רצים קדימה...

איריסג

New member
רצים קדימה...

ממשיכה לעדכן. אז מה היה לנו מאז הפעם האחרונה? אחרי שבפרק האחרון סימנו חשמל ואינסטלציה - עכשיו כל הצנרת מונחת - הקירות נחרצו - הצנרות הונחו, קופסאות הביטון לגופי התאורה השקועים בקירות בוטנו, וכך גם האסלות הסמויות. על רצפת הבטון משתרגים עכשיו כל כבלי החשמל של השקעים הנמוכים יחסית (השאר יעבור בתיקרות) . תמונה ראשונה - קיר הסלון - עליו כבר מבוטנות ההכנות לגופי התאורה , לטלויזיה בכבלים ולמפסקי ושקעי החשמל.

איריסג

New member
כמה צינורות....

צנרת החשמל שמחוברת בסופה אל ארון החשמל שנמצא שחדר השירות. הצנרת מונחת כרגע על רצפת הבטון - ותכוסה במדה מתפלסת. (בשיטת הבניה שלנו אין שימוש בחול מתחת לריצוף - יש מדה ועליה מיישמים את הריצוף)

איריסג

New member
תקרות הגבס

בכל הבית יש תיקרות גבס בגבהים שונים - השבוע נבנתה כל הקונסטרוקציה לתיקרות האלה. אחרי שייבנו התיקרות - תסומן התאורה השקועה בתיקרות. ואגב גבס - בחרנו לשדרג את הגבס בכל הבית (חיפויי קירות ותיקרות) לגבס ירוק ולא להסתפק בגבס ירוק רק בחדרי הרחצה. בסופו של דבר השידרוג עלה כמה אלפים בודדים של שקלים. בעיני זו השקעה שווה...

בינא

Member
צר לי אבל הקונסטרוקציה אינה בנויה נכון

כך לא בונים קונסטרוקציה של גבס. מי שמבצע אינו מבצע נכון. בכלל לא צריכה להיות חפיפה בין ניצבי התקרה. השידרה אמורה להיות מורכבת מ-2 מסלולים. החיזוקים אינם אמורים לבוא מלמעלה כי אז התקרה תלויה רק על חוזק הברגים ומובטחות שקיעות. אם הסבתם הכל לגבס ירוק, חובה להשתמש בשפכטל אקרילי עם רשתות פיבר אבל אז יש בעיה כי רואים את החיבורים...

איריסג

New member
תרשה לי, עם כל הכבוד

לסמוך על הקבלן שלי, שביצע עשרות בתים כאלה ויודע מה הוא עושה, ולא עליך, שקובע קביעות נחרצות על סמך תמונה שהוא רואה. אני מקווה בשביל הלקוחות שלך שאת הקביעות ה"מקצועיות" שלך אתה עושה בצורה יותר רצינית, ואחרי שראית את הדברים במו עינייך ולא מתמונות.

fireman

New member
בלי שום קשר לעניין

מה רואים במציאות שלא רואים בתמונות? אמנם מיליון מחלוקות ביני לבין בינא אבל הפעם אני נאלץ לאכול את הכובע שלי ולהודות שהוא צודק. השדרה אמורה להיות בנויה משני מסלולים שהגב שלהם צמוד אחד לשני ובין כל שדרה אמור לבוא ניצב בצורה מדורגת ולא בהקבלה. (מה שהוא קרא לו חפיפה) התליה של התקרה צריכה להיות עם אבזר מתאים ולא עם מסלול מכופף.

בינא

Member
את בהחלט צודקת...

סליחה שהפרעתי לך ביחסים בינך לקבלן "שלך"... שיהיה בהצלחה!

איריסג

New member
אינסטלציה

כאמור - בחדרי הרחצה הותקנו הצינורות שהולכים אל הביוב, וקובעו מנגנוני האינטרפוץ והאסלות הסמויות.

איריסג

New member
והחוץ...

נבנו פיגומים, נמתחו רשתות על כל הקיר - וטוייחו הקירות. מסביב לחלונות תיבנה מסגרת מעט עבה יותר מבלוק - ואז גם היא תטוייח. (משהו בהשראה של מסגרות טמפלריות - אבל בלי הקימור למעלה ובלי אבן ראשה)

איריסג

New member
ומה הלאה?

בשבוע הבא ימשכו עבודות הטיח, ויכנסו אנשי הגבס לתוך הבית כדי להתחיל את עבודת חיפוי הקירות, התיקרות ובניית הנישות. ואם הכל יילך כמצופה - אנחנו מקדימים את ההערכות שלי לגבי מועד הכניסה לבית בערך בחודשיים.... טפו טפו טפו....

נראה שבאמת רצים קדימה ../images/Emo57.gif

רק שאלה- קירות הפנים יחופו בגבס לפני שהבית סגור? הרטיבות, ואפילו הקור, לא עלולים לפגום בלוחות הגבס? חוץ מזה שמרגש ביותר

fireman

New member
זריזים אתם! שיהיה בהצלחה ובמהרה בביתכם

החדש

calya

New member
צמרמורת... יש לך כבר בית !!

עברתי שם לפני איזה יומיים והסתכלתי מבחוץ. טוב, מה אכפת לי
אני אספיק לסחוט ממך כל כך הרבה קפה ועוגיות (וארוחת ערב אחת או שתיים ? או שאני מגזימה ?
) במטבח הענק שלך, לפני שיהיה לי בית להחזיר בו ארוח.... הרווח כולו שלי
בהצלחה, מורידה עלייכם גשם פולני: טפו טפו טפו.

איריסג

New member
למיטב ז\כרוני - אני גם מבשלת

ארוחות ערב , שלא לדבר על קפה ועוגה - גם במיטבחון הפיצפון שלי היום.... אז בבקשה, הזיזי את ישבנך הענוג לשם... חוץ מזה - בפען הבאה שאת עוברת - מרשה לך להיכנס. או שתבואי מחר. עושים סיור.

אוף איתך... חכי... רגע.... אנחנו באים....

איזו מהירות יא אללה... אין מילים. פשוט יופי.

זהבה נ

New member
וואו ../images/Emo57.gifטפו טפ טפו ממש מהר

טוב מאחלת לך בהצלחה וברור לי כעת שהקפה הראשון יהיה עלייך למרות שאנו נגור בעתי באותו הכפר.... אבל זה בסדר אני לעומת קליה מבטיחה החזר הצמדה למדד על כל כוס קפה.. באמת שהולך לכם יותר מהר ממה שתיארתי לי, זה ממש ספידי בניה. לדעתי טוב מאוד ששידרגתם לגבס ירוק הוא עמיד יותר והעלויות יחסית זניחות. לנושא ההערה של בינא על דרך התקנת תקרת הגבס: אני לא איש מקצוע לנושא אבל בבית שמכרתי בחלק אחד שלו בקומה שלמה יש עד היום תקרת גבס שבזמנו אני התקנתי אותה במקום להתקין "רשתעם בטון - רביץ", לי זה מאוד הפריע מה שהזכיר בינה בנושא החיבורים של הגבס הירוק בתחבושת זה מאוד בולט כאשר החדר מואר דרך חלונות גדולים באור יום והרבה פחות בולט בלילה. אישית מציעה לך שאולי תבררי או תבדקי מול איש מקצוע שלא מהאג'נדה של הקבלן שלך, עם מפקח או מומחה בנושא. בינא הוא אחד החברים היותר מקצועיים בפורום שלנו ומהשנתיים שאני חברה בבית הזה, אולי יש אמת בהמלצות שלו?, אך אולי גם שתי דרכי ההתקנה נכונות ואפשריות?. אני מתקרבת ליובל חי והספקתי ללמוד שכל קבלן ושיהיה הכי מעולה וישר, אם הוא יכול ויש לו הזדמנויות לחסוך לעצמו הוא יחסוך. על אף שאני מאמינה שהקבלן שלך יעשה לכם עבודה שהיא "בסדר גמור" אבל לא "מצויין" וגם את היית רוצה מצויין ולכן חשוב שלא להזניח את הבירורים או ההארות של אנשי מקצוע . אבל הכל לשיקולך הבלעדי. בקצב הזה את ליל הסדר אתם עושים בבית החדש, כך נראה לדעתי, מתי מתוכננת קבלת מפתח?

למעלה