רציתי לספר לכם........

chepia

New member
רציתי לספר לכם........

היום בדרכי חזרה מהצפון האזנתי לרדיו קול רגע בתדר 96 , רדיו קול רגע , מי שלא יודע משדר באיזור בגליל והעמקים , כלומר באיזור הצפון. שמעתי את המצעד של הרדיו והקליטה של הרדיו הייתה חלקה עד לאיזור ראש העין, אתם קולטים. זה רדיו איזורי שמשדר לאיזור הצפון , עד כמה שידוע לי ראש העין לא מוגדר כצפון. איפה בדיוק עומד הרעיון לרדיו איזורי. גם שהרבה מהתחנות הרדיו לא משדרות כמעט שום תוכנית שנוגעות לאיזור שלהם כלל דוגמא רדיו חיפה, רדיו דרום, רדיו ירושלים. לכן אני חושב שיש לבטל את תחנות הרדיו האיזוריות ולהפוך אותם לארציות, אתם לא חושבים? בנוסף לא מזמן היה מכרז לרדיו ירושלים , מה שלא מובן איך זכתה קבוצת רדיו הבירה? מה כל כך שונה בין רדיו הבירה לבין רדיו ירושלים הישן. רוב התוכניות מועברות מתחנות רדיו אחרות כמו בוקר טוב ישראל של דומניגז, התוכנית החדשה של מה קשור( החל מיום ראשון) דידי לוקאלי. עד כדי כך יש שוני???

olli3

New member
מנהל
עוד ואחד ששוב מתעקש על עניין הקליטה

שמעת ברכב.. אז מה... יש לך מגבר ברכב.. הוא מפשר קליטה. מגבר מותקן ברכב למען שיםור קליטה באיזורי קליטה בעייתי. כך הרכב מיוצר פשוט כי בחו"ל לא הכל זה מישור אחד גדול. תיקח מכשיר רדיו ביתי או נייד ותנסה לקלוט את קול רגע בראש העין ותקבל כלום. הקליטה של קול רגע מתאפשרת איכשהו מאיזור בית ליד. מחדרה הקליטה כבר יותר מיטבית אך עדיין לא מושלמת. איזור הזיכיון של קול רגע הוא איזורי בקעה לצד איזור הררי. על מנת שהתחנה תוכל להיקלט בכל אחד מאזורי הזיכיון (והיא לא מצליחה לכסות בשלמות את איזור הזיכיון שלה), אז ישנם חריגות שאינן באיכות קליטה גבוהה לאיזורים מחוץ לאיזור הזיכיון. עוד פעם נגיד את זה. ועוד פעם ועוד פעם. כל הארץ אינה מישור אחד גדול, לכן תחנות גוש דן (להוציא את רדיוס ולב המדינה שלהם משדרי עוצמה גבוהים) משדרות בפשטות רק לגוש דן כי אין להם שום בעיה גיאוגרפית שתפריע לגלים. איזור הצפון הוא בעייתי וניתן לראות זאת גם בכפילות תדרי הצפון של קול ישראל, גל"צ וגלגל"צ. שגם הם מגיעים הרבה יותר לכיוון המרכז כשם קול רגע או רדיו חיפה למשל.

chepia

New member
לא הבנת אותי נכון

אני איתך , אני מבין את הבעיה בארץ לכן אני חושב שכל הרעיון הזה רדיו איזורי הוא לא נכון, הרעיון הזה בא מתחנות איזוריות בארה"ב שם זה כן נכון. אבל כאן לא , לכן יש לבטל את הרעיון הזה ולתת לכל התחנות " האזוריות" להיות ארציות ולשדר לכל חלקי הארץ, אם שעות ספורות שישדרו לקהילה, לאיזור שלהם , הדבר קיים כיום ברוב התחנות או שלא קיים כלל.

olli3

New member
מנהל
אם זה אני מסכים

רק שקול רגע היא כמעט התחנה היחידה שעובדת לפי הפורמט המקורי של הרשות השנייה.

למעלה