רציו מדווחת Q3

  • פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
למי שמחפש אגח דולרי, הגיע עכשיו מוכר גדול של 4 מיליון נקוב לרציו אגח ד', שער 95.3
 

dw

Well-known member
מנהל
למי שמחפש אגח דולרי, הגיע עכשיו מוכר גדול של 4 מיליון נקוב לרציו אגח ד', שער 95.3
נגמרו הקלמנטינות. חושב שאתמול היה עידכון מדדי אגח ואולי בגלל זה הגיע ההיצע החריג שאפשר היה לדוג ממנו.
עכשיו יש ביקוש של מאות אלשחים, בשער יותר גבוה מהסגירה של אתמול, ולא מספקים להם.

הרציונל שלי, מעבר לזה שהשקל דולר נמוך יחסית, הוא שיש ריבית נחמדה ובנוסף מקבלים פוט ארה"ב בחינם - בתרחיש תיקון בשוק האמריקאי, שזה תרחיש שאני מתחיל להתכונן אליו, וכמובן אין לי מושג אם ומתי יקרה, מוסדיים ישראלים צריכים לאזן ולכן יחס הפוך דולר שקל למול השוק האמריקאי.
אגחים דולריים יכולים להתאים לתזה הזו, רק לשים לב שלא יהיו קצרים מדי כדי שלא נצא מחוץ לכסף לפני שתרחיש התיקון האמריקאי יקרה.

עוד אגחים דולריים אפשריים: ישראמקו ב' (תשואה נמוכה יותר מ-רציו), חלל כ' ומודיעין ב' (תשואה גבוהה יותר מ-רציו).
מודיעין הכי פחות סחיר, ועם הספרדים הכי גדולים.
 

dw

Well-known member
מנהל

הערות:
זה שקבוצת ניומד עדיין איננה מתחילה בקידוח זה סביר ומובן. אנחנו במלחמה למי שלא שם לב, ומדינת ישראל הורתה להשבית את לוייתן וכריש, וחברות תעופה זרות נמנעות מלהגיע, לכן ברור מאליו שאף חברה עיסקית לא תכנס לפרויקט עכשיו. בעוד כמה חודשים סביר שהמלחמה תסתיים, יהיה שקט ואז אפשר יהיה להתחיל את הקידוח. כמשקיע ניומד גם אני לא מעוניין להתחיל את הפרויקט כרגע ושבע רצון מהתקדמות בפרויקט הצינור למצרים, כשזה צפוי להציג צמיחה בביצועים ב Q3. למי שלא יודע מצרים מתחננת שנגדיל להם את היצוא. חם בקיץ וכמו שאתם רוצים מזגן במזרח התיכון הלוהט ככה גם 100 מיליון מיצרים.

לגבי רציו זו אכן בעיה. עם כל הכבוד לדנה הרי ש eni זו חברה גדולה בהרבה. אני בהחלט מאוכזב מהפרישה שלהם ואין טעם להסתיר זאת. אני מקווה שימצאו מפעיל רציני חלופי ולא יעבדו לבד עם דנה. לא חושב שיש בעיה עם הממונה כי רציו הם שותף פיננסי קטן בלוייתן. בלי להעליב, ואני מחזיק רציו כן? מי שקובע זו שברון וניומד. בינתיים, עד שימצאו מחליף ל eni בישראל, אני מקווה שהבליעה של רציו פטרוליום תתקדם וזה יציע צמיחה בחו"ל.
 

dw

Well-known member
מנהל
הלכתי אתמול לאסיפת רציו. זה די אינטימי ולא כמו אצל ניומד שמגיעים הרבה אנשים לאסיפות. הצעתי להם לארגן פעם בשנה מפגש יותר חגיגי למשקיעים, כפי שעושים אצל ניומד. בנוסף אלי הגיע עוד משקיע ושנינו שאלנו אותם שאלות.

כמעט כולם הצביעו בעד הגדלת ההשקעה ברציו פטרוליום, כאשר פעם זה הוגבל ל 60 מלשח ומהיום אפשר יהיה עד 50M$. אין יותר מגבלה של 20% אחזקה אך הכוונה היא להשקיע כסף פנימה כדי לפתח פעילות ולא סתם לקנות מניות בשוק. כסף כאמור זה לא בעיה בשביל רציו (כל רציו פטרוליום זה אחוז וקצת מרציו, פיסטוקים בשבילה). רציו פטרוליום הולכת להיות זרוע הפעילות של רציו בחו"ל, כאשר מעבר לפעילות האקספלורציה הכוונה היא לבחון גם השקעות בפעילות נפט/גז מפיקים. זה הזכיר לי את השינוי שעשתה מודיעין לפני כמה שנים.

לאחר מכן שאלנו על בלוק G ופרישת eni, שזה ללא ספק אכזב את כולם, לא רק אותי. הם הסבירו שהם ינסו למצוא חברת אנרגיה חלופית.
זה שהיה איתי ציין שהזדמנות אמורה לקבל כסף משמעותי משדה אפרודיטה/ישי וסביר שהם ירצו להשקיע אותו בהשקעה בסקטור, למשל כשותף של רציו בקידוח בבלוק G (כי אם סתם יחלקו אותו כדיבידנד למשקיעים אז מי ימשיך לשלם להם משכורת יפה כל השנים? |ליצן| ). הם לא ענו על הרעיון הזה. בכל מקרה כסף זה פחות הבעיה שלהם ויותר מציאת שותף איכותי, שיעזור להרים בישראל עוד שדה גז. הצעתי להם לברר גם עם נאוויטאס, שהוכיחה יכולת פיתוח שדה משמעותי בפועל (בארה"ב).
 
למעלה