רצח רבין , ואני

גנימדס

New member
רצח רבין , ואני

הייתי בן 15 כשרבין נרצח. בנגוד לכולם אני לא ראיתי את קרוקודיל דנדי אלא למדתי למבחן במתמטיקה שהיה אמור להתקיים יום למחרת . ואז התקשר אלי חבר מהכתה ואמר לי להפסיק ללמוד. ירו ברבין!! הוא ממש שמח. הרי הוא דבר על זה.והוא לא היה היחיד. המורים, הרבנים, ח"כים ואנשי צבור ,עלוני סוף השבוע , דברי תורה בבוקר, כרוזים של הפגנות- כל דבר אפשרי דבר על חסול ממשלת הרשע . והנה! זה סוף סוף קרה!!! אוירת ההסתה הפרועה נעצרה באותה שניה והוכנסה למסתור. החבר הזה טואטא מתחת לשטיח וכל מי שאמר משהו בגל ההסתה ששטף את הצבור הדתי אז גלגל את עיניו ואמר שדבריו לא הובנו נכון. ובכלל מי אמר שרבין בוגד? הכוונה היא שהדרך שלו היא דרך של בגידה. בודאי שהיה צריך לעצור אותו. אך מי התכוון ליירי? להרג? אני חוש שזו היתה אחת הנקודות בהתבגרות שלי שהבנתי שרבנים הם אנשים. שאנשים מונעים מרגשות ולפעמים הרגשות הללו מטעים. אולי זה לא בסדר לטעות, אבל זה קורה. חבל שמישהו צריך לההרג בשביל שיובן עד כמה הטעות היתה גדולה. התפיסה הזו- איך לא- חלחלה גם לתפיסה שלי את ההומוסקסואליות. אם רבנים טעו בשנאה האדירה שלהם כנגד השמאל,אולי הם גם טועים בשנאה האדירה שלהם כלפי הומוסקסואלים? זה מה שרצח רבין אומר בשבילי. ומה זה בשבילכם? אתם מוזמנים לשתף.

avitano

New member
רצח רבין

אני הייתי קצת יותר צעיר בכמה שנים כשהתרחש הרצח לא הבנתי את משמעותו באותו זמן, אני רק זוכר שהייתי עצוב אפילו שלא ידעתי ממש מה היה פועל ידו עם השנים כשלמדתי את מורשתו, לא הסכמתי עם דרכו של רבין אבל הרצח הזה הוא רצח נתעב כמו כל רצח ואני לא מסוגל לשמוע אנשים אומרים "הגיע לו" או "רצח מוצדק" זה מזעזע בעיני נקודת המבט שלך חזקה, שנים אני טוען שרבנים הם אנשים שמונעים ע"י דחפים ודעות אישיות כמו כל בן אדם שנותנים לו כוח, הוא יכופף לעיתים דברים וחוקים לפי ראות עיניו וכל הכפופים לו ילכו אחריו כעדר או ימרדו אין לי ספק שהשנאה כלפי ההומוסקסואלים נובעת מבורות, פחד, גזענות, פרימיטיביות וכו' מאיסור אחד מאוד ברור הנושא התנפח למימדים הזויים...

ואני הייתי בן 19 בלבנון

ולמרות שהיינו בלבנון באותה תקופה (במשיך חצי שנה!) החלו הוויכוחים עם החבר'ה שלנו מהגדוד על כל הנושא וכשחזרתי הביתה לתל אביב ספגתי לא פעם ולא פעמיים קללות על זה שאני הייתי זה ש"רצח את רבין"... מאז, לא שכחתי ולא סלחתי. בעיקר על אלפי ההרוגים מאז אוסלו אבל גם על דפיקת ה"אשמנו בגדנו" על חזה הימין הדתי. (למותר לציין כמובן שהוקעתי את הרצח מכל וכל) עושה רושם שמכל "מורשת רבין" נשארה רק הפגנת הסתה שנתית אחת. תודה לאל.

גנימדס

New member
איזו דפיקת "אשמנו בגדנו"?

אני שמעתי בעקר התנערות מהנושא. שבוע לפני הרצח עוד שמעתי דברי הסתה. חודש לפני, ביום כפור אמרו לנו להתפלל "להעביר ממשלת זדון מן הארץ". , אני זוכר מדבקות וסטיקרים בשלל גוונים ביניהם "לרבין מגיע פרס נבל ". אני זוכר את כרזת רבין במדי אס.אס ומישהו מבית הכנסת מגחך בהנאה ואומר שמי שעשה זאת היה גאון, אני זוכר איך מחקו את הברכה ל"ראשיה ,שריה ויועציה" .... ומה לא... אבל הכי הפליא אותי , שיום אחרי הרצח ,אני הייתי היחיד שזכר את זה. פתאום זה לא היה ברור לאף אחד, מה פתאם, איזו הסתה היתה כאן הרגע, רק עשבים שוטים בודדים צמחו כאן.ואף אחד לא מבין איך. לא שמעתי "אשמנו ,בגדנו" כל מה ששמעתי זה שקרים על גבי שקרים, הצטדקויות והתפלפלויות , ופתאום כבר היה ברור שאף אחד לא יקום ויגיד "סליחה, טעינו".

אתה צודק, סבתא שלי רצחה את רבין...

ההבדל בין אז להיום הוא שמאז הפכנו ממדינה עם ימין קיצוני למדינה שהימין הקיצוני השתלט עליה. וביחס לערבים, מה אגיד לך, אנחנו פשוט מלאכים והם פשוט שונאים אותנו על לא עוול בכפנו...

גנימדס

New member
נגד רבין?

או : נגד הסכמי השלום. נגד מדיניות השמאל. נגד הסכם עם ערפאת... היית גם נגד הבן אדם, או נגד הדרך שלו? זה בעצם ההבדל החשוב ביותר. לא להיות נגד האדם.גם אם הוא שייך למחנה השני

גנידמס יקר, חשוב שלא נשכח

ראשית, אם הייתה 'הסתה' ע"י רבנים ואישי ציבור הייתי מצפה שיוגשו כתבי אישום נגדם, שיואשמו... ובכן, לידעתך, אף רב, ואני מדגיש, אף רב! אפילו לא נלקח לחקירה! (מלבד הרב גינצבורג ואולי הרב מלמד ששוחררו לאחר חקירה קצרה) מה זה אומר? (ואני לא מכחיש שהיתה אווירה בציבור ומיד אפרט מדוע) רבין במדי ס"ס, ארון הקבורה להסכם אוסלו, ושאר הסתות היו שייכים ל'שמפניה' = אבישי רביב ומפעיליו בשב"כ. אגב הוא זה שגם הסית את הרוצח. האוירה הקשה בארץ הייתה כתוצאה מעשרות אוטובוסים שהתפוצצו במדינה, מאות הרוגים לעומת התגובה הנלעזת של רבין וחבורת אוסלו במשך תקופה ארוכה שאמרה בגדול: "הפרופלורים האלה לא מזיזים לי", ועוד עשרות התבטאויות יומיומיות. עיין טיפה בעיתונים אז כמובן שדרך אוסלו היתה שגויה ונגדה אני יוצא (אז הייתי בעדה למרבה הבושה) אבל גם רבין לא קנה לו שונאים בחינם... (שוב, ללא קשר לתיעוב הרצח)

גנימדס

New member
לשניכם, נ.גאה וש.א.פנוי

לפעמים נראה לי שיש שתי תפיסות : זו של אנ"ש , ואלו "שלהם" כלומר : אם אני דתי אז אני חייב להיות ימני, אני חייב להניח שהציבור שלי מקודש, ואני חייב לחשוב כמו כולם. הווי אומר- במקרה הספציפי הזה: הצבור שלי לא מגדל רוצחים. הצבור שלי צודק. הרבנים שלי צודקים. הרבנים שלי קדושים. כל מי שאומר אחרת: טועה, או משקר או (רחמנא לצלן) שמ-א-ל-נ-י. ושמאלנים כידוע שייכים לסוג "שלהם". לא היתה הסתה מעולם. הצבור הדתי נהג לעשות מדיטציות בהפגנות שלו ולקרא בשקט מנטרה ליצירת אנרגיה חיובית . רק בתיקשורת השמאלנית העווינת שכרו פושטקים שיעשו שם רע לצבור הדתי הצודק והמקודש. לא היו מחתרות כמו אי"ל. הכל זה מסתננים של השב"כ . בעצם כל המתחרות היהודיות, גם אלו משנות השמונים וגם אלו משנות ה2010 מלאות בשבכניקים שמפלילים אחד את השני ויגאל עמרי בכלל נסה לעזור לילדה עוורת לחצות את הכביש בקרית ארבע. רק "שמפניה" הכניס לו רעיונות לראש באמצעות שטיפת מוח מתוחכמת. אני זוכר שאפילו כילד קטן ביסודי קידמה את פני הכרזה הבאה "ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל" זה הדבר הראשון שהייתי רואה בכל בקר. המסר הפוליטי הוטמע . וכמה שהיינו צודקים! צודקים , צודקים ושוב צודקים. רצח רבין פקח את עיני לראות שלא צדקנו כלל. שהגזמנו. והגרוע מכל: שאין בצבור הדתי שמץ של יכולת להגיד :טעינו, לא היינו בסדר. כל האחריות הוטלה על העשבים השוטים. שלפני דקה היו אלה שהובילו את המחנה..... רבין לא היה קדוש. אני חושב שלאחר כל פעולת טרור מן הראוי היה לעצור את המשא ומתן עד שיושג שקט יחסי באיזור. אם ערפאת לא היה יכול להשתלט על החמאס (כפי שטען אז) מן הראוי היה לחכות עד שיוכל להשתלט עליהם..... ובאמת רבין ופרס וביילין היו צריכים להרגע קצת ולהסתכל גם על קרבנות הטרור. העיוורון הלאומי היה לא בסדר וגבה יותר מידי קורבנות - אבל יתרה מזו- העיוורון הזה היה אמור לעלות להם בבחירות. רבין היה אמור להפסיד בבחירות 1996. נכון לסקרים שהיו באוקטובר 1995 -ביבי הוביל ב30 אחוזים!!!! בכל מקרה ביבי היה אמור לעלות לשלטון. השם אינו פנוי, : ההסתה היתה פרועה. פרועה מידי. רבין ופרס היו המחנה ה"רע" , הבאת הוכחות עד כמה רבין היה "רע" ובכלל לא היה גבור מלחמה. (לא יכולתי לשמע את ההמשך ) באמת, מה אכפת לי אם רבין היה מג"ד בפלמ"ח רק שנה אחת או לא? מה זה משנה אם חווה התמוטטות לפני ששת הימים או לא? לא מעניינת אותי מורשת רבין. לא נראה לי שזה משנה בכלל. כי הסתה בסדר גודל כזה לא צריכה להיות! בטח שלא מהצבור הדתי!!!!! נשוי גאה 1: היתה חקירה נגד רבנים. הרב יואל בן נון מבית אל נסה להגיד משהו על חבריו הרבנים - ומייד קבל איומים על חייו..... וזו הסבה שלא הוגשו שום אשומים.... עוד בושה וכתם על הצבור הדתי. ופרט קטן נוסף: רבין זכה שיערכו לכבודו טקסי "פולסא דנורא ". רבין זכה שבזכותו יכירו בישראל מהו "דין בוגד" . "דין מוסר". דברים שאני מתבייש לפרט כי כואב לי שהצבור שלי מסוגל להוציא פסקי דין כאילו היו פתווה של שריעה מוסלמי בערב הסעודית. אז אולי על הוצאת דין מוסר אין כתב אשום. אבל זה לא הופך את זה לבסדר. אם תכיר בחלק של הצבור הדתי בהסתה ב1992-1995 ,זה לא אומר מייד שאתה בעד רבין. זה לא הופך אותך לחלק מהשמאל. זה רק אומר שהצבור שלי טעה, וזה עלה בחיי אדם.

אתה ממש טועה גנידמס

אין כמוני בלבקר את הציבור הדתי ואת רבניו בלי סוף ועל כל נושא! (בוא נאמר שאני מעריך רבנים בעלי עמוד שדרה והשקפת עולם רחבה וכאלה אני לא מכיר...) למרות שאני דתי קשה לי עם הגדרות וקשה לי עוד יותר שמכילים עלי כל דעה או התנהגות שקשורה איכשהו בציבור דתי. עוד אוסיף שפתחתי ואמרתי שבתקופה ההיא הייתי בעד הסכמי אוסלו (...) הסיבה שלו הוגשו כתבי אישום היא בגלל שהרב בן נון קיבל איומים? מה הקשר? ממתי נמנעת חקירה כדי להגן על פעילות ספקולטיבית כנגד מישהו אחר ? אגב, למה לא חקרו גם מי איים עליו? להזכירך, לא אסף חפץ המפכ"ל ולא מערכת המשפט והנשיא שמגר שניהם לא בדיוק עבדו אצל הרבנים ואצל הציבור הדתי "הפולסא דבולשיטא" מי קיים את אותו טקס הזוי? שוליים שבשוליים בראשות אביגדור אסקין (שבכניק נוסף?) לעומת הרווח הישיר בדמות השמצת כל הציבור הדתי מי אלה אותם "רבנים"? אותם "מסיתים" להזכירך, הרב של יגאל עמיר היה הרב דוד קב מכרם ביבנה. ממש לא 'רב ימני הזוי'...

גנימדס

New member
היית שם?

אינני יודע בן כמה אתה. אם אתה בן 21-22 (ונשוי?) בודאי שאין לך מושג על מה אני מדבר. אתה מבין, אף אחד לא חשב באמת שירצחו את רבין. לכן היה אפשר להשתולל. מבחינת האופוזיציה-הכל היה בסדר. גם ללכת עם ארון מתים בהפגנה ( בגלל קרבנות הטרור) גם להגיד שרבין רוצח, גם לשים אותו בכרזה של מדי אס.אס. זה היה סוג של פורקן, דרך לבטא את הכעס של צבור שהפסיד. ב1993 עברתי ל"ישיבה תכונית "(בערך) והפוליטקה הורגשה מכל עבר. היינו פותחים את היום עם דבר תורה מהרבנים. ולפעמים דבר התורה היה בעצם דברי אקטואליה על צדקת דרכינו. כשהיינו יוצאים מבית המדרש היינו רואים את כל הכרזות המכריזות על ההפגנה הקרבה ובאה , היינו משתעשעים מהמדבקות שהיו כנגד השלטון. ומדברים בלהט על ארץ ישראל שלנו. בלהט נעורים אמיתי בו אנחנו הצודקים וכל האחרים -עוורים במקרה הטוב. לא פעם ולא פעמים מישהו סנן שצריך להרוג את רבין . או פרס. או רבין ופרס. או שריד. או שולמית אלוני. או את כולם. בסופי השבוע היו מחלקים עלונים בבית כנסת. גם היום יש עלונים פוליטים אבל אז זה היה מודגש עוד יותר. תורה ופוליטקה התערבבו. מצוות ישוב ארץ ישראל הפכה להיות חשובה ומעל כל המצוות.. אתה רוצה כתבי אישום? אתה רוצה שמות? אתה רוצה להצביע על אנשים? אין לי אפשרות כזו.הייתי רק נער אז אך האווירה היתה מורגשת מאד , ובדיעבד אני יכול להגיד שאם רבין לא היה נרצח אותה אוירה היתה מורגשת גם היום. רק שהיום מודעים לאפשרות של רצח פוליטי ומנסים להיזהר קצת אתן לך דוגמא מזעזעת שנודעה לי: באוניברסיטת בר אילן לדוגמא יש בחירות למועצת הסטודנטים. פעם כל מפלגה בחרה את הנציגים שלה. המפד"ל , הלכוד , מולדת והעבודה (שקבלה הכי פחות מנדטים. כמה מפתיע) אחרי הרצח שמות המפלגות נעלמו מבר אילן. כל תא בחר לו שם מפוצץ אחר. למרות שהתאים באוניברסיטה קבלו ממון מהמפלגות , אף אחד לא רצה שזה יוודע..... ואם כבר דברנו על בר אילן... האוניברסיטה מחוברת לגשר הולכי רגל. על הגשר הזה רוססו המון כתובות . "רבין: דם יהודי אינינו ויסקי" היתה כתובת שהיתה זכורה לי מאד. לצד הסיסמאות הידועות "רבין רוצח " "רבין בוגד". הנימה האישית היתה ברורה. אתה ידוע לקבל ביקורת כלפי הציבור? תראה.... ישנה בעיה בציבור שלנו. ובכלל אצל בני אדם- כולנו חושבים שהאמת אצלינו. קשה לנו לראות את הצד של האדם השני. אבל אתה יודע משהו? מי מדבר רק על 1995? בשנות השמונים התגלה שבחברון פעלה מחתרת יהודית. כבר אז התחילו להפציע רוצחים יהודיים. אמנם רצו להרג "רק" ערבים. אבל כרגיל אצלינו, צעד אחד מתחיל מסע של אלפי מילין. האלימות לא מבדילה בין אדם אחד לשני, כולם הופכים להיות קרבנותיה, אפילו כהנא שכל כך אוהבים להעריץ הסביר בספרו שאסור להרוג יהודי ששומר תורה ומצוות . כל השאר. לא נחשבים "אדם" ולכן אין כאן עבירה על לא תרצח. הנה, מצאתי לך שם אחד.

כן, היית שם!

ובכן, ב93 סיימתי את התיכונית שלי ואני לא בן 21,22 (למרות שתכלס לא הייתי מתנגד...) אף אחד לא חשב שירצחו את רבין? אז מדוע חודשיים לפני הרצח ראש השב"כ אמר בשיחה: "הרוצח יכול להיות אפילו דתי מהרצליה שלומד משפטים בבר אילן?" מפתיע אותך? גם אותי! הרצח היה באוויר והשב"כ כשל בתפקידו בכל פרמטר!. לא אומר לך שלא הייתה אוירת אנטי רבין לפני כי הייתה! אבל כרזת האס-אס, כמו גם ארון המתים על הסכם השלום (הייתי שם) היה יוזמה של אבישי רביב השמפניה. וכן: אני רוצה כתבי אישום ושמות! אחרת זו הסתה והפרחת האשמות חסרות בסיס באוויר. אין לך כאלה? גם לשבכ למשטרה ולפרקליטות לא היה.בגלל זה פתחו את מרגלית הר שפי. הייתה אוירה נוראית בארץ והיחס המזלזל של רבין לנחצחים ולמפגינים הסית את האש כנגדו. ובצדק! צדקת לגמרי: הביקורת הכי קשה שיש לי כלפי הציבור הדתי לאומי (שבמוסדותיו למדתי) היא חוסר היכולת להכיל ביקורת עצמית או יותר נכון: אין חסרונות! הרעה החולה בציבור הדתי לאומי ולא מהיום: החינוך המושלם...טובי בחורנו ביחידות הקרביות... היישובים הנהדרים...הגרעינים התורניים... 0 חסרונות! בגלל זה רק עכשיו מתחילים לטפל בדתלשים (הומואים עדיין אין לנו בציבור תודה לאל) ובמאמר מוסגר אומר שחוסר זה גם מול אלוהים! לא מחנכים אותנו להרגיש חוסר בקשר שלנו עם רבש"ע ולכן כל בסיס לקשר ליהדות (שהוא השכל) נפרם! כי זה פשוט לא עובד... א"א להאכיל אנשים חרא כל כך הרבה שנים...

אדם מבחיל ומטורף

אז אמר את מה שאמר. האם בדקת שמה שמלהג שם אמת, או פשוט את מאמינה לדברים כי ככה בא לך ונוח לך? אני לא יודע מה דרכו של רבין או מורשתו. אני רק יודע שהוא התכוון לטוב ורצה להביא לנו שלום, דבר שלא ניתן להגיד על ממשלת הזוועה הפשיסטית והגזענית הנוכחית. אני יודע שראש ממשלה ישראלי נרצח על ידי ישראלי לאחר אוירת עליהום והסתה של הימין בישראל והדתיים. אני גם יודע כי מאז מדינת ישראל הפכה להיות קיצונית יותר, רעה יותר ומקום שבו לא תמצא את מקומך ותהיה אזרח סוג ב' אם אינך מאמין בכוחניות, בלאומניות, באלוהים של היהודים ובהצרת החופש והדמוקרטיה. וכפי שזה נראה, יהיה כאן רק יותר ויותר רע.

השקרים והדמגוגיה הרגילה מבית השמאל ההזוי

ראשית, לעניות דעתי, לא זה המקום לדיונים פוליטיים אבל חייב להגיב: אני מאמין לכל מילה שהוא אומר כי הכל ממוסמך ומתועד. אתה לא? בדוק אותו. סומך עליו שהפרטים שהוא מביא מדוייקים. אתה לא יודע מה דרכו של רבין או מורשתו? אז קרא קצת. יש מסמכים...פרוטוקולים...פרסומים...לא סיפור גדול. אתה "יודע" שהוא התכוון לטוב? מאיפה אתה "יודע"? כי לפי האמור לעייל: תמים רבין לא היה! מושחת דווקא כן! "ממשלת הזוועה הפשיסטית והגזענית הנוכחית" שב, תנוח, שתה כוס מים, קח את הכדורים שלך ותרגע. הסיבה למצב הבטחוני הסביר עד טוב ביו"ש ונגזרותיה בתל אביב,כפר סבא, רעננה, פ"ת,ראש העין, מודיעין וכ"ו וכ"ו נעוצה בסיבה שצהל שולט שם באופן מוחלט! ברגע שצהל יצא משם יקרה מה שגרמתם בעזה: חמאסתן! המצב הכלכלי המצוין ביחס לכל מדינות המערב המפותחות ללא כל יוצא מן בכלל הוא בגלל המדיניות הכלכלית הנוכחית. עליה של 3-4 אחוז לשנה, + מס חברות זניח (פחות מחצי לעומת ארה"ב) מה שגורם להשקעה רחבה של חברות בארץ (אינטל 7 מיליארד דולר) אין מה להשוות לימי הסוציאליזם המושחת שהיה כאן עד 77! והנהיג כלכלה נחשלת בכל מובן. לשם אתה רוצה לחזור???) היכן שהיה סוציאליזם בעולם - היה שחיתות ורצח של מליונים! "אוירת עליהום והסתה של הימין בישראל והדתיים" - שום הוכחה! שקרים ללא כיסוי! למה אף אחד לא הועמד לדין? אף אחד! הסבר בבקשה! ואגב, לא ראיתי שמישהו בשמאל ההזוי והבוגדני דרש איזושהי דרישה כלפי הסתה ערבית-נאצית שמתרחשת כל יום בתקשורת, במוסדות הלימוד ובאוניברסיטאות שלהם, או אולי החרמת הד"ר להכחשת השואה אבו מאזן שאיתו אתם ככ רוצים לעשות 'שלום'... "אני גם יודע כי מאז מדינת ישראל הפכה להיות קיצונית יותר, רעה יותר ומקום שבו לא תמצא את מקומך ותהיה אזרח סוג ב' אם אינך מאמין בכוחניות, בלאומניות, באלוהים של היהודים ובהצרת החופש והדמוקרטיה" משפט דמגוגי שקרי, אוטואנטישמי ומסית, ללא כל עוגן מציאותי ושלא שווה התייחסות "וכפי שזה נראה, יהיה כאן רק יותר ויותר רע" - אתה מוזמן לעזוב לאחת הדמוקרטיות באיזור. אני דווקא חושב שיהיה כאן רק טוב

ההיסטוריה היא שתשפוט

ואני משוכנע שהיא לא תשפוט לחסד את הכנופיה שהשתלטה על השלטון במדינת ישראל באמצעים דמוקרטיים ופועלת לחיסולה. אין לי ספק שמדינת ישראל נמצאת כיום על מדרון תלול שסופו יהיה רע. יש שיאמרו מאז רצח רבין ויש שיאמרו החל מהיום בו בגין איבד את השליטה אם אי פעם היתה לו. ואני ממש עומד מאחורי קביעתי כי מדינת ישראל היא כיום מקום רע, פוגעני, לא חופשי, גזעני, לא דמוקרטי בו קיים גזע אחד בלבד שממרר את החיים לכל השאר. ותודה על ההצעה לעבור, אבל זה הבית שלי ואני אאבק למען החופש, הדמוקרטיה והשויון כאן. אחרי שעוד יהיה הרבה יותר רע כאן וזה יעלה בדם רב, אלה כרגיל ינצחו.

Nחמן

New member
תגובה חד פעמית

כפי שזה נראה, יהיה כאן רק יותר ויותר רע. תל אביב יקר! ניחמתני. בקש מהחברים לצטט לך כאן את העמוד האחרון של הגמרא במסכת "מכות"....

yenergy

New member
ואוו. איזה נושא כבד.

אני חייב להגיד - לצערי, ישנם דוגמאות רבות בהיסטוריה של רציחות פוליטיות. אבל, בשבילנו, היהודים, יש יום אחד בשנה שצמים (!) בגלל רצח פוליטי. צום גדליה. מה הוביל את חז"ל לקבוע יום צום על זה? הדעות הרגילות יאמרו שזה גרם לשארית הפליטה בארץ להתפורר. שהגלות בעצם הושלמה. אני חושב שחז"ל בחוש דק הבינו שאם יהודי מסוגל לרצוח יהודי אחר רק בגלל דעה טיפה שונה אז אין לנו זכות קיום. הם הבינו זאת לאחר חורבן הבית (השני, אני חושב) שנגרם בעיקר בגלל חיכוכים פנימיים. אין הצדקה להרוג יהודי אחר בגלל שום סיבה בטח ובטח בגלל שהוא מייצג דעות פוליטיות אחרות. יש בזה כל הרבה רמות של רוע. יגאל עמיר הוא אדם קורבני שקנה לו תהילת נצח נוראית, ומגיע לו להירקב בכלא. אני רק מאחל לכל אויבינו עונש דומה. בסופו של יום הוא זה שהחליט ללכת על מה שלא יהיה שקרה שם, וישנם יותר מדי סימני שאלה על מה שקרה שם, אני מקווה שיום יבוא ותקום ועדת חקירה ממלכית לנושא שתפרסם את ממצאיה. מדינת ישראל היא אי של שפיות במזרח התיכון, והיא מדינה שבמקרים רבים מתקדמת דמוקרטית יותר ממדינות שרוממות הדמוקרטיה בגרונן כבר קרוב ל 200 שנה. רק דוגמא קטנה - בארה"ב הנאורה רק לאחרונה עבר חוק - במדינת ניו יורק שמקבל זוגיות חד מינית ומאפשר נישואים - אך עדיין הנישואים לא יהיו מקובלים בחוקים הפרדליים מה שימנע קבלת אזרחות לבן הזוג במידה והוא לא אמריקאי ותושב ניו יורק מה שימנע את הנישואים גם בגדול. מדינת ישראל היא מדינה צעירה ויקח לה עוד כמה שנים להתייצב. המצב לא כל כך נורא כמו שמנסים לתאר כאן. וסליחה, אבל כל ההפגנות וההסתות כמו שנאמר - אף אחד לא האמין - לפחות בציבור שאני גדלתי בו (מתנחל) שמישהו באמת יקום וירצח את רבין. היתה תקווה שההשתוללות הזו תדליק אולי נורות אדומות אצל כלבי הדמוקרטיה - שראו איך ממשלת השמאל ההזוי לוקחת אותנו לאבדון, ודורסת ברגל גסה את זכויות המתנחלים, ואפילו שיתפו פעולה איתם בדה- הומנזיציה של כל הימין ומכירת חזון השווא של השלום. 16 שנה אחרי, אני תקועים במבוי סתום. הטרור לא נעלם, שתי מלחמות ואינספור מבצעים של צה"ל בכדי להשיג שקט שהיה ברור מאליו לפני הבאת הארכי טרוריסט המושחת ערפאת לארץ ישראל. השלטון הערבי מסביבנו מתפרק, הופך להיות פונדמליסטי יותר, וישראל הופכת להיות מבודדת יותר. כי תהליך השלום, אתו אנו יזמנו, נתן תקווה לא ריאלססטית לערבים הגרים בארץ שעד לאותו רגע התחילו להבין שאולי, באמת, אנחנו כאן כדי להישאר, ולקבל את בחצי פה. מי שמכיר את "מורשתו" של רבין באמת רואה בה חורים רבים וגדולים של חוסר יכולת להנהיג ולקבל החלטות בזמן אמת יחד עם יכולת לזהות מצבים פולטיים ולנצל אותם. אולי תוך כוונה אמיתית, אולי תוך אמונה בדרך, אבל ממקום של חוסר החלטה ותהליך קבלת אותם החלטות בצורה פזיזה. אני ממליץ לקרוא את ספריו של אורי מילשטיין בנושא, יהיו מוקצים מחמת מיאוס ככל שיהיו רק כדי לקבל קצת פרספקטיבה אחרת. איו ספק שיש אווירה ימנית בארץ יותר. זה אך תהליך טבעי ונכון והוא תהליך תיקון שקרה בגלל ההקצנה שהשמאל הביא על מדינת ישראל. במשך כמעט 40 שנותי ההראשונות של מדינת ישראל השמאל שלט פ ה ללא עוררין. ומי שלא היה מאנ"ש - סבל. האוכלוסיה מגיבה עכשיו וזה יתאזן. עם אנשי התקשורת לא יישרו קו - לפחות בזה שיהיו יותר ישרים פוליטית, גם הם יוחלפו. לגבי חופש הביטוי ומה שקרה לפני רצח רבין - אתם לא יודעים מה זה חופש הביטוי. גדלנו בארץ שבה אם אתה הומניסט ויפה נפש מותר לך להגיד מה שאתה רוצה, ואם את ימני כל דבר שתאמר הוא מוקתה מחמת מיאוס. אני ממליץ לראות את הסרט על עיירת סקוקי בכדי להבין מהו חופש ביטוי אמיתי, כך שכל האמירות בסגנון של "אוי זה נורא, רבין בבגדי אס.אס. וכולי - נורא." יעלמו. חופש הביטוי, הוא חופש הביטוי הוא חופש הביטוי. יש מעט מאוד דברים שאסור להגיד אם בכלל, ואם המצב היה כך ולא היתה צביעות בנושא, הכל היה נראה אחרת. עד כאן להיום אנרג'י.

תגובה סופר מדויקת!

למעלה