רציתי לשאול לגבי אתר לימודים

reload00711

New member
רציתי לשאול לגבי אתר לימודים

רציתי לשאול לגבי האתר הזה
www.lynda.com
רציתי לשאול האם זה אתר טוב ללמוד ממנו או לא ?
בנוסף לכך, יש לך רעיונות אחרים לאתרים שניתן ללמוד מהם קורסים?

עמית ו

New member
לא מזהיר במיוחד.

אם אתה מקבל לשם גישה בחינם, או מאוד בזול - שווה לך לחטט שם קצת ולראות אם תמצא קורס מעניין, אבל האתר לא מצדיק השקעת סכום כסף רציני - הקורסים שם בסיסיים למדי, ולא כוללים תרגול מובנה או בחינות - שני דברים שמכריחים אותך ללמוד ולא רק להקשיב לקורס ולומר "נדמה לי שהבנתי".
&nbsp
אתרים קצת יותר מוצלחים יהיו אתרי האוניברסיטאות החינמיות (מה שקרוי בלע"ז MOOC) - coursera, udacitiy, edx
&nbsp
&nbsp
&nbsp

reload00711

New member
תגובה

אבל ככה זה כל הקורסים באינטרנט, גם קורסרה אין שום בחינה
בסוף , יש לך אולי אופציה אחרת ?

עמית ו

New member
מה שאתה אומר אינו מדוייק

ספציפית, בקורסרה יש לך מטלות בכל שבוע (לפחות בקורסים שאני השתתפתי בהם) - חלק מהמטלות הן עם ציון אוטומטי וחלק עם ציון מהמשתתפים האחרים. יש גם בחינה בסוף שהיא כמו המטלות, רק קצת יותר גדולה. רוב המטלות לקחו לי כמה שעות, שזו השקעת מאמץ מכובדת למדי בהתחשב בפורמט של הקורס.
&nbsp
מעבר לכך, יש את השאלה של עד כמה הקורסים מעמיקים ומושקעים. בקורסרה וUDEMY (ונדמה לי שגם בEDX, רק ששם לא לקחתי אף קורס עדיין) הקורסים הם קורסים של אוניברסיטאות ולמרות שהם פחות דחוסים מהקורסים שהיו לי באוניברסיטה, הם עדיין תשע רמות מעל מה שראיתי בלינדה.
&nbsp
בגדול, את האופציות שאני מכיר אפשר לחלק לארבע קבוצות -
- לימודים פרונטליים. באוניברסיטה (כולל האוניברסיטה הפתוחה) או במכללה.
- MOOC
- אתרים כמו לינדה או udemy שמכילים "קורסים" בלי חובת הגשה וברמות משתנות (עם רוב קורסים לא מוצלחים).
- אתרים ללימוד שפות תכנות ע"י קידוד כמו kahn academy או codeacademy
&nbsp
אני לא התרשמתי משתי האופציות האחרונות בכלל, הם דורשים השקעה נמוכה והרווח שלך מהם נמוך. האחרים דורשים יותר השקעה עם תמורה גבוהה יותר.
&nbsp
אופציה נוספת היא לחפש אתרים שמכוונים לתחום ספציפי.
למשל, אם מעניין אותך ללמוד על אבטחת תוכנה אתה יכול לבדוק את cyberary או את securityshepherd .

למעלה