רצח העם בדארפור

f u c h s

New member
רצח העם בדארפור

רציתי למשוך את תשומת לב כולם לשואה שמתרחשת ברגעים אלו ממש. כן כן, שואה. בחבל דארפור שבמערב סודן, נרצחים עכשיו אפריקנים רבים ע"י הקבוצה האתנית השלטת בסודן- הערבים המוסלמים. משנת 2003 מחתרת מוסלמית בשם הג'נג'וויד, הממומנת ע"י הממשלה הסודנית עוברת כפר אחרי כפר אפריקני ומוחקת אותו מעל פני האדמה. עכשיו כבר בקושי נשארו אנשים, רובם נטבחו או ברחו למדינות אחרות, והשואה ממשיכה על גבם של הנשים הנאנסות מדי יום ושל הילדים הגוועים ברעב. הדבר מעורר זעם וחלחלה, יאמר הישראלי הממוצע, אך מדוע זה אמור להיות אכפת לי? יש לנו מספיק צרות משל עצמנו, הוא ישאל. יש לי שלוש סיבות טובות מדוע רצח העם בדארפור אמור להיות אכפת לנו: א. בתור אומה וחברה הומנית, ובמיוחד בתור חברה דתית, עלינו למחות ולגנות כל רמיסה של הזכויות האנושיות של בני אדם. ב. בתור עם שחווה שואה ושניצולי הזוועות עדיין חיים בקרבו, מחובתנו האנושית וההיסטורית לצאת כנגד רצח העם בדארפור. ג.שנינו, גם ישראל וגם השבטים האפריקנים בסודן סובחים מאותה ספחת- הטרור והג'יהד האיסלמי. כל אומות האיסלם חברו ביחד כדי לחפות על עוונותיהם במקומות כמו סודן הפיליפינים וגם בארצנו הקטנה, ומצד שני להראות כמה הם סובלים. שלא לציין את העובדה שבטבח העם בדארפור תומך אירגונו של אוסמה בן לאדן, אל קעידא, אירגון הידוע כתומך גם בטרור האיסלמי אצלנו בארץ. ולעולם לא אכפת. אז מה אנחנו יכולים לעשות? ובכן, אין ביכולתנו לשלוח כוחות צבא לדורפור או להפציץ את סודן, אבל אנחנו כן יכולים להרים את המודעות, להפיץ את הנושא בסניפים, בישיבות, באולפנות, בבתי הספר וכך הלאה, ואולי העולם יראה שאין לו ברירה אלא לעזור, ואז גם אנחנו נוכל לטפל בבעיות שלנו. בתקווה חעתיד טוב יותר.

סליחה???

בס"ד בוא נתערב שחלק מהם שעוברים את הטבח או שואה כפי שאתה קורא לזה הם אנטישמים??? לנו יש מספיק בעיות משלנו במקום להתחיל לדאוג לאחרים!! (אולי אני נשמעת כמו שהמדינות במלה"ע ה-2 נשמעו, אבל..חבל)

מהה??

איך את יכולה להגיד דבר כזה?? הורגים שם אנשים כמו שהרגו יהודים בשואה..! אני לא אומרת שאני אלך עכשיו לסודן להציל אותם.. אבל לפחות להתחשב... להביע צער... זה בדיוק מה שאמרו מדינות על השואה ומזל שלא כולם חשבו ככה ( כמוך ) ואז ניצלנו

f u c h s

New member
באמת חבל

סלחי לי נועה, אבל אלו שעוברים את הטבח בדארפור אינם אנטישמים. הם לא הכירו את ישראל והיהודים, ועכשיו הם מנסים למצוא בה מקלט. חוצמזה, מותר להראות דאגה לכל בנאדם שהוא. אם תקראי טוב את ההודעה לא כתבתי שנשלח לשם כוחות ונסכן את חיילנו שממילא מקפדים את חייהם כאן, אלא רק בקשתי להראות יחס וצער. להראות שאכפת לנו. את יודעת מה, שלא יהיה אכפת לך, אבל בפעם הבאה שאת מתלוננת שלא הצילו את היהודים מוקדם יותר, חשבי פעמיים...

להביע צער?..

אתה באמת חושב שזה יעזור?.. סבבה אחלה העיקר לא לסכן חיילים שלנו וזה כמו מה שהולך בצפון קוריאה (נראה לי שזה שם) שמכניסית אנשים ומשפחות לתאי גזים בגלל שהם כביכול אסירים פולטיים (מתנגדים לממשל) אז עשו הפגנה מול משרד החוץ..ושומדבר לא עזר שלא הצילו את היהודים מוקדם יותר?...מה? לא הבנתי למה אתה מתכוון

f u c h s

New member
בסדר

בסדר נועה, את רוצה להיכנס לקטנות אני אכנס איתך ואענה לך שאלה אחר שאלה: א. להביע צער לא יעזור. הכוונה בלהביע צער היא לא לבכות, היא למחות נגד. להפעיל לחץ דיפלומטי נגד. כמו שהאו"ם וארה"ב מפעילות לחץ על ישראל והיא עושה בדיוק מה שהן אומרות לה, ככה כל העולם יכול להפעיל לחץ על האו"ם או על מה שזה לא יהיה שיעצור את מה שהולך שם. אני יודע שכל העולם נשמע גרנדיוזי אבל דברים גדולים מתחילים בקטן, ולאו דווקא בהפגנה מול משרד החוץ. נ.ב. בתשובה זו נתתי גם את המקור לבעיותינו בישראל וגם את הפיתרון להן, אם הבנת... ב. אני יודע על מה שהדיקטטור עושה בצפון קוריאה ומה שקורה/ קרה באינדונזיה, רואנדה, סומליה וכו'. ושוב, הפיתרון בדארפור מתאים לכל אחד מהם. אי אפשר לרפא את כל תחלואי העולם, זאת רק הקב"ה יכול לעשות, אבל מחובתינו להשתדל ולנסות- "אין עליך המלאכה לגמור ואי אתה רשאי ליבטל ממנה" ג. התכוונתי שבפעם הבאה שאת מתעצבנת על העולם בשיעור היסטוריה שלא היה אכפת להם מהיהודים בשואה, תחשבי על התגובה שלך לגבי רצח העם בדארפור. שבת שלום!

אוקי

אבל אתה לא חושב שהכל נראה לך קצת כמו חלום?? שמלא נוער בישראל יקום מאיפשהו ויפעיל לחץ על הממשלה ואז שהממשלה תקום (הממשלה המאוד חזקה שלנו!!) ותגיד לאדון בוש: "בוש היקר!! בואו נפעיל לחץ על העולם שיעזרו לאנשים שנרצחים עכשיו!" כן...אתה באמת חושב שהממשלה שלנו באמת תלך לאו"ם (שמאוד אוהב את מדינת ישאל היקרה) ותשכנע אותה להפעיל לחץ על העולם כולו שיעזרו למדינות החלשות! אנחנו כן ניסינו לפניי שנתיים בהפגנה מול משרד החוץ על מה שהולך בצפון קוריאה!! וכן..אם זה הגיע לבי"ס שלי אז היתה קצת מודעות..אבל מה אתה חושב?? שאנחנו באמת נעזור להם בהפגנות תמיכה?? לא! הממשלה שלנו לא חזקה ובטח שלא במצב חזק להתעסק עם עיניינים של עצמה אז עם עיניינים אחרים?! יש גבול למה שאנחנו יכולים לעזור...ולזה אני מצטערת אבל פשוט לא, עם כל הרצון הטוב שבוע טוב שיהיה לך ותשתה כוס מים לפני שאתה עונה לי.. שלום גדול מתחיל בשלום קטן

f u c h s

New member
את צודקת אבל...

קודם כל, שתיתי מספיק מים לפני שנגשתי לכתוב תשובה זו. אני מקווה שזה בסדר מבחינתך. ובכן. את צודקת. זה באמת חלום, וסביר להניח שהנוער בישראל לא יוכל לעצור את הטבח בסודן.אמנם היו מקרים על נוער שלקח את העניינים לידיים והצליח להזיז דברים, אבל בימינו ואצלנו זה יותר מסובך. אבל כמו שאמרתי "לא עליך המלאכה לגמור ואי אתה רשאי ליבטל ממנה". מחובתינו להתחיל. בתור יהודים מחובתינו לנסות. את בעצמך, נועה, כתבת- "שלום גדול מתחיל בשלום קטן". לפי מה שאני הבנתי, הכוונה שפעולה גדולה מתחילה דווקא מהשתדלות קטנה. את יודעת מה? בואי ניקח את זה לכיוון אחר. לא פוליטי אלא חברתי. נגיד ולאחר עבודה קשה יש הפגנה נגד דארפור שאליה מגיעים אנשים רבים, ובמיוחד נוער. הדבר משפיע על נוער בחו"ל גם. במקרה שלנו נוער יהודי. מורתי לביולוגיה היתה בשליחות בבריטניה והיא סיפרה לי עד כמה הנוער היהודי שם זקוק למודעות חברתית. אני משוכנע שזה כך בעוד מקומות בעולם. אם בני עקיבא לונדון יראו את בני עקיבא ירושלים תומכת בעניין, זה יכול להשפיע, במיוחד עם ההנהלה תתרם לעניין. ברגע שהנוער העולמי איתנו, הכל אפשרי. בנוסף, הרשי לי לדבר כמו פוליטיקאי- נכון, יש סיכוי אפסי שנצליח להזיז שם דברים, אבל אני יכול לתת לך מספיק סיבות פוליטיות למה כן לעשות את זה. אסתפק בשתיים. ראשית- אם מדינת ישראל תראה מדיניות שונה מאשר מדיניות פחדנית, זה יכול להשפיע על מצבנו לטובה. יהיה קשה להראות מדיניות כזו בארץ, כי כל העולם, אישתו והפילגש רוצים כאן השפעה (כמו בעבר ישראל היא ארץמעבר אסטרטגית) אז יותר קשה לנהל כאן עניינים. אם ישראל תראה מדיניות שונה לשם שינוי, זה יכול להביא לנו שם טוב בעולם. שנית- נכתב בעיתון מצרי בשנת 2005 שממשלת סודן מאשימה את ישראל בפשעים בדארפור. כמובן, שהצהרה זו היא תעלול ממולח להסיט את המבט העולמי מסודן לישראל. אני אומר- נחזיר להם להם באותו המטבע. אם ישראל תדבר כל היום "סודן פה, סודן שם", זה יסיט את תשומת הלב העולמית מישראל וסודן. ולסיום, נדבר קצת עלינו, הנוער הדתי. אם אחינו בית ישראל יראה שאנחנו לא מתעסקים כל הזמן בהתנתקות אלא גם בנושאים שנוגעים לכל אחד ואחד, הם יפסיקו לראות אותנו כמו חבורת מתלהמים פאנאטים משוגעים, סלחי לי, אבל כך רוב הציבור החילוני רואה אותנו. מהלך כזה יכול להוביל מהפך בדעה הציבורית. חשבי על זה נועה. לילה טוב ושתי הרבה. זה חשוב.

נועה את ממש אבל ממש טועה

נכון שיש לנו בעיות אבל אי אפשר להשוות למה שהולך שם יש שם טבח במליונים וכל העולם שותק זה בדיוק הקטע שממנו לא צריך להתעלם חוץ מזה שזה ערבים עושים את הטבח אז כבר יש סיבה למה לצאת מיד נגד הטבח

tamarhp

New member
נועה, שימי לב מה כתוב -

הקבוצה השולטת שם היא מוסלמית והיא מתעללת בקבוצה אפריקנית. מי אמר שהקבוצה הזו אנטישמית? אני חושבת שכן חשוב לעזור אם יש לנו אפשרות. כמובן ש"עניי עירך קודמים", אבל אם זה לא סותר, ואם זה דורש מאיתנו פעילות שלא באה על חשבון "עניי ביתך" - למה לא?

tamarhp

New member
דבר ראשון-

שתהיה מודעות לעניין. אם אין מודעות, אין שום רעיונות איך לעזור...

למעלה