רציתי להתייעץ

רציתי להתייעץ

קודם כל ערב טוב לכולם זהו ביקורי הראשון פה ואולי האחרון אני באתי לדבר לא בנושא שמדובר בי וזהו העניין:יש לי חבר לעבודה ובכלל שלא מספיק שהוא גולש מי שהוא מגיע לעבודה שזו תקופה שאין ככ הרבה עבודה אלא הוא ממשיך לגלוש גם בבית כל רגע פנוי בעבודה הוא מנצל לגלישה באינטרנט(ויש הרבה רגעים כאלה)אסור להפריע לו באותם רגעים פשוט לא יאמן הוא לא מרבה לאכול בגלל הגלישה אני מדבר על ממוצע יומי של 8 שעות רק בעבודה ושאני מתקשר אליו הביתה בערב יש ממתינה כל הזמן ואני יודע ממנו שהגלישה נמשכת גם בבית רק רציתי לציין שזו לא ההתלהבות הראשונה בערך כבר שנה+ פשוןט רק עכשיו היה לי את הרצון בכדי לנסות לראות מה עושים עם זה הוא פשוט לפי דעתי בכל אופן מכור בצורה לא נורמלית אחרי שהוא גולש בבית כל הלילה הוא אולי יושן לפי הערכתי 3 שעות ממוצע כל לילה הוא מגיע באפיסת כוחות עם עיננים נפוחות חברה אנא יעצו לי מה עושים?????

שירז***

New member
ברוך הבא , ביקור

קודם כל אם זה ביקור חד פעמי איך תדע מה התשובה?..... לא נורא, אז ככה, בוא קודם אנסה להעלות לך כמה שאלות שתענה עלהם בינך לבין עצמך או אפילו נשמח אם תשתף את חברי הפורום, האם עלה בדעתך לשוחח עימו? האם הוא מודע לזה שהנט גורם לו לבעיות של חוסר שינה, תיאבון האם הוא מודע לזה שהנט מפריע לו לעבוד? האם הנט מנתק אותו מחיי המציאות? האם ניסית לברר מה גורם לו להתמכר אם בכלל לנט ?ז"א אולי יש בעיות אחרות שגורמות לו להתפרק ולהבלע לתוך הנט? אני יודעת שיש הצפה של שאלות אבל סביר להניח שלא חשבת עלהם , הדבר הכי טוב זה לשוחח עימו ואז אולי יהיה לך קצה חוט מאיפה להתחיל לעזור לו, את השאר תקבל בהמשך, להזכירך שאין לנו כאן מטה קסמים לחולל ניפלאות רוב חברי הפורום מצהירים שהם מכורים לנט, עם קוים דומים כולם מנסים להתמודד עם אותם הבעיות למרות שלכל אחד מטען אחר לכולם אותם קוי התמכרות .נשמח לעזור ולייעץ בכל מה שנוכל ,במגבלות הפורום, הנט, חג שמח!

lady_anne

New member
לא בטוח שאפשר לעזור

וכשאני הייתי מכורה "כבדה" כל מה שרציתי הוא שיניחו לי לנפשי. נסה להעביר לחבר שלך את המסר שאתה שם בשבילו כאשר יצטרך, ואין לי ספק שהוא יודה לך על כך.

תודה לכולם על התגובות

דיברתי איתו תאמת לא נראה לי שבשלב זה זה ניתן לפיתרון אבל אם נוח לו אם זה אז סבבה אני רק מקווה שיום יבוא והוא יפתח תעיניים ויבין שבאתי רק לטובתו עכשיו אני עובד לילה ושהוא יבוא בבוקר אני יראה לו את תגובתכם העינית והכנה ואמליץ לו לפחות להכנס לפורום הזה למרות שנראה לי שהוא יתחבא מזה שאלה לי אליכם מן מבחן עצמי כמה שורות אם אפשר זה חשוב מה לדעתכם ההגדרה הנכונה לבחון את עצמנו האם אנו מכורים???????

שבילים

New member
אני חושבת שזה תלוי...

עד כמה הגלישה באינטרנט באה על חשבון דברים אחרים בחיי היום-יום ועד כמה אנחנו תלויים באינטרנט. למשל, דרך טובה לבדוק את זה היא, מה קורה כשלמשל יש בעיה במחשב או שמסיבה כלשהי אין אפשרות לגלוש. איך מקבלים את זה, איך מגיבים.

שלום... ../images/Emo62.gif

אני חושבת שבשעה שאדם מכור כל כך.... שיחה, שבאה מכוונות טובות´ ובה אנחנו משוכנעים שאנחנו "רוצים את טובתו" של מישהו... עלולה שלא לעזור לו. עלולה להרגיז אותו, כי הוא עלול שלא להודות שהוא באמת מכור... הדרך היחידה, כפי שאני מבינה את זה... זה להתחבר אליו מהמקום של ההתמכרות. לגלוש איתו קצת, להתלהב מדברים שהוא עושה ברשת, לנסות להתקרב אליו בתוך ההתמכרות, אם זה ניתן. כי אם זה ניתן - הייתי רואה בזה דרך שמאפשרת באמת "למשות" אותו... ובהדרגה להוציא אותו לכוס קפה למשל.. אפילו במטבח... זה יהיה לו נורא קשה בהתחלה... :( מי שיכול לעזור - אם יש לו המון רגישות... יוכל לברר בעדינות את הסיבה להתמכרות. את זה יוכל לעשות רק חבר קרוב באמת או.. איש מקצוע.. ההתמכרות לרשת היא רק סימפטום. סימפטום של הרבה בעיות... כל ההכרחות למינהן ומאבקי כוח הרצון - זה טיפול בסימפטום ולא בשורש הבעייה ומשול לדיאטה שבה אסור כל מיני דברים - שנמשכת עד הפעם הראשונה שבה נשברים.. ואז.. מעלים יותר... הטיפול בשורש הבעייה - רק הוא לבדו יכול לדלל באמת את ההתמכרות. ואז גם אין נזק בחזרה, מפעם לפעם, לַגלישה באותם אתרים´ שאליהם ההתמכרות כבדה במיוחד...

e-magine

New member
שלום ביקור חד פעמי

קודם כל ברוך הבא. שנית אני חושב שאתה חבר אמיתי. צריך גם אומץ ללכת למישהו תשמע, אני חושב שיש לך בעיה, אתה מכור. הוא יכול להגיד לך, אתה צודק, אך הוא יכול להגיד לך מה פתאום? ואפילו לכעוס אליך. בעניין הזה נראה שהעדפת את טובתו על פני כל דבר אחר ועל כך אני מעריך אותך. אני חושב שפניה כזאת לאדם אחר יכולה לעורר אצלו מודעות, גם אם לא ירוץ מחר לחפש טיפול או קבוצת תמיכה או לא יתחיל לעבוד על עצמו, יכול להיות שזרעת איזה זרע במוחו, ובהמשך יצמך מזה משהו. אל תצפה באמת שיקרה מחר שינוי, אך אתה את שלך, עשית.

למעלה