רציתי להעזר בכם

loquado

New member
רציתי להעזר בכם

הקמתי אתר חשוב וקומפקטי הנוגע לתרבות חיינו . חשוב לי כדי לגייס כמה שיותר מתנדבים ותומכים שהוא לא יצטייר בעיני הגולשים כאתר "שמאלני" או "ימני" -למרות שהוא עוסק בנושא די טעון. משוב לגבי העניין (מצטייר כחד צדדי -ואיזה צד) יעזור לי. הנה הכתובת : http://politics.magicpage.co.il/hasbara/index.htm תודה על ההקשבה ובעיקר על האכפתיות.

or99

New member
ראשית יש לומר שהאתר...

יפה מאוד מבחינה חיצונית וגם המסר בו ברור ונכון. מקריאה ראשונית הוא נראה יחסית אובייקטיבי. (חוץ מפסקה אחת הקשורה לסבלם של הפלשתינאים, ולמה שצה"ל גורם להם.) אם הבנתי נכון, הרעיון המרכזי באתר הוא שפגיעה בחפים מפשע אינה מוסרית, והיא צריכה לצאת מחוץ לתחום בשיטות המלחמה של שני הצדדים. לטענתך אם נצליח להסביר לאירופאים עקרון מוסרי זה, תהיה לכך השפעה על הפלשתינאים. לא מזיק לנסות, אולם אני ממש לא בטוח שלארגוני הטרור חשובה כ"כ דעת האירופאים, ולא נראה לי שלחץ מצד המוסלמים באירופה ישפיע משמעותית. בכל מקרה כל התהליך נראה איטי מאוד. בעוד פחות משנה תיבנה ב"ה הגדר, ואני מקוה שבעיה זו תפתר במהירות. (למרות שנצטרך כנראה להמשיך להתמודד עם בעיית הטילים)

אטיוד5

Active member
המוסלמים באירופה ..

לא ירחק היום והם יהיו הרוב. יפי הנפש השמאלנים באירופה חשבו שהעובדים הזרים באים להטמע בהם. כבר עכשיו ברור שלא כך הוא. להיפך. הם מקימים רשתות חינוך עצמאיות ע"ח המדינה כמובן, לא מתירים לשלטונות לפקח על תכני הלימודים, מתקיימים מקצבאות, מפוקקים את שירותי הבריאות, ובכלל את כל השירותים הציבוריים, שומרים בקנאות לא רק על דתם אלא גם על זיקתם הלאומית, וכמובן - גורמים למערב אירופה להראות יותר ויותר כמו שוק מזרח תיכוני מבולגן ומלוכלך. הקשיבו - באמסטרדם וברוטרדם כבר חצי, כן חצי, מבתי הספר היסודיים הם בתי חינוך מוסלמים. להסביר לאירופים עקרונות מוסריים - חה. קרא במעריב היום על הבריטים הנחמדים, לדוגמא, שהיגלו לפני כ- 30 שנים אלפים מתושבי האי דייגו גארסיה באוקינוס ההודי לאי השכן, מאוריציוס, רק על מנת לאפשר הקמת בסיס צבאי אמריקאי במקום. בית דין אנגלי קבע שהכל סבבה. איש מהעקורים לא יפוצה וגם לא יורשה לחזור.

loquado

New member
הקפצה אחרונה

אולי עוד מישהו מעוניין לעזור לפני שאני מקפל את הבאסטה ?

nutmeg

New member
האמת

לא כל כך הבנתי לאיזו עזרה אתה מצפה. מצד שני גם לא ראיתי שכבר רשמו את ההזמנה לערב שירה ורשמתי אותו שוב.

loquado

New member
בעמוד האחרון

אפשר לקרוא ולרשום הודעות. הבעת עמדה חיובית תעזור. הבעת הסכמה שהדו"אל , שמך הפרטי והאות הראשונה של שם המשפחה יפורסמו תעזור. הערות עריכה וניסוח. הצעות לקידום. הפצה בין מכרים. ואפילו שילוב אצבעות יעזרו. הבעת עמדה ברורה לגבי דברים שאיננו מסכימים להם היא דבר בעל ערך רב בעיני. כמו להפריד בין ילדים שמחליפים מהלומות, כמו לעזור לנפגעים בתאונת דרכים, כמו להצביע בעד מועמד מתאים, זה טבעי.

לא הבנתי

איך אתה מתכונן להציג את האתר כלאו דוקא "ימני" הוא ימני נקודה. אין בכך משום מתיחת ביקורת או הבעת תמיכה, אלא ציון עובדה פשוטה: במפה הפוליטית הישראלית הנוכחית מיקוד הדיון בגינוי הטרור אי עיסוק באפשרויות של פשרה כבסיס לתהליך שלום הוא דיסקורס ימני במובהק. כל אנשי השמאל יצטרפו לגינוי הטרור מרבית אנשי השמאל יצטרפו לגינוי הטרור כטרור בכל מקרה אף איש שמאל לא יזדהה עם עיסוק רק בשאלת הטרור

loquado

New member
היי טללי

תודה על התגובה מיקמת אותו ימינה,-אך הטענה המרכזית באתר היא שהטרור מרחיק אפשרות של הסדר שבהסכם -דבר המזוהה עם השמאל... (לפי הסקרים רוב העם תומך ורוצה בשלום עם הסדר מדיני) רוב האנשים ששאלתי אותם לגבי התרשמותם מהאתר אמרו שהוא לא נוטה לכיוון זה או אחר באופן מובהק, יכול להיות שההגדרות של ימין ושמאל קצת מתרופפות לנו בין האוזניים מבלי שנשים לב ? אם אתה עוסק בניקוי מקום -אתה מזיז לכלוך ופסולת. אני מקווה שהאתר אינו נתפס ככזה שעוסק ב"לכלוך" כמטרה. המטרה שאני מנסה להבהיר היא קידום השלום - ע"י התמקדות בהזזת המכשול העיקרי. -ושוב תודה. זה עוזר.

מסכים, אבל

המחלוקת בין ימין ושמאל בישראל אינה בנוגע לחתירה לשלום (שניהם רוצים) או התנגדות לטרור (כנ"ל) אלא בנוגע לדרך. אם להכניס סדר בתחום: הקו המפריד היום בין הימין והשמאל בישראל הוא הגדרת שורש הבעיה, הימין רואה ככזה את הטרור השמאל רואה ככזה את הנוכחות הצבאית הישראלית בשטחים וההתנחלויות, וכל אחד מהם גוזר מכך את סדר הפעולות וסדר העדיפויות הנדרשים לדעתו. על פי הבחינה הזאת האתר שלך הוא ימני במובהק. שוב: אין בכך משום הבעת הזדהות או התנגדות.

loquado

New member
אני משום מה לא רואה

שום הבדל בין הימין לשמאל הגדולים - מערך וליכוד... שום הבדל -למעט מינון תזמון והזדהות אישית. רוב העם ממשיך לראות את עצמו כימני או שמאלי אך האנשים שבראש וגם העם חושבים ומחליטים ללא קשר לשמאל אמיתי או ימין אמיתי - רק כמה ססמאות ודיעות עוינות לגבי טיבו של הצד השני ותו לא...

למעלה