רציתי לדעת..

yaronsh53

New member
רציתי לדעת..

ערב טוב לכווווווווווווווולם, אני קורא פה באתר זמן רב .אחלה אתר.אני מניח שהכותבים פה הם בממוצע בינוני נוטה לגבוה(מצב כלכלי) השאלה שלי היא :. מה אנשים צריכים בתים של 180 -200-220 מ"ר 2 קומות ,3 קומות +מרתף ופרגולות בעשרות אלפי שקלים..מה השתגעתם ?מה אתם צריכים את כל זה?היכן הצניעות ?מה נעשה עם החומרנות הזו? אם היו 8-9-10 ילדים ניחא,אבל עבור 2-3 ילדים בתים כאלה אלוהים ישמור. חישבו על ההוצאות שיהיו: 1.ארנונה בסיווג הכי גבוה בעיר . 2.חשמל לבית כזה -תאורה ,למזג בית בגודל כזה,תאורת חוץ. 3.גינה -מים 4.אחזקה שוטפת -תקלות וכו'. גם אני רציתי בית פרטי שלי אבל במחירים של המגרשים ועליות הבניה הגבוהות ,אללה יסטור .מה שעשיתי קניתי בית קטן 3 חדרים על חצי דונם מזוג תימנים זקנים ומקסימים הוספתי 2 חדרים -הכל בקומה אחת ,שיפצתי קלות ונכנסתי לגור. תאמינו או לא ,עם בית של 4-5 חדרים כמו בדירת שיכון אבל על הקרקע די והותר. החצר גדולה ,יש פינות ישיבה ,לבוקר ,אחר הצהריים,פינה לילדים ,פינה תחת עץ המנגו לשבת וקריאת פרשת השבוע ,פינה כזו ופינה אחרת.לעשות פרגולות לא בא בחשבון יקר יקר. מה עשיתי?קניתי 2 סוכות ירושלים 3*3 ו- 3 *4 מ"ר עם במבוקים בתקרה של הסוכה ועל זה שמתי ענפי תמר מהגינה ,אחלה זולות 2500 ש"ח ס"כ ועוד עם ניידות להעביר ממקום למקום. אם יש כסף שגדל על העצים אז אין בעיה לא ניקח איתנו לעולם הבא שום דבר,אבל,רוב האנשים כאן לוקחים משכנתאות אלוהים ישמור איזה גודל של משכנתא ,פחדדדדדד. מדוע אנשים נגררים לכל הדבר הזה,להיסחפות הזו?לחומרנות הזו?מה רע ששני ילדים יגורו באותו חדר ? שיהיה לכולם רק טוב ,אריכות ימים,והצלחה בכל מעשה ידיכם והשמרו לכם מהבלי העולם הזה. רונן

avi5199

New member
תשאל את גיידמק למה הוא קנה שכונה שלמה

רק כדי שלא יפריעו לו השכנים

כמה עולה דירת 3 חדרים בירושלים ?

יש כאלו שנמכרו ביותר מ 350,000$ בשער הגבוה ולא ב 4 ש"ח לדולר . מה הפלא שבמחיר דירה עלובה בעיר אנשים רוצים בית קרקע ?

yaronsh53

New member
אתה צודק,אני לא יודע איך קונים דירה רגי

רגילה לא פנטאוז על 300 מ"ר ב- 350k דולר . אני מבין שאנשים רוצים פיסת קרקע,לגנן קצת , לצאת החוצה ,לילדים וכו' .זה מה שקרה איתי, שיוועתי לזה. אבל בין לעבור לבית קרקע ולבנות מרתפים ,200 מ"ר שטח עיקרי יש הבדל.זו השתעבדות לכל החיים עם משכנתאות גדולות,הוצאות אחזקה גדולות וכו' מה צריך בתי ענק אלו? שתבינו ,עיני לא צרה באף אחד ,וכל אחד יעשה בכספו כל אשר יחפוץ ויהנה ושיהיה לכולנו רק טוב,אבל ,ממה זה נובע? חברתית- מה להוציא לאנשים את "העיניים"? מעיד על סטטוס חברתי? יש לי סיפור קצר: הורי גרים בשכונה קטנה שרובם תימנים עם בתי קרקע צנועים-בוסתנים בחצרות ,קצת פלפל ,קצת תפוזים וכו'. הבית שלידם עמד למכירה -בית קטן 70 מ"ר על חצי דונם .באו זוג עם 3 ילדים וקנו אותו ומאז יש עם הבעל והאשה בעיות בקשר לבית.הבעל שהוא עצמאי מאוד מתאים לו מכניס את האווטו לחצר מוריד את הציוד בחצר ועוד ואשתו(אישה באמת טובה ) כפי שהוא מספר לי כל הזמן רוטנת ומנגנת לו שהיא רוצה בית בשכונה אחרת עם מדרגות (כמו בסדרות טלויזיה )בקיצור לא נותנת לו מנוחה עם זה,השכונה ישנה והנושא של מה ירכלו מה יגידו חשוב לה מאוד.היסברתי לה: תראי השכונה גובלת עם איזור וילות יוקרתי שכביש שכונתי מפריד בינהם ,כל הפעילות החינוכית בשכונה "היוקרתית" פורמלית ולא פורמלית ,הארנונה פחות מחצי מהשכונה ההיא,יש לך גינת ענק ,שבת באיזור זה שבת ,אוירה מקסימה,אנשים טובים ,מה זה טובים? כמו של פעם ,לא נובורישים ,לבביים ,מה לך כי תליני?אבל,החברות שלה משגעות אותה ומכניסות לה לראש כל מיני שטויות על סטיגמות? תראי מה בנינו "מה עשינו?ואני כשבא להורי משכנע אותה ,הבית קטן ,אז תוסיפי עוד חדר או שניים ,איך אמר קהלת הבל ,הכל הבל הבלים,מה את צריכה בית ענק ,מה זו החומרנות הזו?הילדים מקנאים בחבריהם ?אז תחנכו אותם כו שצריך,אושר הוא בנשמה וחומרנות זה דבר שאין לו סוף .בקיצור ,לאשה קשה ,היא מבינה ואף פשוט מצדיקה אבל ההתמודדות שלה עם זה לא קלה. דרך אגב ,לאחר מספר שנים של מגורים בבתים כמו שמתוארים כאן ,אין שנהנים מפרי עמלם אבל אני קורא בין המילים הרבה פעמים ,מה אני צריך מרתף?בשביל מה העליית גג?או ,כמו שתיארה אישה אחת בםורום נדל"ן מה אני צריכה בית 3 קומות נמאס לי לעלות לרדת וכו' מצורף קישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=579&firstmsg=15 אני כותב זאת בפורום זה ,כי חשוב לי להבין את המניעים בוני הבתים. אז יאללה ,לא משנה מה תבנו ,שיהיה בהצלחה,תיהנו,ואל תשכחו להודות לבורא עולם שאנו בריאים ושלמים ,ואל תשכחו לעזור לזולת (כמו שרבים כאן עושים) . רונן

אם כבר בונים בית אז בונים כמו שצריך

יש כמה כללים שצריך לתת עליהם את הדעת בכדי שהנכס יהיה שווה משהוא אם הוא יוצע למכירה אי פעם . מרתף משום מה מעלה את ערך הבית מעבר לעלות שלו . לי לא ברור למה אבל זו הסטיגמה . בית קרקע לא יכול להיות כמו בית בקומות - לדעתי צריכים להיות לו לפחות 3 דלתות החוצה . באשר לגודל הכללי אכן אנשים בונים גדול מידי לצרכים שלהם ואח"כ מצטערים או מוכרים ועוברם עוד פעם את כל שלבי הבניה אבל חכמים יותר .

פיטנגו4

New member
עיניים גדולות וחינוך לערכים

אתה צודק בעובדה שמגורים בבית מידות ענק זה לא בדיוק צניעות, ואתה צודק שאין שום צורך להשתעבד למשכנתא גבוהה לכל החיים כדי להוסיף מרתף, האושר והחופש עדיפים וזה גם ממש-ממש לא נורא שאחים יחלקו חדר יחיד, אני מסכימה שחינוך לחומרנות זה דבר רע. ושמי שאכפת לה מה יגידו, יש לה באמת בעיה. אבל, אתה טועה בחשבך שכל אלה הגרים בבית גדולים אכן משועבדים למשכנתא. יש אנשים שלוקחים משכנתא ל-10 שנים בלבד, עד 20% מהמשכורת הגבוהה שלהם. רוב עובדי ההיטק, בעיקר אם שני בני הזוג שם, וגם ההורים תרמו קצת - מסוגלים לעשות את זה. רק לידיעה, שני בני זוג שגמרו רק אתמול מדעי המחשב בטכניון, והיום עובדים - מרוויחים יחד 32,000 ש"ח. אם עברו כמה שנים והם כבר לא זוטרים - המשכורת עולה. אז אפשר, גומרים מהר עם המשכנתא, ועוד נשאר קצת לחסכונות לעתיד. צריך רק לדעת איזה מקצוע לבחור
בקשר לחינוך לחומרנות - מליארדרים יכולים לחנך לצניעות. עניים מרודים יכולים "לחנך" לחומרנות. החינוך והערכים לא קשורים לחשבון הבנק בכלל.

yaronfg

New member
שטויות במיץ

יש גם אנשים בהודו שחיים במיץ של הג'יפה בתנאים תת אנושיים ויטענו בפניך שהם סופר מאושרים. אתה רוצה להאמין בזה? זכותך. כל אחד יבחר לעצמו את רמת החיים שהוא רוצה ומרוצה ממנה. הבלי העולם הזה? יש לך הוכחה שיש "הבלי העולם הבא"?.....

yaronsh53

New member
ברוך הנמצא,למה להקצין עד כדי כך ,הגזמת ראשית

ישנם כאלה שחיים כמו שאתה אומר בגי'פה(לא אני בכל מקרה) והם מאושרים ,יש להם בררה? ברור שכל אחד יחיה ברמת החיים שהם רוצים אבל מה הם מקריבים עבור זה ?והאם זה שווה?האם יש להם איכות חיים ? להרבה אנשים יש עיניים גדולות (גם לי היה בעבר)ובמקרה של פורום זה בונים מעל ומעבר למה שצריך וההוצאות הן אדירות על אחזקת בתי ענק ,אבל בחיי היום יום ,סופרים כל גרוש ומוותרים על דברים רבים כי יש הרבה הוצאות על הבית. בשבילי איכות חיים זה לסוע לחו"ל פעמיים בשנה(חופשות קצרות),ללכת להצגות ,לאכול במסעדות לבלות עם הילדים היכן שאני רוצה לקנות מה שאני רוצה (הכל בגדר הסביר)(למשל- כשאני מזמין פיצות או לאכול במסעדה ,או הצגה עם הילדים ,מחשב נוסף זה ללא ספירה של כל שקל ולומר ווא כמה הוצאות)הדוגמאות הללו שנתתי בחישוב שנתי הם ההפרש בין בית פרטי קטן בין 4.5 חדרים לבין בתי הענק ,כלומר הארנונה שלי שליש מהארונה ההיא,הוצאות חשמל ומיזוג חצי ,משכנתא וכו' וכו' .במקום שהכסף לרשויות אני משתשמש בו לצרכי . למי שיש כסף ללא הגבלה יכול לבנות ארמון ולא תהיה לו בעיה,אבל,אני מדבר על המעמד הבינוני שמוצא את נשמתו עבור בית שהוא לא צריך ומשתעבד כל חייו. אני קורא בפורום מספר גולשים קבועים שאומרים בשביל מה אמבטיה , ג'קוזי, בצדק ומרתף עבור מי ומה ומנסים לרסן כל הכבוד להם. רונן

avi5199

New member
"כל הכבוד" מגיע למי שמצליח בחיים ומתעשר

ומסוגל לבנות בית גדול ונוח ומפואר בכיף, עם סוויטה לכל ילד בנפרד, עם ג'אקוזי, ומרתף וחדר יוגה, וחדר עבודה, וחדר בטלה, וסתם חדר שיהיה, ואולי גם לקנות גם את הבתים של השכנים,כמו גיידמאק, ומה לא, ולמה לא ... לאדם כזה מגיע כבוד והערצה והוא צריך להיות מודל לחיקוי. ולא מגיע שום כבוד בכלל למפסידן, שכביכול "מסתפק במועט", אבל בודק כל הזמן מה יש לשני בצלחת, ואוכל את הלב שלאחרים יש יותר ממנו. זאת דעתי בנושא, ורק לשם הדיון, ובלי כוונה אישית לאף אחד מהכותבים.

s h i r i 1

New member
כל אחד וההעדפות שלו

אני אישית מעדיפה בית לא גדול על מגרש של 1/2 דונם לפחות (באיזור המרכז מחיר של מגרש כזה הוא דימיוני לחלוטין) ויכולה לומר בוודאות, שגם אם יהיו לי 6 חדרים בבית, עדיין, עד גיל מסוים, הילדים ישנו יחד. מה שכן, לא ברור לי מה איכפת לך מה עושים אנשים אחרים? אני מכירה זוג מקסים שגר בהרצליה פיתוח, בבית עם בריכה ושתי הבנות שלהם (היום כבר בחורות צעירות), הן נשים צנועות מאוד. כסף וגודל לא קובעים איך אדם יגדל ואיזה חינוך הוא יקבל.

למעלה