רצח על כבוד המשפחה - קציר ידיעות

רצח על כבוד המשפחה - קציר ידיעות

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=58730&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0&listSrc=Y http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=58729&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0&listSrc=Y

המיגזר הערבי שרוי בחשכת ימי הביניים

דבר עגום ומזעזע לגלות, מאז שהגעתי למקום מגורי הנוכחי. האשה הערבייה החופשייה לבחור, היא מיעוט שבמיעוט, ממש קשה להאמין. מי שייתן לה להיות חופשיה הוא אב המשפחה, במקרה והוא אדם מתקדם ונאור. גם בנות חופשות למדי - ומדות, נוהגות ומתלבשות באורח מודרני (יחסית למה שמקובל בכפרן), אינן יכולות לנסוע לכל מקום וחיות חיים של חשש ושקרים. יש פמיניסטיות במיגזר הערבי, לוחמניות למדי, אבל בדרך כלל, הן אינן מעונינות בעזרת היהודיות, והסיבה מובנת. ענין נוסף: שלשום הופיעה ידיעה במעריב על תלונה וחקירה על אונס נגד מייק טייסון. חנה, האם תוכלי לצרף את זה למקום המתאים?. הייתי נונת על כך צל"ג לחברה האמריקאית ששיחררה את היצור האלים הזה חזרה אל חיקה.

sista

New member
ועוד מגזרים רבים אחרים

שבהשוואה אליהם, החברה היהודית החילונית בארץ היא אוטופיה של ממש. נדמה לי שכבר דנו בכתבה על נישואי קטינות בעדה הגרוזינית. כשהייתי בהודו, למשל, נדהמתי ממעמד האישה הנחות כל כך אצלם. ההודים המסורתיים כל כך לא רגילים שאישה מסתכלת להם בעיניים ומדברת איתם, שהם בטוחים שאת מתחילה איתם ומקבלים אור ירוק לשלוח ידיים. לא הבנתי את זה עד שהסתכלתי על הנשים ההודיות, שלעולם לא מישירות מבט, לא עונות ולא חושפות שום דבר "מיותר". כמובן, אני בטוחה שיש חברות פתוחות יותר בהודו, אבל אני הייתי באזורים כפריים.

טל קר

New member
גם כשאב המשפחה מרשה יש בעיה

כי כשגרים בתוך כפר, גם לשכנים יש מה לומר. את הסמינריון שלי בחינוך עשיתי עם סטודנטית ערביה, שהיא אכן לומדת, נוהגת ומתלבשת באורח מודרני ובעלה עורך דין וכו´ וכו´. אבל חלקים מהסמינריון היינו צריכים לשחזר, אחרי שנשרפו הגרסאות הראשונות כי הציתו לה ולבעלה את הבית, כי לא מקובל בכפר שאישה בהריון (כפי שהיא היתה) תלך ללמוד. גם אח"כ בסוף הסמסטר היא היתה צריכה לברוח מהבית (להשאיר את התינוק אצל גיסתה, לומר שהיא הולכת לישון ולכן לא להפריע לה בשעות הקרובות לנעול את הדלת ולברוח) כדי להגיע לשיעורים האחרונים באוניברסיטה. היו לה, אני מניחה שעדין יש לה, מריבות מאוד חזקות עם בעלה ומשפחת בעלה בנוגע למה מותר לה ומה אסור לה כאישה נשואה, וזאת למרות שפמיניזם ממנה והלאה והדרישות שלה היו מינימליות עד כדי כאב.

tookmy

New member
בנוסף לכל מה שאמרתן כאן, אסור

לשכוח שגם למדינה הנאורה שלנו יש בזה חלק. לא מזמן שוחחתי עם ידידה בדואית מהכפר סלאמה על המקרה שהיה שם של צעיר שרצח את אחותו והיא, בחורה לא מאד משכילה ולא מאד פמיניסטית, אמרה לי שעצם זה שהמדינה מקבלת את זה כ"רצח על כבוד המשפחה" ולכן נותנת עונשים חמורים פחות כי זה "מקובל במגזר הזה" נותן לגיטימציה לרצח שכזה. לדעתי בדיוק אותו הדבר כשהמשטרה לא מתערבת במקרים של הצתות של בית וכו´- כאילו "זה קטע אחר אצלם" ואם זה היה נעשה בסביבה אחרת כבר מזמן היה מועבר המסר שזה לא בסדר, כך שאולי הם לא המפגרים, אלא ההתייחסות אליהם כאל כאלה מאפשרת את זה.

פברואר

New member
ההגדרה יוצרת את ההתיחסות

ודבר אחד חשוב מאוד אנחנו שוכחים. אנחנו כחברה לא יכולים להרשות לעצמנו להתנהג בחוסר שיוויוניות, בהפליה, ובדיכוי. אין כאן שאלה של בא לי , מתחשק לי, קל לי יותר, לא ראיתי, לא שמעתי וכפועל יוצא לא לוקחים אחריות. אנחנו צריכים להבין ולהבין מהר : מי שמדכא ידוכא גם כן ללא אפשרות לדרוש אח"כ צדק. אנחנו מתעלמים מרצח נשים? גם גברים על אותו רקע יתחילו להרצח. החברה הגברית דחתה שנים רבות את הטיפול ההולם באונס נשים? הפלא ופלא גם גברים מתחילים להאנס. היכו ילדים והתעללו בהם? הילדים האלה מתבגרים יום אחד ואז ההורים המכים מתפלאים ממש לא מבינים מדוע ילדיהם מתנכרים להם. זיהמנו את הפלנטה ואנחנו בוכים שאי אפשר לנשום ואנחנו ניצלים מתחת לחור באוזון. לכאורה אין קשר בין הנושאים אך הבסיס הוא בדיוק אותו בסיס בעיני. משהו התפספס כאן בחינוך ובהבנת חוקי העולם. האינטרס של כולנו ביחד צריך להיות לכיוון השיוויוניות וחוסר הדיכוי. לא נבין את זה? אחרינו המבול.

אנה בלק

New member
הסטייה מדגישה את הנורמה

על מנת לשנות את הנורמה יש להעניש באופן כבד את הפושעים. כל עוד נקבל בהבנה את הרצח הזה ונכנה אותם בשמות המרככים אותו "על כבוד המשפחה",(איזה כבוד?מכבסת המילים הזו איומה!!!)ימשיכו הסטיות מהתקן... רצח הוא רצח הוא רצח!!!

ההגדרה אכן מקוממת

ולהערכתי יש להתקומם נגדה כמו שמתקוממות נגד ההגדרה "רצח על רקע רומנטי".

ל- פברואר - אונס ילדים וגברים

קיים בחברה הזכרית-שוביניסטית מאז המצאתה.הדיווח על כך מקבל לגיטימציה רק לאחרונה, כפי שקרה עם אונס נשים. פעם לא האמינו לאשה שסיפרה על אונס ובמקרים אחרים האשימו אותה באחריות לכך ובימי התנ"ך היו אונסים אותה להינשא למי שאנס אותה. עשינו מש/הו מאז וההתקדמות היא טיפין טיפין. כל מה שכתבת עליו נכון וכדאי שישתנה אבל צריך המון סבלנות והמון כוח להמשך המאבק.

tookmy, אנא, בבקשה, לא מפגרים

כינויים מסוג זה גורמים להנחתה של הצד השני ולתחושת עליונות בצד המתבטא כך. אפשר לראות דברים כאחרים ולכבד אותם ככאלה מלבד: ברגע בו הכפייה, האלימות והניסיון להשמיד את האחר והשונה, מגיעים לידי ביטוי. אני יכולה לספר לכן סיפורי זוועות על מה שעברתי אישית בחיי, כשהגעתי למשטרה העברית-יהודית שלי, במיגזר המתקדם שלי, וביקשתי הגנה מפני גברים שהתאמצו קשות לפגוע בי. בפעם אחת, אחד השוטרים שאל אותי מדוע אני מגיעה לבדי לתחנה להתלונן ואיפה האחים שלי. כשהתברר לו שאני "לא מרוקאית" אמר: עכשיו אני מבין. אצלנו היו מזמן כל המשפחה באים ומחסלים אותם." דברי שוטר עברי אמיץ. הגישה אל מעמדה של האשה, היא בסיסית בכל החברות בהן אשה נחשבת ל"פחות".

והמשך:

"רצל על רקע כבוד המשפחה" הוא בטוי שצריך לשרש כמו שעף החוצה "רצח על רקע רומנטי". כל אלה ביטויים זכריים שחברה זכרית יכולה להמציא. אז קדימה, להרים טלפון, לשלוח פקסים ולהתלונן בכל פעם שרואים ביטוי כזה מודפס או שומעם בחדשות. תודה

ניתאי77

New member
מסכים (עם הסתייגות קלה מאד)

יש לי טיפה בעייה סמנטית בגלל שהמושג הזה כולל מונח שלא בא מהתרבות שלנו, אבל אני לגמרי מסכים שרצח הוא רצח הוא רצח וצריך לגנות אותו ולפעול כנגדו.

טל קר

New member
חצי אוף טופיק לניתאי ולכולם.

ראיתי בכל מיני מקומות ששאלת על זנות ופורנוגרפיה דברים בסגנון של "בדקת?" או "מישהו בכלל בדק את זה?" רציתי להביא לתשומת ליבך, שקיימים אלפי ספרים מחקרים ומאמרים ועדויות בנושאים של זנות ופורנוגרפיה (רובם קצת יותר רציניים מללכת לשאול 55 נערות ליווי שהסרסורים שלהם אישרו להן לענות על שאלון), כך שאם אתה מתענין בנושא, יש בהחלט מראי מקום. אגב, אני מסכימה איתך בנוגע למוגבלויות שיש לגברים במסגרת הפטריארכיה מבחינת החצנת רגש, אפשרויות בחירה קודים התנהגותיים וכדומה. עם זאת, אני לא מאשימה נשים ביצירת המסגרת הזו, אלא את אופציה ב´...

ניתאי77

New member
אני לא מאשים רק...

אני אנסה להשיג את המאמר שכוכבת פורנו כתבה לטובת התעשייה, ושפעילה באירגון לזכויות השחקנים והשחקניות (או שלפחות הייתה פעם, למיטב ידיעתי). בנתיים צריך לתת קצת קרדיט לשחקניות כשהן מדברות ולתת להן את הכבוד שלהן, לא? לפחות לתת להן להנות מהספק. דרך אגב, אני לא מאשים את רק הנשים בדיכוי, ואני גם לא מאשים רק את הגברים בדיכוי. אני חושב ששני המינים נפלו קורבן לעולם ערכים שקבע עמדות כאלה ואחרות, ואני מאשים את שני המינים בכך שבמקום לשנות עולם ערכים זה, הם קיבעו אותו. מה שיאמר לזכות הנשים הוא שהן התעוררו ראשונות ודרשו את זכויותיהן קודם, וזה דבר נהדר, ואני שמח לראות שבזמן האחרון, ולאט לאט גם גברים מתעוררים לכך. אני חושב שאחד ההישגים היפים של המהפיכה הפמיניסטית (מעבר כמובן להעלאת כבוד האישה, כמובן), הוא הקמת האגודות לשחרור הגבר, שעודן מעטות, אך כבר קיימות, ועוזרות לגברים לשנות את זהותם ולגבש לעצמם אישיות פחות כוחנית ומאויימת. ויפה שעה אחת קודם.

טל קר

New member
ועולם הערכים, מהיכן הגיע, ועל

ידי מי נקבע? אנשי מכון תודעה פועלים למען הבאה לארץ של סרט שנעשה בסקנדינביה על כוכבי וכוכבות פורנו, אינשאללה הוא יוצג בחודשים הקרובים בסינימטק עם הרצאות. ובקשר לכבוד ולספק, קראת את הראיונות עם לינדה לאבלס?

למעלה