../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifנצל"ש../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif (במיוחד למיני)
לפני כמה ימים ישבתי מול דף הפורום המוכר והאהוב שלנו וגיליתי לתדהמתי שבקובץ המאמרים של מקצועות הלימוד בעתודה אין מאמר על מדעי המחשב בטכניון. לי (ולמיני) זה מאוד הפריע, לכן ישבתי לכתוב את "מדעי המחשב בטכניון - או איך ללמוד בפקולטה הכי נאצית בטכניון ולהישאר בחיים?"
הטכניון כמוסד לימודי :
אני זוכרת את השבוע הראשון שלי פה. בהתחלה קשה קצת להבין איך מתנהלים הדברים.... זה כבר לא כמו בתיכון שכשיש שיעורי בית המורה כותבת בדיוק מה עושים ולמתי על הלוח. הכל מתנהל דרך האינטרנט ולכן חשוב להתעדכן ב t2 (הדואר הטכניוני) על בסיס יומיומי. כל קורס מתחלק ל 2 סוגי שיעורים שאני בטוחה שכבר שמעתם עליהם: ההרצאות והתרגולים. בהרצאות רוכים יותר את הצד התיאורטי של המקצוע, בתרגולים לומדים ליישם את התיאוריה ולעשות תרגילים בנושאים הנלמדים. הפקולטה למדעי המחשב איך להסתדר שם? או דברים שכדאי לדעת :
דבר ראשון - מעבדת המחשבים של הפקולטה שנקראת בפי הכלל החווה (חוות מחשבים). דלת הכניסה לחווה בטאוב נפתחת על ידי כרטיסים שמקודדים ע"י מזכירות הפקולטה. מומלץ כבר בימים הראשונים של הסמסטר, או יותר נכון מיד לאחר שקיבלתם את כרטיס הסטודנט שלכם, למזכירות הפקולטה שם יושבות 2 נשים חביבות, דורית וחווה, ולמסור לידן את הכרטיס לקידוד. הקידוד לחווה הוא בעצם גם קידוד לאחת הדלתות הראשיות של הפקולטה בקומה שניה. הסבר: הפקולטה פתוחה 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע, אבל הכניסה לפקולטה בשעות מסויימות (ערב-לילה-סופי שבוע) אפשרית בעיקרון רק לסטודנטים של הפקולטה, ותאמינו לי מקפידים על העניין שם (בגלל זה יצא לפקולטה שם של סנובים).
דבר שני - אופן הגשת והחזרת תרגילים בפקולטה. את התרגילים מגישים לתאים שנמצאים בקומה 1 בטאוב (זו לא קומת הכניסה, קומת הכניסה היא 0). על כל תא כתוב מספר הקורס ושם הקורס, יש קורסים שיש להם יותר מתא אחד... את התרגילים מחזירים לתאים אחרים, שנמצאים בתוך המזכירות של טאוב (ליד אולם מספר 1) יש 100 תאים. אם הסטודנט לא כותב לאיזה תא להחזיר, המזכירות ישימו את התרגיל בתא שמספרו 2 הספרות האחרונות של תעודת הזהות של המגיש. פירוט תוכנית הלימודים : סמסטר א' -
חדו"א 1 מ':
הקורס התופתי שנחשב לקורס ההלם של הטכניון. קורס מתמטי כבד יחסית. לומדים: הוכחות ותרגילים שקשורים לאפסילון האיום שכולם מפחדים ממנו. גבולות, סדרות, פונקציות, נגזרות, רציפות, איננטגרלים וטורים. מספר נקודות: 5 4 שעות הרצאה ושעתיים תרגול בשבוע. סה"כ 6 שעות בשבוע. מרצה מומלץ: אסף הרי, הבנאדם פשוט רוצה שהתלמידים שלו יבינו את החומר (נדיר ביותר) מתרגל מומלץ: אביב צנזור (שמעתי גם שאלינור מועלם טובה)
אלגברה א': עוד קורס מתמטי, אפילו קורס פקולטי של הפקולטה למתמטיקה. לומדים: אלגברה בסיסית של מערכות משוואות, מרוכבים, שדות, מרחבים וקטוריים, מטריצות, ערכים עצמיים ומוכיחים המון משפטים בדרך. מספר נקודות: 5 4 שעות הרצאה ושעתיים תרגול בשבוע. סה"כ 6 שעות בשבוע. מרצה מומלץ: דוד צילג, מרצה נהדר שמעביר את החומר בצורה הכי ברורה שאפשר, לא סתם הוא זכה במרצה מצטיין כ"כ הרבה פעמים. ובקורס הזה אני ממליצה לראות בוידאו אם הוא לא מלמד בסמסטר. מתרגל מומלץ: גלית מזרחי או עליזה מלק
מערכות ספרתיות: קורס שלדעתי חביב יחסית. הקורס מועבר לפעמים ע"י הפקולטה לחשמל ולפעמים ע"י הפקולטה למדעי המחשב. לומדים: בסיס בינארי, חוקים של פעולות and,or,not , מערכת פעולות שלמה וחצי שלמה, מפות קרנו (שזה הדבר היחיד שזוכרים מהקורס אח"כ), מימוש הפעולות ע"י שערים, פליפ-פלופים, מכונות מצבים. מספר נקודות: 3 שעתיים הרצאה ושעה תרגול בשבוע. סה"כ 3 שעות בשבוע. אבל אם לומדים עם ניר קציר זה עלול להתארך. מרצה מומלץ: ניר קציר מצחיק אבל תכלס לא ממש מספיק את החומר. אני לא מכירה מרצים נוספים. מתרגל מומלץ: אין. כולם לא משהו, סתם מקריאים את השקפים.
מבוא למדעי המחשב מ':
הקורס היחיד בסמסטר שאשכרה קשור לתכנות. לומדים: שפת C, מהבסיס ועד לרקורסיה ו backtracking. מספר נקודות: 4 שעתיים הרצאה ושעתיים תרגול בשבוע. סה"כ 4 שעות בשבוע. מרצה מומלץ: צחי קרני הוא ממש טוב ומסביר נהדר. מומלץ להתרחק מיחיאל קמחי
וגם להתפלל שלא יהיה המרצה האחראי שלכם. מתרגל מומלץ: ניר זפקוביץ' היה המתרגל שלי, הוא ממש נחמד והשיעורים שלו עוברים בסבבה. סה"כ 17 נקודות 19 שעות שבועיות. סמסטר ב' -
חדו"א 2 מ': קורס ההמשך לחדו"א 1 מ'. פחות הוכחות, יותר טכני. לומדים: וקטורים, ישרים במרחב ובמישור, מישורים, עקומים במרחב, משטחים ריבועיים, נגזרות חלקיות, דיפרנציאביליות, נגזרות של אינטגרלים, אינטגרל כפול, משולש, קווי מסוג ראשון, קווי מסוג שני, משטחי מסוג ראשון, משטחי מסוג שני, משפט גרין, משפט גאוס ומשפט סטוקס. מספר נקודות: 5 4 שעות הרצאה ושעה תרגול בשבוע. סה"כ 5 שעות בשבוע. אבל יש תרגולים ב mathnet שלוקחים המון זמן... בגלל זה יש תרגול רק שעה אחת. הסתכלתי ב
ug וראיתי ששם יש שעתיים תרגול אז יכול להיות שהוסיפו שעה. מרצה מומלץ: לידיה פרס הרי (אשתו של אסף הרי) האישה פשוט יודעת מתמטיקה וללמד מתמטיקה בצורה מדהימה. מתרגל מומלץ: רבקה אביטל (לפעמים היא גם ב 1 מ')
אלגברה מודרנית: קורס שלא לקחתי עדיין אז אין לי מושג ממש מה הולך שם. מספר נקודות: 2.5 שעתיים הרצאה ושעה תרגול בשבוע. סה"כ 3 שעות בשבוע. מרצה מומלץ: צילד בוידאו. מתרגל מומלץ: אנשים אומרים שאלינור מועלם טובה.
קומבינטוריקה למדעי המחשב: עוד קורס שלא לקחתי עדיין. מספר נקודות: 3 שעתיים הרצאה ושעה תרגול בשבוע. סה"כ 3 שעות בשבוע. מרצה מומלץ: ראובן בר יהודה. נדמה לי שהוא גם בוידאו. מתרגל מומלץ: לא שמעתי על מישהו שהוא ממש טוב.
מבוא לתכנות מערכות (או בשפת העם מת"מ): קורס תיכנותי וכבד מאוד, העבודות בקורס שורפות טונות של זמן. לומדים: Unix, שפת C נושאים מתקדמים, סקריפטים ב C-shell, ++ C ירושה ו class-ים. מספר נקודות: 3 שעתיים הרצאה ושעתיים תרגול בשבוע. סה"כ 4 שעות בשבוע מרצה מומלץ: אין מתרגל מומלץ: יניב חמו
ארגון ותכנות המחשב (או בשפת העם את"מ): קורס שלדעתי של תכנות בשפה לא עילית. לומדים: שפת אסמבלי של ה 11-pdp, איך בנוי הזיכרון, פסיקות, קפיצות, יצירת לולאות, קישור וטעינה. מספר נקודות: 3 שעתיים הרצאה ושעה תרגול בשבוע. סה"כ 3 שעות בשבוע. מרצה מומלץ: וידאו!!! לפחות ככה זה היה בסמסטר שלנו. מתרגל מומלץ: אורלי מאיר מעולה.
פיזיקה 1 מ': קורס לא חביב במיוחד, ובייחוד למי שעושה אותו במקביל לחדו"א 1 מ'. לומדים: קינמטיקה, תנועה הרמונית, תנועה מעגלית, תנע קווי תנע זוויתי, שימור אנרגיה ויחסות. מספר נקודות: 3.5 3 שעות הרצאה ושעה תרגול בשבוע. סה"כ 4 שעות בשבוע. מרצה מומלץ: שלמה דדו! למרות המבטא הכבד... מסביר מעולה מתרגל מומלץ: אין. סה"כ 20 נקודות 22 שעות שבועיות עם אופציה ל 23. אתם מוזמנים לתת מבט ב
אתר של הפקולטה ובאתר של ה
ug מקווה שעזרתי לכל מי שהיה מעוניין או סקרן, אתם מוזמנים לפנות אלי בשאלות במסרים במידה ויש,
רעם