רציתי לדעת

benben

New member
רציתי לדעת

האם יש קשר בין סמל המרכבה, מין מגן דוד תלת מימדי, לבין היהדות?? אם יש קשר אז מהו?? והאם יש משמעות מיוחדת למגן דוד???

matanpt

New member
מגן דוד../images/Emo92.gif

מצאתי בגוגל: מגן דוד בקבלה. שאלה זהה לשאלתך, אך לא מצאתי תשובה. בהצלחה וכל טוב.

לפי זכרוני

ומיתוס מילדותי. מגן דוד היה קשור לדוד מלך ישראל. הוא מורכב משני משולשים משולש נדמה לי היה האות "ד" בעברית העתיקה, גם "דלתא" ביוונית. השם דוד מורכב משני האותיות "ד" על המגן היו מציירים לוגו עם שני האותיות האלה אחת רגיל והשניה הפוכה ויצר את הסמל המוכר. שהיה קשור לדוד המלך אני לא בטוח שזה נכון אבל על זה גדלתי בברכה בני

raheli3

New member
../images/Emo32.gifאם כבר נוצר שרשור, הרשו לי

לתת הארות דרך מילים על "סמלים" ובתוכם "מגן דויד": הסמלים הידועים בעולמיינו, נלקחו מהתרשימים העתיקים מאוד של המסורת ההינדואיסטית והבודהיסטית. תוכלו לדעת עליהם יותר דרך ה"מנדלות" מנדלה פירושה "מעגל" בשפה הסנסקריטית, ובמתחם זה מתרחש המיקרוקוסמוס של היקום כולו. אותו "כוכב" המורכב משתי "דלתות" (דלתא) משמע 2 משולשים, קודקוד אחד פונה מעלה, והוא המרכיב הגברי, וזה הפונה מטה - נשי, והמשמעות - ביחד הם מראים את הפעילות היצירתית של הקוסמוס, בלא שני המינים לא תתקיים המשכיות מכל סוג שהוא. הכוכב (דמוי מגן דויד מלא, ולא רייק כמו הסמל שלנו) מסמל את החוכמה הזוהרת מבעד לבערות. פירושו של הביטוי "לשאוף לכוכבים" - לכוון למטרה גבוהה ביותר, על כן בארצות-הברית הכוכב - אות כבוד. והפרדוקס הנורא: "צלב הקרס" - (בהינדואיזם קרוי "סווסטיקה") סימן זה עתיק מאוד מאוד ונחשב לסמל מיטיב במקורו. במערב (ורק בחלקו זה של העולם) זהו סמל הרשע והמפלצתיות, על כי אומץ ע"י צוררי ועוכרי העם היהודי, הנאצים, ב-1935. הבאתי בקצרה ועל "שמינית רגל" תורה שלימה, אפשר למצוא מוצאם של הסמלים כולל "מגן דויד" בספרות הקשורה במורשת הרוחנית ההודית. מרחלי

הדבר לא סותר

הדבר לא סותר לפעמים לסמל מסויים יש לו הרבה מקורות אני לא מאמין ש"המגן דוד" על דגל ישראל נלקח מתרבות ההודית. אפילו שההודים היו קודמים. מי שהחליט על סמל זה בטח מצא סימוכין במקורותינו זה לא אומר שהיהודים או הישראלים המציאו אותה. הרבה דברים נלקחים מתרבויות שונות. והרבה תרבויות לוקחות מאיתנו. "כל אחד חושב שהוא המציא את הגלגל" מקווה לשמוע דעות שונות בפורום זה בברכה בני

עוד מקור ל"מגן דוד"

מצורף צילום עמוד מספר "אוצר ישראל אנציקלופדיא" שקבלתי אותו לפני הרבה שנים מסבא של אישתי לחתונה שלנו. "אנציקלופדיא לכל מקצועות תורת ישראל" בברכה

raheli3

New member
תודה, אכן משוב מעניין, רשום בעברית

של פעם, עם נימה קלה של השפה האידית, ומובן על כי זהו סמל שאומץ ע"י עם ישראל, ויתר המובאות מאששות. מסתברא שקהל ישראל אימץ משהו שהוא סימבול האנושות כולה, ומבחינה פילוסופית סמל שנבחר בבחירה נאורה, הרי הוא הבסיס לאנושות, לעם, משמע המשכיות הקיום בכללותו, ואפשר עם ישראל בפרט. באמת, מעניין למצוא את המקור העתיק לפיו נבחר דווקא סמל עתיק זה, עדיין לא מצאתי, אך אולי יש מישהו שמצא, אשמח לדעת. למען האמת, ההבדל בין הסימבוליות של הצלב היא, נקודת (משיק) המוקד - האדם, והוא בין שמים וארץ ובינו לחברו. גם צורת הצלב היא בעצם סכימת האדם. אך הצלב בא לסמל את האישות שכבר קיימת, ואילו סימבוליקת מגן דויד היא עצם התהוותו, מקווה שדברי הובנו כהלכה. מרחלי

קוריוז בנושא שמי

שבוע שעבר נפגשתי במקרה עם מישהו כותב ספרים וגם מרצה באוניברסיטה. פתאום הוא קרה לי מצייר על נייר מגן דוד ומסביב כותב את אותיות שמי (המלא) מהקודקוד העליון. אחר הוא אומר לי ששמי הוא היחיד שנקרא משני הכוונים מסביב למגן דוד. תראו איזה צירוף מקרים מצורף דוגמא של שמי

raheli3

New member
חחח, נחמד מאוד, והייתי אומרת

שבשתי הפיאות נ"י=נרו יאיר, יפה יפה בני.

למעלה