רציתי להקדים

tankgirl21

New member
רציתי להקדים

ולהגיד לכל הפורום שנה טובה, צום קל וגמר חתימה טובה

Weird Eyal

New member
אני מצטרף

שנה טובה לכם וצום קל (למי שצם....
)

אתה חדש בפורום הא?!

שמופי זו בת ולא בן!!!!!! ואני מכירת את חופש (בזכות רונן!!) ןעדיין ראה איזה פלא, אני לא מאמניה שכל החטאים שלי נסלחים ביום אחד.....

נסלחים ע"י מי?

העיקר הוא חשבון הנפש בינך לבין עצמך. חשבי מה עשית טוב ומה עשית פחות טוב או רע בשנה החולפת. נסי לשפר את עצמך, למען עצמך ולמען הסביבה; למען היות את טובה יותר. אני איני דתי, ואיני עושה את יום כיפור למען כפרה מצד אלוהים - נראה לי שיש לי איתה דיאלוג פתוח גם ככה. אני שוקל ביום כיפור את מעשי, ומתנצל בפני מי שאני רואה לנכון, ומשתדל להפיק לקחים לעתיד. הצום מסייע למחשבה ולהטהרות הפיסית וגם זו האנרגטית.

GALI02

New member
המטרה היא לאוו דווקא שמישהו ייסלח

לנו. המטרה היא להבין ולהודות בפני עצמינו בטעויות שלנו על מנת שבשנה הבאה הן לא יחזרו.להודות בפני עצמינו שטעינו היא הצעד הראשון לשינוי... ובקשר לצום אני מניחה שזה יכול לעזור להתמקד בחשיבה ובהסתכלות הזאת פנימה אבל אני מוכרחה להודות שאני לא צמה ומעולם לא צמתי...

gilshl

New member
הרי כולנו למדנו בגן עוד, שזהו יום ש

של חשבון נפש, חשבון נפש אנו עושים עם עצמנו, משמע כל דבר אשרנראה לנו לא נכון אנחנו נתקן או לא כראות עיננו, אבל אין זה אומר שכביכול ה"התיקון" יהיה מקובל כלפי החברה בימינו, באותם ימים מן הסתם כדי לכפר על מעשים היינו צריכים להתענות לאו דווקא במשמעות הרעה, אלא בקטע של למצוא את התשובה בתוכנו, כנראהשאז היה מקובל לעשות זאת ע"י צום ולכן ה"מסורת" נשמרה, אבל אם למשל אדם כמוני שכמובן אין כזה דבר שלא פגעתי או שלא גרמתי צער למישהו בעולמי, אבל לא חושב שהוא צריך להצטער על זה או לפחות לצום על זה כי מה לעשות דברים נעשים בתום לב, או ביודעין לכן לא מאמין שצום של 24 שעות יכפר על מעשים כאלו או אחרים. צום קל למי שכן צם ואלו שכמוני תהנו מיום חופש מהכבישים ומהריצות ופשוט תנוחו מגיע לנו 24 שעות של נחת פעם בשנה.

GALI02

New member
מסכימה איתך...זאת הסיבה

שאני לא צמה... זה נראה לי קצת אדיוטי לצום בלי להבין למה צמים...

אני לא צם בשביל כפרה.

אני צם משום שזה מסייע להיטהרות הפיסית והאנרגטית ולהפעלת צורת החשיבה הנחוצה לי, כמו גם משום מניע המסורת שהוא מנת חלקי. אני לא מאמין שבעינוי מסוג זה או אחר, חטאי ימחלו (מעין "שן תחת שן"), מעבר לזה שהצום הוא לא ממש עינוי.

למעלה