רציתי לשאול אתכם

רציתי לשאול אתכם

ולהתייעץ... אפשר? אני אדם שנלחם בסטיגמות, זה ממש מפריע לי. והציעו לי כבר מס' פעמים בחורים מגמגמים, ופסלתי אותם על הסף מסיבה אחת. מי שהציע לי התחיל את המשפט עם: תקשיבי, יש לי מישהו להציע לך, מעוניינת? הוא מגמגם... בלה בלה בלה... וכמובן שהוא בחור מקסים ויכול להתאים לך". כל מה שהמוח חושב ראשון זה מה שהפה מדבר, נכון? אז פסלתי את "הצעת חלומותיי" לפי החשיבה הזו, פסלתי כמה בחורים בגלל שאותו אדם שהציע חשב קודם על הגמגום ורק אז על תכונות האופי. למרות כל הדיבורים ש"זה לא נכון", ו"זה לא מה שהוא חשב" ו"נכון, הוא גם מגמגם אבל אנחנו באמת מתאימים..." נמאס לי! לא רוצה שיציעו לי בחורים מגמגמים רק לפי ההתאמה השכלית והמטומטמת הזו! האם זה נכון להמשיך להילחם בסטיגמות האלה ע"י סירוב? או דווקא משום זה, האם זה הדבר הנכון הוא ללכת ולצאת עם מישהו מגמגם כנגד מלחמה בסטיגמא הזו? מה אתם חושבים? אשמח להשכיל מדעותיכם. (בקשר להיפנוזה, פרטים בשבוע הבא בעזרתו יתברך).

ali052

New member
מעניין ..

מעניין אותי מה חושבת אשה שמיתחתנת אם אדם שמגמגם.. כלומר מאיזה סיבה היא בוחרת דווקא אותו ?

vicz

New member
לא נראה לי שהיא בוחרת

זה לא שיש גברים שעומדים בשורה והיא בוחרת דווקא אחד "פגום" אני חושבת שהיא בוחרת אותו בגלל תכונות אחרות, בגלל רגשות שהיא חשה כלפיו והגמגום בה כתוספת פחות נעימה, אבל זניחה בהשוות לכל השאר

dudu2873

New member
אני חושב שאנשים לא יודעים

כמה אנחנו אנשים חכמים וטובים ורגישים. בקשר אליך אני חושב שאת צריכה להכיר קודם את הבן אדם אח"כ את הגמגום ולא להפך .. נכון שקשה לנו לדבר או לשאול באיזה תחנה לרדת באוטובוס או לשאול איזה רחוב שאנחנו צריכים... אבל אנחנו אנשים רגילים שאנשים הלא מגמגמים לא יודעים עוד איך "לאכול" אותנו... בעיקר הנשים............. המשך יום נפלא .........

vicz

New member
../images/Emo14.gif

למה צריך להציע לך בחורים? מה את בת 70 וזה הסיכוי האחרון שלך? למה שלא תתני לזה זמן? ואם אני יכולה לדבר בכנות: אני לא חושבת שאת נלחמת בסטיגמות. אני חושבת שאת פשוט לא מעוניינת בבן זוג מגמגם. וזה לא פשע. כי את לא מכירה אותו. כשאנחנו אוהבים מישהו אנחנו אוהבים אותו למרות שיש לו חסרונות כאלה ואחרים. וכשאנחנו לא מכירים מישהו זה הרבה יותר קשה. במיוחד שאתה יודעת בדיוק מה זה גמגום. כשמנסים להכיר לנו מישהו זה כמו שמנסים למכור לנו משהו. חולצה. יש לי חולצה עם כתם קטן להציע לך. חולצה מדהימה ואופנתית.קטן ממש קטן. נכון שלא נשמע טוב,אה???? אבל אם היית מכירה מישהו שהיה מוצא חן בעיניך אבל מגמגם, אני מבטיחה שזה לא היה עוצר בעדך. אני חושבת שזו הסיבה שאנחנו בנויים להתאהב.אם לא היינו מתאהבים, לא היינו מוצאים בני זוג אף פעם.היינו בוחרים אותם לפי התכונות ומכיוון שאף אחד לא מושלם... אבל אנחנו מתאהבים וזה גורם לנו להתרכז בטוב ולשכוח את החסרונות. תני לזה לזרום עוד לא הגעת לגיל שבו את צריכה שישדכו לך מישהו אל תתיאשי ויקי

לא מסכימה איתך

בכמה דברים. איש באמונתו יחיה, אני בחורה דתיה ואני רוצה להקים משפחה מוקדם בע"ה. נותנת לזה זמן, כמו כל אדם אחר בעולם... ודבר אחרון, יש דרך להציג את אותה "הצעה" חולצה אופנתית ומדהימה, וואלה בדיוק בשבילך... אבל אני צריכה לומר לך משהו, יש לה כתם קטן. או שאם נחזור לבחור כלשהו שהציעו לי, אמרו לו את תכונותיי ואמרו לו שאני מגמגמת אבל הבחורה שהציעה לי "שכחה" לומר לי שהוא מגמגם.. או קודם את החסרון שלו והרגיעו אותי שזה גמגום קל ושממש לא מרגישים שהוא מגמגם והתחילו לספר לי את כל התירוצים ורק בסוף השיחה נזכרו לומר שהוא בחור טוב. ואת טועה לגביי, יש פעמים שאני כן רוצה אדם מגמגם שלפחות יבין מזה להיות אדם מגמגם, שיבין את הקושי שלי ובקיצור, הכל... תודה על התגובה. בתא-ל

shuky63

New member
תראו,מעשית שני בני זוג מגמגמים

זה דבר גרוע.גם כי בחיי משפחה צריך שיהיה אחד שיודע לדבר בשצף קצף בשביל כל מיני משימות שדורשות את זה וגם כי שני הורים מגמגמים מגבירים את הסכוי לילד מגמגם(זה לא חובה כי אני מכיר מקרה אחד לפחות של זוג מגמגמים שילדם לא מגמגם). המסקנה שלי לכן היא שרק קליק פיצוצי וכימייה אדירה שוים מיסוד קשר כזה.

מרינקי

New member
אני לא מגמגמת אבל..

אני רוצה להגיב לדיון פה, ובייחוד לתהייה של אלי.. חייבים תמיד לזכור שבכל בן אדם יש איזה "פאק" ואותו אדם תמיד יהיה לחוץ לגביו- אם זה גמגום, סתם חוסר ביטחון עצמי, השמנה או כל דבר אחר שאני לא אתחיל לפרט. אני מניחה שאם היו באים לשדך לי מישהו והדבר הראשון שהיו אומרים עליו זה שהוא מגמגם (כאילו זה המאפיין העיקרי שלו) זה היה קצת מבאס אותי, אבל לעומת זאת אם הייתי במקרה פוגשת בחור מתוק עם חיוך בעיניים שהוא במקרה גם מגמגם זה ממש לא היה מפריע לי. בשירות הצבאי שלי (השתחררתי לא מזמן) שירתתי בגף של 50 איש שאחד מהם היה מגמגם. למרות שכמעט לא היתה מילה אחת שהוא הגה בשטף מלא הוא הדריך את החפיפה של הקורס שלי (וגם היה המדריך הכי טוב) והוא גם היה האדם שהיה לי הכי כיף מעניין ונעים לדבר איתו. גם אם גמגום זו לא התכונה הכי חיובית באדם ואף עלולה להקשות עליו את החיים זו גם בטח לא התכונה הכי מגבילה שיכולה להיות ובטח גם לא הכי שלילית. אני חושבת שכדאי כולם לזכור את זה...

מרינקי

הכל טוב ויפה. אבל מה לעשות שבחיים , זה לא ככה. כשמדברים עם אדם מגמגם, בלי להכיר אותו , אז יש בד"כ איזה סוג של סלידה, או תחושה של משהו לא נעים באוויר. ברור שכשמכירים בנאדם לאורך תקופה,ולומדים אותו, אז חסרונות כמו גמגום , או כל דבר אחר, בד"כ מחליקים אותם, והם עוברים להיות שוליים.

stkachov

New member
התופעה הזאת

לצערי מאוד נפוצה בציבור שלכם וחבל. אני לא יכול לייעץ לך מעבר לזה.

shuky63

New member
הוא מתכוון לתופעה של לשדך

למגמגמים אנשים בעלי פגמים שונים.כביכול מועמדים סוג ב הכרתי פעם בחורה דתיה מגמגמת שסיפרה לי שהבעל ששודך לה הסתיר ממנה מחלת נפש קשה.כשפרצה המחלה במלוא עוצמתה לאחר הנשואים והיא ביקשה להתגרש אמרו לה הרבנים:מה את רוצה?את מגמגמת הוא חולה נפש,אז זה בסדר.

מי שאומר דבר כזה

מבחינתי הוא לא רב והוא רחוק מלומר לי מה לעשות. מעטים ה"רבנים" האלה. דווקא אני מכירה סיפורים עם סוף שמח ברוב המקרים. שאנשים התחתנו והגמגום נעלם, או שהילדים של זוג (עם בעל מגמם) מחכים בסבלנות עד שהוא יגמור לדבר, הם קיבלו את זה כדבר מובן. לא שמעתי עדיין על מקרים כאלה...

geashono

New member
עברתי גם דברים כאלו

הסיפור של למצוא בת זוג שתקבל אותי הפחיד אותי תמיד אני לא הבנתי איך מישהי נורמאלית תקבל אחד כמוני עברתי טיפול בהדסה לפני 12 שנה והייתי מאוד פתוח עם הגמגום שלי אבל כשהתחלתי לצאת עם בנות כל הלחצים התעצמו היה לי נוהל מטורף של לתרגל שעתיים ולהיות מרוכז כדי לא להראות בדל גמגום כי המסרים שקיבלתי היו אה הוא מגמגם מעניין מה אפשר לסדר לו ושדכנית מאוד מפורסמת אמרה לי את זה בפירוש בגלל הגמגום כנראה שתיתקע עד גיל מבוגר הנזקים שזה עשה לי היו עצומים הגעתי בלי ביטחון לפגישות וכל הזמן חשבתי על הגמגום עד שחבר שפגש אותי שאל אותי מה עובר עלי כי פשוט לא הצלחתי לדבר חבר שלי (חבר רחוק) התקרב אליי והציע לי בחורה כמובן שעברתי לנוהל דיבור בלי גמגום עם התחמקויות וויתורים על מילים כדי שהוא לא יתחרט שהציע לי אבל לא יצאתי איתה ובסוף אותה שדכנית הציעה את זה והיא אמרה לי בפירוש שיש לה קצת גמגום ואז הבנתי את כל התמונה הסכמתי לצאת איתה כי לא רציתי לנהוג כאותם שפוסלים אותי על גמגום אע"פ שהפריע לי מאוד שכל מה שחשבו כשהציעו את זה היה שלשניהם יש גמגום יצאתי איתה היה לה גמגום קל אבל היא לא מצאה חן בעיני אבל השדכנית הכריחה אותי לצאת איתה עוד פעם יצאתי ושוב זה לא התאים לי ראיתי שהם לא מתקשרים אז שמחתי הבנתי שגם היא לא רוצה וכך אף אחד לא נפגע אחרי זה הבנתי מחברים משותפים שהיא אמרה שבפגישה הראשונה היה לי גמגום קשה ובשנייה זה נעלם (דווקא ממגמגמת ציפיתי למצוא יותר הבנה) ושהיא לא הבינה למה לא רציתי להמשיך בכל אופן אני יכול לתת לך תשובה חד משמעית אל תסכימי לצאת עם מגמגמים כי מה שלא ידעתי אז שיש בגמגום אלמנטים תורשתיים וזה מגדיל את הסיכוי להעביר את זה הלאה כמובן שלא תגידי את זה לאף אחד חוץ מלהורים שלך (כי תורשה בציבור הזה זה דבר בעייתי) אני חושב שכשמתבגרים מבינים שהתאמה לא נעשית על הנייר אלא במציאות וזה פחות חשוב נתונים ספציפיים יותר כל התמונה של התאמה

בעולם החרדי זה הרבה יותר נראה

לצערנו. אני לא הולכת לשדכניות רק בגלל הסטיגמות שהם תוקעות לי. לא מתאים לי.

geashono

New member
אל תוותרי

זה לא רק חשוב לא להיות לבד חשוב להיות עם מישהו שאוהבים

למעלה