רציתי לספר לכם

rutimay

New member
רציתי לספר לכם

על חבר טוב שלנו, חבר ילדות, אבא לילד מקסים (לא בספקטרום, לא קשור לספקטרום ולמיטב ידיעתי, הילד היחיד בספקטרום שהוא מכיר הוא ירדן שלנו). החבר הזה, איש יקר, עוסק בתקופה האחרונה ב ה ת נ ד ב ו ת !!! בפרוייקט של הקמת פינות חי טיפוליות לילדים אוטיסטיים בבתי ספר רגילים ומיוחדים. הוא וכמה אנשים נוספים המעורבים בפרויקט מלווים את ההקמה מגיוס הכספים (הכל תרומות, כמובן, ומדובר בעלות של כמה עשרות אלפי שקלים לכל פינה, שלא תתבלבלו!), ועד להקמת הפינה בפועל. וכל זה בהתנדבות, כבר סיפרתי? הסיפור נודע לי רק אתמול, כי נוסף לכל הבנאדם צנוע בטירוף, ומה אני אגיד לכם? נדהמתי, התרגשתי והייתי חייבת לשתף. מי שחושב שביה"ס שלו יכול להיתרם מפינת חי טיפולית, וחושב שיכול לסייע בהרמת פרוייקט כזה מתוך המערכת - מוזמן לפנות אליי. (הכוונה - לשמש איש קשר עם ביה"ס, וכו') מי שבבית ספרו קיימת פינה כזאת, והיא פועלת בהצלחה, מוזמן לפנות אליי גם כן, כי החבר שלנו מעוניין לבקר בפינות דומות ולקבל רעיונות. בינתיים אני לוקחת אותו לסיור בבי"ס שלנו, שם פועל המודל בהצלחה רבה, כולל שיעורים של "טיפול בבע"ח" המועברים על ידי מורה מצוות ביה"ס שעברה הכשרה רשמית כמטפלת בבע"ח. בכל אופן, אני גאה בו, וגאה בבעלי שהשכיל לבחור כזה חבר לפני שלושים שנה.

yonitbrk

New member
איזה יופי, רותי

אכן אדם נדיר . אשלח לך מסר. אדבר קודם עם מנהלת בית הספר של טל .

yonitbrk

New member
שלחתי לך מסר

יצרתי קשר עם המנהלת, וכפי שתארתי לעצמי היא אכן התלהבה.

beezi

New member
נהדר רותי!! וכל הכבוד לו ולכם

יש לי נסיון עם פינת חי - למעשה ממש גן חיות קטן בבית ספר "אורנים" ברמת השרון. אור קיבל שם טיפולים בבע"ח והתקדם מאד. פינת החי מאד מושקעת ונתרמה על ידי הורים ונדמה לי שרוטרי תרמו לענין. בבית הספר ויצמן בקרית קריניצי זה יהיה אידיאלי להקים פינה כזו, בגלל שזה בית ספר קטן ויש כמובן כיתה א' PDD וגם כיתות של ליקויי למידה. אדבר עם המנהלת שלנו ואקשר אותה אליך? ובנוסף אם תרצי את הטלפון של מנהלת בית הספר "אורנים" עבור התרשמות, אשיג לך את זה. גם אמא חמימה יכולה לספר מנסיונה. תודה.

rutimay

New member
מקפיצה

שונאת להקפיץ את עצמי, אבל כשאנשים לא מגיבים - ההודעה נדחקת ומתפספסת, ואני כן חושבת שהנושא חשוב, גם אם היום לא רלוונטי לכולם. וסתם, כמה כבר יוצא לנו לכתוב על אנשים טובים באמצע הדרך?

אר2 האחת

New member
פינת חי

בחט"ב בה אני עובדת כיועצת יש שתי כיתות ל"ל. השנה יתחילו לעבוד בטיפול ריגשי בנושא בע"ח ללא פינת חי, כי אין כזו בנמצא בבית ספרנו. (כן יש דבר כזה :) בית הספר נמצא בחולון. האם תנאים ראשוניים אלה מתאימים לפרויקט?

beezi

New member
דיברתי עם המורה של אור

והיא התלהבה מהענין. מחר אדבר עם המנהלת ואודיע לך. תודה

אור לנו

New member
יופי של רעיון

אני מאוד אוהבת בע"ח ויש לי פינת חי גדולה מאוד בחצר שנבנתה ומשמשת את ילדי הגן שלי (ילדים "רגילים"). אם צריך עזרה ולפעמים גם בע"ח אני אשמח לעזור ואם הוא רוצה לראות איך צריכה להראות פינת חי בה החיות מאושרות מאחר ויש להם תנאי מחיה מעולים הוא מוזמן לבקר אצלי (בדר"כ אני צנועה - אבל את המחמאות האלו אני תמיד מקבלת מהוטרינרים שעובדים איתי)

בית ספר אורנים

נכון, אנחנו כבר לא בבית ספר אורנים ברמת השרון (וגם לא בעיר...), אבל יש לי רק מילים חמות להגיד על בית הספר ועל המנהלת שלו ששמה מיכל פישר, אם את מעוניינת להעביר את שם בית הספר כמודל לבניית פינת חי יפיפיה (שם קוראים לזה גן חקר), עם חיות מאוד מיוחדות, לא רק שפנים וכו', אלא עדר כבשים ועיזים (שעושים גם גבינה מהחלב שחולבים מהן), לאמה (איפה קרן שצריך אותה ?), ואפילו שועלים ובמבים, בקיצור, גן חיות קטן ומושקע שהילדים רואים זכות גדולה להיות בצוות שמטפל בחיות ויש צוות של שתי מורות קבועות ומספר סטודנטים שעובדים בפינה וגם עושים לילדים שזקוקים לכך טיפול בבעלי חיים. כל הכיתות מקבלו שיעור בשבוע בגן החקר וצריכים להגיש עבודות תצפית על בעלי החיים וכו'. אם את רוצה, אני אשלח לך במסר את מספר הטלפון של המנהלת, בשימחה. כל הכבוד לחבר שלכם, מי יתן וירבו כמוהו

rutimay

New member
לכל המגיבים והמתעניינים בפינת החי

החבר שלנו טס השבוע לסין, וברגע שהוא יחזור אצור קשר עם כל אחד מכם (גם עם כל מי שפנה אליי במסר) וננסה ביחד להרים את הפרוייקט. אני לא מבטיחה כלום (בטח שלא בשמו), אבל נראה לי שעם נכונות כזו לסייע - יש מצב להצלחה. בינתיים שתהיה לכולנו שנה טובה.

yonitbrk

New member
גם לכם יקירתי

וגמר חתימה טובה לכל הצדיקים והצדיקות שלי (זוכרים את הרבנית ?...).

גם אנחנו נשמח מאד להעזר בו לפינת חי

בביה"ס ללקויות למידה, הכולל כיתת PDD. הרבה הרבה תודה מראש, על כל המידע

גאמי

New member
רותי מחמם את הלב.

אין, אין מילים. איזה בן אדם מיוחד וצנוע, שילוב קטלני ונדיר. בכל אופן בבית הספר של רון פינת חי יפיפיה אם יבוא לו לקפוץ אלינו למשגב אשמח ללוות אותו ואם לא אוכל אם תרצי לצלם בעבורו את פינת החי. אימרי לי מה את מעדיפה. איזה שרשור נפלא לפתוח בו שנה. כמה תקווה ואנרגיות נותנים אנשים שכאלה.

למעלה