רציתי לעדכן אתכם

ימימה

New member
רציתי לעדכן אתכם

לפני כמה ימים שאלתי כאן לעצתכם, האם להכניס את נמרוד, שהוא קטן מאד לגילו, לפעוטון של קטנים ממנו, או לשנתון שלו, ששם הוא לא רק קטן אלא בין הצעירים ביותר. אז בינתיים, גם לפי בקשת הקיבוץ שבו הוא הולך להיות, שהבקשה שלנו להוריד אותו שנתון יצרה אצלם קושי טכני, החלטנו להעזר גם ביעוץ מקצועי, של יועצת הגיל הרך בקיבוץ. היועצת ראתה את נמרוד, ואמרה שלפי הגודל (הקוטן...) הוא אכן מתאים לקטנים, אבל היא קצת חוששת שהוא לא יקבל שם מספיק גרויים מתאימים לגילו, ולא יתקדם "כמו שניתן לצפות מילד עם יכולות מדהימות כמו שלו" (וזה ציטוט, זה לא שאני משוויצה...
), כך שלמעשה נשארנו עם תשובה לא חד משמעית. מאוחר יותר באותו ים היא התקשרה אלי, ואמרה שחשבה על כך כל היום, ובביקור שלה בגן של בני גילו בחנה את הילדים שהם בערך בגילו, והגיעה למסקנה שההמלצה שלה צריכה להיות חד משמעית: להכניס אותו לקטנים. היא חוששת, שבתור ילד שעדיין לא היה במסגרת, והוא כל כך קטן יותר ביחס לאחרים, החוויה שלו עם הגדולים עשויה להיות חוויה מתמשכת של פחד, וזה בגיל שבו נבנה הבטחון העצמי, ותחושת הביטחון נורא חשובה (מה שנכון בכל גיל). יתכן שהוא ישתלב גם עם הגדולים, אבל היא לא רוצה לקחת את הסיכון. ובכל מקרה - גם שם תהיה לו הרבה התמודדות וגרויים: עצם ההמצאות עם ילדים אחרים, מטפלות, וכל פעילות שעושים שם יהוו גרוי, בגיל כזה. אז זהו - מכיוון שזה מתאים מאד לתחושה שלי, נמרוד יכנס אל הקטנים, שם יהיה גדול בחודשיים מהגדול ביותר אחריו, וב-11 חודשים מהקטן. היום היינו בפעוטון להתרשמות ועשינו השוואות, ואכן ראינו שהוא בגודל של בני השנה, ונמוך מעט מכל האחרים הצעירים ממנו (הוא בן שנה ו-10). ולמרות שהוא קצת יותר מפותח מרוב הילדים שם, הרגשנו שזו החלטה נכונה, לא לחשוף אותו ל"השרדות" בין בני גילו, אלא לאפשר לו התחלה חלקה יותר. כמו שנעה כתבה - ראש לשועלים, ולא זנב לאריות. צפי

נעה גל

New member
צפי, זו נשמעת לי החלטה נכונה!

ואפשר לבקש מהגננת שתגרה אותו מעבר למה שיש בגן לילדים הקטנים. בכלל, אני לא הייתי דואגת מהאטה בהתפתחות! הוא יהיה בסדר, יש גם את הבית שיכול לתת גירויים, ובגיל הזה גם חיפושית שמטיילת על השביל היא גירוי נהדר. תעדכני אותנו במהלך השנה מה קורה! ו-
קיבלת את המייל שלי לגבי שם משתתף וסיסמא?

דסי אשר

New member
צפי- אני שמחה עבור נמרוד

ועבורך. עשית תהליך יעיל ומועיל- הלכת להתייעץ עם אדם מקצועי שמכיר את המערכת שאליה מצטרף נמרוד. למזלך, פגשת בעלת מקצוע רגישה, עם מחויבות לנמרוד, לך כהורה ולתפקידה. היא לא הסתפקה בשיחה בינכם, כנראה גם היא לא הרגישה בנוח עם התשובה שנתנה לך, ועשתה שיעורי בית מעשיים, צפתה בקבוצת הגדולים ודימיינה את נמרוד מצטרף אליה. והנה, תשובתה הייתה חד משמעית שונה לגמרי מהמלצתה הקודמת. אני מניחה שאת עכשיו נושמת הרבה יותר טוב. כמו שנעה כתבה, יש לו גם בית. אני, במשפחתון שלי, לגבי כולם, מאחר ואינני עובדת עם אוכלוסיות שיש צורך לקדמן(אותן אוכלוסיות אתן עבדתי בשירות הציבורי), אני תמיד אומרת לעצמי וגם להורים -לילדם יש גם אתכם, אתם מבלים אתם, חווים אתם בפעילויות שונות, ועושים אתם דברים נוספים, וכך הם "מקבלים גריה", במשך כל שעות הערות, מדמויות שונות. במסגרת הטיפולית הקבוצתית, ובמיוחד בגילים הקטנים- הלמידה אינה הדבר הכי משמעותי, וילד באופן טבעי לומד, אם הוא פנוי רגשית. אני מקווה שתהיה לנמרוד ולכם שנה חדשה וטובה בפעוטון החדש. תודה, דסי

למעלה