להגיד איפה בערך אנחנו, לחפש את הרמה הקרובה לזה ולקבל כרטיס לשם. לא היה צריך לעשות הכל מההתחלה. זה שאנשים מקבלים כרטיסים לעלות למרות שהם לא טובים זה פאק של המדריך שלהם שאמור להגיד להם שהם לא טובים מספיק.

למעלה