רצח רבין 12 שנה אחרי.

רצח רבין 12 שנה אחרי.

ראשית הרבה זמן כבר לא כתבתי בפורום אך אין זה אומר שאני לא קורא אותו ההודעה הולכת להיות ארוכה אז קצת סבלנות. אני לא רוצה להכנס לוויכוח האם אנו כתנועת נוער צריכים לקחת חלק או לא בעצרת זו צריכה להיות החלטה שלכם ואני שמח לראות את השאלות שעולות מהנושא. אני מבקש לשתף אתכם בכתבה שניתקלתי בה היום. היום הייתי באוניברסיטה וחילקו לי עיתון שנקרא "חדשות היום", בעודי מדפדף נתקלתי בכתבה שדנה בסקר שנערך בקרב בני נוער בארץ ובדק את הידע שיש לבני הנוער על רצח רבין ולהלן מספר תשובות מביכות אשר נאספו: שאלה : מה אתה יודע על רצח רבין? 1. " זה לא מעניין אותי. אף אחד כבר לא שם על זה". 2. "זה לא היה בכיכר רבין או באזור? איפה שהו באזור" 3. "וואו, אני לא יכול לחשוב על זה עכשיו. שאלה קשה מידי" 4. "מישהו ירה בו בכיכר המדינה בסוף הטקס שעשו לכבוד השלום." 5. " כלום" שאלה : מי רצח אותו? 1. " יגאל אלון, מתנקש שמאלני , הרג את רבין" 2." מה שמו, שכחתי איך קוראים לו נו... תעזרי לי ." 3. "סתם מעלילים על יגאל אמיר, עובדה שהתעלמו מהרבה ראיות" 4. " אומרים שזה יגאל עמיר, אבל זה הממשלה, קראתי כל מיני ספרים של רבנים" 5. " יגאל עמיר, אבל כולם מדברים על השב"כ". שאלה: למה רבין נרצח? 1. " בגלל שרבין ההוא היה מניאק". 2. "אין לי מושג רק נולדתי." 3." משהו מסובך, כנראה לא רצו שיגיד משהו" 4. " לא יודעת. אנשים רעים שהיו מסוכסכים איתו." 5. "כנראה בגלל שהוא (יגאל עמיר) שנא את רבין ". ובסך הכול עברו 12 שנה.
 
וכבר עבר די זמן..?

מה האמירה שלנו, כתנועה שמתיימרת להיות חלק מהחברה ולעצב את פניה, לגבי מעמד הזיכרון הזה? ואולי חשוב מכך- מה העשייה שלנו לגבי מעמד שכזה? - לפעמים אדם צריך לאבד דבר מה יקר בכדי להעריך אותו. מה איבדנו אחרי רצח רבין, מלבד האדם, שגם אותו לפי הנראה אף אחד כבר לא זוכר? - אני אכתוב משהו שמזעזע אותי רק לכתוב אותו- מה בכל זאת הפקנו מהרצח הזה, כחברה? האם ניתן בכלל להפיק משהו מרצח שכזה? " זה לא מעניין אותי. אף אחד כבר לא שם על זה"- כנראה שהאמת כואבת, אולי היא מוגזמת- הייתי רוצה לחשוב ככה, ובכל זאת, היא כאן... מה אתם יודעים על הרצח? מה אתם חושבים עליו? מה הוא אומר עלינו? יהודה עמיחי כתב פעם על הר הזיכרון, והוא מבקש מההר לזכור במקומו. התעייפנו מלזכור. אני מסכים, יש יותר מידי דברים כאלו לזכור, פחות מידי מעשים שינווטו את הררי הזיכרון הללו למקומות טובים יותר... אנחנו לא צריכים עוד הר אחד לטפס אליו בלי מטרה, או לתלות בו את התחליף למה שהזכרונות הללו אמורים לעורר בנו... ואתם? מה אתם חושבים..? יאיר
 

yuvalberger

New member
מה הפקנו....?

קצת קשה להתחיל להסביר את המשמעות של רצח רבין לנוער היום. חלק ניכר מהנוער היום לא ממש הכיר את רבין מאחר והוא היה מאוד צעיר כשרבין נרצח או אפילו לא נולד. אבל העובדה שלא הכירו ממש את רבין לא אומרת שאנחנו כבני נוער לא מושפעים מרבין. אולי אני אישית לא הלכתי לעצרת למען השלום אבל המדריכים שלי בתנועה כן הלכו, וההורים שלי כן הלכו ועוד הרבה אנשים שמשפיעים עליי כן הלכו. אז גם אני בעצם מושפע מרבין, אומנם בדרך עקיפה אבל אני כן מושפע. ולכן כל אחד שאומר "מי זה רבין , לא מכיר אותו" ,לא יודע שהוא כן מושפע מרבין הוא מושפע מדרכו של רבין. בנוסף אני חושב שהאנשים הספציפיים שענו על השאלות שהוצבו בפניהם אינם מייצגים את הנוער היום. החבר'ה שענו על השאלות הם קבוצה שקיימת בנוער כיום אבל הם אינם משפקים את כל הנוער כיום. ודבר נוסף הוא שדווקא בגלל אנשים כמו אלו שענו על השאלות בצורה כזאת התפקיד שלנו כחברים בנוער תל"ם ,כמדריכים וכבני נוער בכלל הוא משמעותי פי כמה וכמה , להפיץ לספר ולחנך כדי שלא יהיו אנשים שיגידו "מי זה רבין?" ולא ידעו מהי דרכו. כי אנחנו הנוער שיוביל את המדינה ורק אנחנו נבחר איך לעצב את המדינה ואיך להנהיג אותה אז בואו ונקום ונלך לעצרת או לכל הפגנה אחרת שתומכת במטרות שבהם אננחו מאמינים ולא ניתן לחיים לחלוף לידנו ונהנהן עם הראש להשכמה או לשלילה בואו נעצב את העתיד שלנו ! עם הרבה אהבה ! יובל
 
אני מלמד תלמידים שעוד לא נולדו

הקושי הוא גדול. הקושי הגדול ביותר בכל הקשור ליום הזכרון הוא שרבין ממשיך לייצג שינוי תפיסתי של חברה. מבחינת השמאל רבין מייצג את האדם שנרצח למען השלום. מבחינת הציונות-האורתודוכסית רבין מייצג את הפלמ"חניק, הגנרל הדגול, שלחם ושיחרר את הארץ מידי הערבים (ומנסים להסתיר את הסכמי אוסלו ואת העובדה שהיה בין היחידים שתמכו ביגאל אלון בכל הקשור לשטחים הכבושים). הערבים מנצלים את היום כדי לבכות על ההזדמנות לשלום ועל גורלם המר כמיעוט. רבין ממשיך להיות קונפליקט ומחלוקת בעם, גם אחרי 12 שנה. קשה יותר לזכור קונפליקט. הרבה יותר קל לנסות ולאחד את השורות (אפילו אם זה אומר לטשטש זהויות). רוגל אלפר, אדם שאני מעריך יותר ויותר ככל שאני קורא אותו יותר, טוען שהעובדה, שאנו מקבלים בקלות חיסולים ממוקדים של מחבלים ומי שבאים לפגוע בנו, היא גם תורמת את חלקה בשכחה. הרי בתקופת רבין היו פיגועים. רבין דיבר וחתם הסכמים עם אויבים. באיזשהו מקום רבין היה אחראי לאחת התקופות הקשות בהיסטוריה הקצרה של המדינה.
 
למעלה