רציתי לשאול על עיסוי והסוגים שלו

מיכל153

New member
רציתי לשאול על עיסוי והסוגים שלו

אני יודעת שיש כל מיני סוגי עיסוי : שיאצו והאמת שאני לא זוכרת שמות. האם כדי לקבל עיסוי מרגיע ומפנק ולא כואב מה אני צריכה לחפש ? פעם לפני הרבה זמן הלכתי למקום שעשו לי מסאז´ משהו מאוד כואב (אני חושבת כל השכונה שמעה את הצעקות שלי ואני בן אדם ממש לא רגיש במיוחד. יש כוח סבל גדול, אפילו בלידה האחרונה אמר לי רופא כל הכבוד לך על הסבל שאת מוכנה לסבול!!). הוא הסביר שיש לי "קריסטלים" שצריך לפרק אותם. אני רוצה לעשות משהו קבוע, אבל למצוא את הדבר הנכון. בתודה מראש מיכל153

כואב לי לשמוע ששיאצו כל כך כואב../images/Emo46.gif

שלום לך מיכל שיאצו אינו אמור לכאוב . נקודה . יתרה מזו, השיאצו מציע מגוון רחב של עיסויים מרגיעים ומפנקים שאפשר ממש להתמכר להם, החל מהרפייה של הגוף דרך הרפיית הנפש וכלה בשילוב של שניהם. טיפול שיאצו על בסיס קבוע של פעם פעמיים בחודש מחולל פלאים בעיקר לאנשים שבאופן כללי בריאים. תוכלי לעיין בתשובה שכתבתי תחת הכותרת "על אובדן ריכוז ושיאצו " מקווה שעזרתי אשמח לענות לך בשאלות נוספות, בברכת בריאות טובה :) תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

מיכל153

New member
אני לא בטוחה שזה היה שיאצו, זה השם

היחיד שזכרתי. בכל אופן, אני באמת זקוקה למשהו מרגיע להרפיית הגוף והנפש. בלי לפרט יותר מדי יש לי חיים מאוד קשים (אמא שלי, 3 הילדים שצריכים טיפול מיוחד,במירוץ אחרי הזמן כל היום וכו´). בעבר יעצו לי במקום אחר לעשות אמבטיית שמנים אני חושבת שאתחיל מזה. בכלל, קבלתי אומץ לדאוג קצת לעצמי לפעמים לפינוקים. ביי מיכל153

סוגי עיסויים וסוגי מטפלים...

מיכל היי מסכימה מאוד עם תומר - שיאצו לא כואב אומנם ישנו מושג בשיאצו הנקרא " כאב נעים" אבל פשוטו כמשמעו - נעים. שיאצו יכול להרגיע את הגוף והנפש ואת מוזמנת לקרוא במאמרים גם על שיאצו וגם על ארומתפיה ע"מ לקבל מושג כללי. אני נוהגת להסביר למטופלים המתלבטים מה לקבל כפינוק את ההבדל המהותי בין 2 סוגי העיסוי . שיאצו הינו עיסוי עמוק איטי ובבגדים - מה שאומר שהמגע אינו ישיר ויש אנשים שמעדיפים את זה כך. בשמנים לעומת זאת העיסוי מתבצע על הגוף ישירות בעיסוי עדין ( ויותר מלטף) אם את אוהבת להרגיש מגע עמוק - לכי על שיאצו אם את אוהבת יותר " ליטופים" לכי על עיסוי הוליסטי או שמנים . ויש כאלה שבכלל מעדיפים רפלקסולוגיה שזה עיסוי בכף הרגל... חשוב לי לציין כי אחד מההבדלים הבולטים בין סוגי טיפולים במגע הוא לא אחר מאשר המטפל לכן חשוב שאיזה סוג שלא תבחרי - פשוט שתגיעי למטפל הנכון שידע לקרוא את גופך . לדעת מתי הוא מכאיב, מתי כדי להכנס עוד קצת - זה גדולתו של מטפל במגע. מה שלא תבחרי , מאחלת לך שתהני, תרגעי, תתפנקי ותצברי כוחות.
יעל

מיכל153

New member
תודה על ההסבר המפורט, אני לא בטוחה

שזה היה שיאצו כשכאב, זה היה מזמן. פשוט שכחתי עוד שמות כמו עיסוי הוליסטי או עיסוי בשמנים או שיש עוד. גם רפלקסולוגיה זה נעים.מנסיון. תודה על הכל!! ביי מיכל153

היי מיכל ....

היי מיכל אני אישת לא כל כך בקיא בשיאצו אבל ברפלקסולוגיה הולסטית זה דבר אחר אני יכול להגיד לך שמנסיון יש הבדל משמעותי בלחץ הכאב אני יודע שאם האדם בא רק בשביל ליתפנק זה לא רפואה בשבילי אני מאמין שצריך לתת טיפה סיבולת של כאב כדי לפתוח חסימות לעשות שיאצו או כל טיפול אחר ברמה של פינוק המלצה לכי לבעלך הוא יעשה לך את זה הכי טוב שבעולם אבל אם רוצים טיפול אמיתי שכרוך בתפעול מערכות צריך להשפיע לחץ מסויים אם כל הטיפול הוא רק כאב אז זאת גם בעיה כי טיפול לא צריך להיות כואב צריך לשלב את שנהם ביחד צריך לשלב הרפיה + לחץ כי רק ככה מגעים לנקודות המשמעותיות ופריצת חסימות וכמובן שיש משבר החלמה יש לי רק שאלה קטנה למה את הולכת למסאגים ? האם בגלל כאבי גב או דברים אחרים ? אם זה בגלל כאבי גב אני ממליץ לך לקרוא את מה שכתבתי פה ושיהיה לך יום קסום ותזכרי שהכלי הריפוי בעולם הינו האהבה שלך עדי קצמן

מיכל153

New member
למסאג´ים הלכתי רק פעמיים בחיים ו

מנסיון אני צריכה גם הרפיה, גם שחרור חסימות, גם יש לי כאבי גב וגם אני קיבלתי לא מעט רפלקסולוגיה בכף הרגל כשהלכתי לפדיקוריסטית כי היתה לי ציפורן חודרנית. (היא למדה רפלקסולוגיה ובכלל היתה די טובה). ביי מיכל153

היי מיכל שוב ..

היי מיכל לא יודע מי עשתה לך רפלקסולוגיה כי השיטה שלי היא שונה היא יותר הולסטית רק צייני לי בבקשה איפה את סובלת מהגב ? גב תחתון מרכז הגב גב עליון וכו ואשמח לעזור לך בכל הנושא של גב כי גב= תמיכה נפשית רוחנית ושיהיה לך יום קסום שלך עדי קצמן

מיכל153

New member
בעיקר גב תחתון, אבל גם בשאר ...

כבר כואב לי להחזיק את בני בן ה-7 חודשים ששוקל בערך כ-7 ק"ג וגם באמבטיה של בתי כשאני חופפת לה כואב לי מאוד ובכלל די כואב. חוץ מזה אני יודעת שאני בן אדם לחוץ נפשית ורוחנית. תודה על ההתייחסות המרובה ביי מיכל153

שיאצו - אידיאלי עבורך !!!

שלום מיכל, זהו. השתכנעתי . מכל מה שאמרת עד עכשיו שיאצו הוא פיתרון אידאלי . חפשי לך מטפל טוב. את ההבדל תרגישי מהר מאוד. בברכת בריאות טובה :) תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

מיכל153

New member
אני שמעתי שיש כל מיני סוגים ...

שבדי, תאילנדי , הוליסטי . מה הבדל ביניהם ? ביי מיכל153

סוגי עיסויים

מיכל היי סוגי העיסויים מתחלקים בגדול ל 2 קבוצות מגע גוף ומגע לא ישיר. שיאצו, תאילנדי , טווינה ( מקורית) נעשים על בגדים . ההתמקדות הינה השרירים ואלו נחשבים עיסויים עמוקים יותר ולטעמי האישי הם גם יותר משחררים. העיסוי ההוליסטי, השוודי, ארומתי וכו´ הם אותם עיסויים בשיוניים קלים של חוזק העיסוי , סוג השמן, וכיוון התנועה , אבל כולם עובדים ברמת העור - שרירים עליונים. הם יותר מלטפים ומרגיעים ובד"כ פחות טיפוליים ויותר מפנקים ומרפים ( מלבד טיפול ארומותרפי שאז העיסוי עדין אבל השמנים עובדים חזק) . מעבר לזה בשוק יש די משמש, כבר עשיתי מסאז´ הוליסטי עם שמנים אתריים ושוודי שהורגש כמו הוליסטי.. פשוט תנסי מכל סוג ותחליטי. תהני יעל

היי מיכל מספר המלצות

כידוע לך אם קראת את מה שכתבתי על הגב שהגב זה תמיכה ואת מבססת פה את התאוריה שלי על הגב שלא פעם ראיתי שזה כל כך נכון אבל במיוחד בשבילך אני ינסה להסביר לך משהו קטן על הגב אלי לציין שכתבתי מכתב כל כך ארוך ופתאום הדף יתרענן שניה לפני שלחצתי באסה ל
הזה
אבל לא משנה נכתוב לך שוב אז הקטע הוא בעצם לנסות להבין מה הבעיה ומהיכן היא נובעת שכן גב תחתון זה האדמה של הבנאדם ואנה הפרמטרים של היסודות של האדם אדמה = אני צריך( צרכים פיזים גשמים משפחה קהילה חברים עבודה כסף מלחמה ככלי ישרדות האם אני יכול להביא כסף הביתה ולהיות שלם אם עצמי וכו ) מים= אני מרגיש ( צורך הרגשות של האדם להוציא רגשות למודע כמו האהבה וכו קשר בין אנשים קשר בין בני זוג קשר אינטימי הרמוניה שיתוף רגשות וכו המים הם חסרי צורה משתנים כל שניה וכו לכן כך גם האדם לפעמים שמח לפעמים עצוב המים מיסטורים לפעמים יש למים אימביציה מאוד חזקה לרגשות של אדם וכו ) אש= אני עושה (ביטחון עצמי כריזמה אישית אינטואיציה אישית מוחשית האש מהירה מחממת את הבנ-אדם אבל היא גם יכולה לשרוף כלומר את יכולה ליתקרב לאנשי אש הם יהיו בעלי השראה מאוד חזקה אך אם תתקרבי אליהם יותר מידי הם יכולים לשרוף האש היא מאוד מרשימה האגו שלה חזק וכו ) אוויר = אני חושב ( האוויר הוא היסוד היחידי שאנרגיה שלו לא קבועה היא כל הזמן מסתובת בתוך האדם השלם כלומר מחשבות אוויר זה אינטואציה חזקה לדברים מסוימם כמו מה הולך לקרות וכו האוויר הוא תקשורת בין מחשבים אחרים תקשורת בין התת מודע למודע וכו ) מקווה שהבנת את מה שניסיתי להסביר לך אבל אלי לציין שזה לא כמו אסטרולוגיה זה דיי שונה אם תשימי לב עוד דבר אלי לציין שאין כזה דבר שכל היסדות יהיו מאוזנים בנ-אדם שכל היסודות מאוזנים הוא לפי דעתי ה´ עכשיו בגלל שדיברנו על גב תחתון גב תחתון עם תשימי לב שייך מאוד לאדמה מקווה שקיבלת את התשובה למה יש לך שם כאבים אם לא אשמח להסביר שוב ועכשיו אני מאמין שאולי מספר המלצות שלי מאוד יעזור לך להבין את עצמך ולטפל בעצמך בצורה יותר קלה אז אלה הם ההמלצות שלי ללכת לים גם אם קר בטירוף כי בים את מקבלת את כל היסודות אוויר אש מים ואדמה לעמוד בצורת (נשר עם שני ידים פתוחות ) עכשיו הנשימה היא הכי חשובה הנשימה פה היא נשימה שכל פעם שאת מורידה את הידים את לוקחת אוויר וכל פעם שאת מעלה את הידים את מוציאה את האוויר עכשיו חשוב מאוד שזה יהיה הנשימות והוצאת אוויר אך ורק דרך האף אוקי עוד המלצה מסויימת היא לשבת מול הים לעשות מני מדיטאציה גם אם את לא יודעת בדיוק זה לא משנה פשוט לנשום עמוק דרך האף הכי חזק שאפשר לחזיק את האוויר בריאות ולהוציא את האוויר דרך האף כמובן ושאת מוציאה את האוויר את מוציאה עם קול אממממ... אמממ = זה בעצם לתת לגוף לשחר אנרגיות רעות עכשיו עוד דבר אחרון מומלץ זה ללכת ליד הים איפה שהמים ופשט לדבר עם המים זה מאוד משחרר מומלץ לא באזור של אנשים כי הם יחשבו שאת חולת נפש מנסיון אלו היו ההמלצות שלי מקווה שהצלחתץי לעזור במשהו ושיהיה לך את היום הכי קסום שיש ותזכרי שהכלי הריפוי היחידי בעולם הינו האהבה

סוגי מסז

כל סוגים של מסז אפשר לחלק לשני סוגים:מסזים מרגיים,שאין להם יכולת רפואית, ומסזים רפואים.מסזים רפואים (מסז,שיאצו...)יכולים לכאוב אם שררים תפוסים.כשעושים מסזים באופן קבוע זה לא כואב כי שררים רפוים.והכי חשוב תמצאי מטפל שמוצא חן בעיניך.קדאי.

למעלה