רציתי להיות

tomer6788

New member
רציתי להיות

שיר מדהים של עמיר בניון מהאלבום הכל עד לכאן,שיר שקט ומרגש. http://www.youtube.com/watch?v=lYNipBzIrQo שומע בלופים את הסוף בפעם האחרונה שהוא אומר "כמו נביא משוגע רציתי להיות"...

STEVE NASH

New member
פרשנות שלי לשיר

ברור שיש את הפרשנות הפחות עמוקה - מה עמיר רצה להיות כשהוא היה קטן וכל זה, משהו שנראה מאוד ברור לעין ולאוזן משמיעה ראשונה. אבל אם שומעים קצת יותר את המילים.. בבתים אני חושב שהוא מדבר על ההורים שלו, איך פעם הוא ידע לדבר איתם יותר והיום משהו השתנה לרעה ("לפני שהתלכלכתי בגוונים כהים"). הפזמון בעצם מראה עולם תמים של חלומות ילדות, וה"מה יהיה" שסוגר אותו מעיד על המצב של הבנאדם. פעם הראש שלו היה מפוצץ במטרות, היום הוא נמצא בצומת דרכים חשובה ולא יודע מה יהיה מחר...

leka27

New member
חדש פה, לא?

ברוך הבא!

מגןימני

New member
שיר ענק

הפרשנות שלי לשיר היא פרשנות שתהיה מוכרת לכולם. החלומות שלנו כילדים , אם זה להיות חייל וגיבור , או לראות את סבא הולך לבית כנסת ולחלום שגם אתה תהיה כזה , או כל מיני חלומות. "מתבייש ממה שעוד עתיד איתי לקרות , מה כבר יכולתי לעשות" , מאחורי כל התמימות יודעים שהמציאות היא אחרת , ולא הכל פשוט.. וחוששים מאוד על העתיד שלנו , כילדים אנחנו לא יודעים מה יהיה.. ויש כאלו שמאוד חוששים.. לא יודע מה עם אחרים אבל זה ה-משפט אצלי בשיר.. כל כך מזדהה עם כל מילה בשיר הזה , "אז לפני שהשתנתי קצת , לפני שהתלכלכתי בגוונים כהים" , לדעתי , זהו משפט שמתאר את איבוד התמימות ושהמחשבות כבר לא טהורות כמו פעם.. שיר מדהים.

tomer6788

New member
פרשנות של יובל שטיינברג(מבקר מוזיקה)

לפי מה שיובל שטיינברג כותב רציתי להיות", מספר על ההבדל בין התמימות של פעם, עת היה בניון קטן ונאיבי, והכל היה אפשרי ("לפני שהתלכלכתי בגוונים כהים"), לבין ההתפכחות הכפוייה של השנים. מה הוא רצה להיות פעם (גיבור מלחמה, נביא משוגע, סבו הזקן), מה קרה עם זה ומה יהיה בהמשך.

למעלה