רצח גנדי

על ההבדל בין רצח לרצח...

ביום בו צבא הגנה לישראל רצח את אבו עלי מוסטפא (מנהיג החזית העממית הדמוקרטית. למי ששכח), דברתי על כך עם הבוס שלי ודעתי הייתה שזה רק עניין של זמן עד שהחזית העממית תרצח אדם מהדרג הבכיר שלנו. היות שחשבתי שעל השרים יש אבטחה מספקת, ההערכה שלי הייתה שהאדם שיחוסל יהיה אלוף פיקוד כלשהו או אחד מחברי הכנסת. טעיתי. חיסול ממוקד או יירוט מתוחכם. ככה קוראים לזה היום. אני מצטער על כל רצח. השאלה היא איך אנחנו מונעים את הרצח הבא... מחר, מחרתיים או אולי בעוד חודש, תנקום ממשלת ישראל ותרצח פלשתיני בכיר נוסף. כנקמה יירצח עוד בכיר ישראלי. וההמשך ידוע לכולנו...

dorrn

New member
צבא הגנה לישראל רצח????

מה זאת אומרת רצח??? מדובר בטרוריסט שחתר בגלוי להשמדת ישראל,האם משום שהוא מנהיג תנועה זה הופך אותו לחסין מפני חיסולים?

מסכים!

"ירושלמי מכור", יש לך טעות מהיסוד! זכותה של המדינה להגן על אזרחיה! רצח את אבו עלי מוסטפה?! טרוריסט לא רוצחים! לא זו ההגדרה! מצטער על כל רצח? כאילו, אתה בכלל מעז להשוות את שני המקרים?! אתה טוען שיש כאן מעגל שצריך לשבור איפה שהוא... האם אפשר להבין מדבריך שלא היינו צריכים להרוג את מוסטפה? עדיף היה שיהרגו עוד 23 צעירים בפאב?

גיא17

New member
זהו רצח

אם תפתחו מילון ותבדקו מה ההגדרה של רצח, תראו שההגדרה מתאימה גם לחיסול של טרוריסט. רצח מדבר על הרג מכוון של אדם. אפשר להתווכח האם הרצח הוא מוצדק או לא והאם ישנם מקרים בהם יש לגיטמימציה לרצוח מישהו בכדי להגן על אחרים, אך, זהו רצח לכל דבר.

Neta558

New member
רצח

רצח-הריגה, המתת אדם. זוהי ההגדרה המילונית, וחבל שאני בכלל צריכה להשתמש בה. אלא אם אינכם מגדירים טרוריסט כאדם, גם חיסול הוא סוג של רצח. אתם יכולים להתווכח האם המטרה מקדשת את האמצעים, אך אל נא תטעו בהגדרותיכם.

dorrn

New member
לא אנחנו הטועים

הרי כשאת מכגנה את הפעולה רצח את בעצם מביעה דעה על המוסריות שלה. חיילים במלחמה לא "רוצחים" את אויביהם.כשכלב חולה במחלה קשה הוטרינר לא "רוצח" אותו אלא מרדים אותו.כך גם מנהיג החזית העממית היה חולה במחלה סופנית ואינה ניתנת לריפוי: טרוריזם. ואנו הרדמנו אותו וגאלנו אותו מיסוריו.

אני מסכים עם dorrn הפעם

אנחנו לא יכולים להיות תמיד יפי נפש ולהחליט שאסור להרוג וזהו. למדינה יש את הזכות להגן על אזרחיה. הרג אזרחים פלשתינים אינו נתפש בעיניי כהגנה על ישראל, אך הרג טרוריסטים - בהחלט.

Neta558

New member
לא אמרתי דבר לגבי...

המוסריות או חוסר המוסריות של המעשה. אך אין להמנע מהעובדה שמדובר ברצח, שכן זוהי ההגדרה. כן, גם המלחמה חיל רוצח את אויבו, המתת אדם פירושה רצח. כך שאתם מוזמנים לטעון שישנו גם רצח מוסרי, שלעיתים רצח הוא דבר נכון, אך אל תמנעו מהמילה הנכונה, זוהי כל טענתי. (לפחות לעת עתה...:)

dorrn

New member
אולי מספיק עם כל ההתחכמויות האלה?

אני חושב שאתה יודעת טוב מאוד שהמילה רצח מעוררת בקרב שומעיה תחושה שלילית כלפי מי שביצע את ה"רצח". נכון שאולי אין בזה פגם מבחינה דיקדוקית,ובעצם כל מי שהורג מישהו אחר,גם אם מתוך הגנה עצמית,"רוצח" אותו אבל בכל זאת נחשבת למילה שלילית.אם כבר את באמת כל כך אובייקטיבית,למה את לא משתמשת במונח הריגה? אני לא חושב שאפשר להגיד שהמילה הזאת לא מדויקת מספיק,והיא בהחלט יותר אובייקטיבית מהמונח שבו השתמשת.

dorrn

New member
הערה לגבי ההבדל בין רצח להרג

בהודעתך טענת שרצח זה בעצם הרג כי "כך כתוב במילון".ובכן,הרשי לי להפנות אותך למקור מעט עתיק יותר מהמילון-התורה.כידוע לך,בעשרת הדיברות,"חוקי היסוד" של התורה,כתוב "לא תרצח".והרי התורה מתירה ובמקרים מסוימים אף מצווה על הרג!,אז כיצד יתכן שמצד אחד היא מצווה לא לרצוח ומצד שני היא מתירה הרג?? כנראה שבעברית בכל זאת יש איזהשהוא הבדל,לא רק בסמנטיקה,בין רצח להרג.

aaa123

Member
המתת אדם איננה תמיד רצח לפי הגדרה

,ובמלחמה חייל בדרך כלל הורג את אויבו ולא רוצח את אויבו כי מדובר בשאלה או אני או הוא ואם החיילים לא יסכימו להרוג אז קרוב לודאי שהם ימותו. רצח הוא לפי הגדרה מילונית פחות או יותר הרג אדם בכוונה תחילה שלא מתוך הגנה עצמית(אין לי כרגע מילון מול העינים) אחרי מחשבה על הנושא אני צריך להודות שהסיכולים של הטרוריסטים הם בפירוש רצח לפי הגדרה. מדובר על הרג של אנשים כדי להגן על המדינה מפני פיגוע ,ולא הרג של אנשים להגנה עצמית מבחינת זה שביצע את ההרג(כמעט בטוח שהפיגועים שהסיכול מונע לא היו מחסלים את זה שביצע את ההרג אפילו אם הם היו מחסלים מאות ישראלים). במצב הקיים אני בעד סיכול טרוריסטים בסמכות המדינה אבל אני אדם רציונלי ,ואיני מוכן לשנות הגדרות רק כדי להתאים אותם להשקפת עולמי.

לא מדובר כאן בשינוי הגדרות

אלא בהגדרה הרווחת בארץ... זה לא ממש משנה מה היא ההגדרה במילון! לפי ההגדרה הרווחת ברחוב "רצח" הוא ביצוע דבר לא מוסרי ו"הרג" הוא לא, כיוון שיש לו תכלית מוסרית מוסכמת... זה ממש לא משנה מה היא ההגדרה שכתובה במילון... זה כמו (וסליחה על ההשוואה הלא קשורה נסיבתית) שהחילונים משתמשים לעיתים קרובות במושג "ידידה" במקום "חברה" בשביל למנוע קונוטציה מינית, למרות שההגדרה הנכונה יותר (מילונית) להגיד היא "חברה שלי"

גיא17

New member
למילה רצח ישנה משמעות

של רוע אכזריות וחוסר אנושיות, לכן, ישנם מקרים בהם משתמשים במילים אחרות בכדי להקל על ביצוע מעשה [אני לא אומר שזה לא מוצדק, זה נושא אחר], אני לא חושב שהייתה ביקורת [כרגע] על המוסריות או חוסר המוסריות שבחיסולים, בסך הכל הייתה הבהרה של מושגים.

רעות כ-ץ

New member
כן!!

האם העובדה שאדם מוגדר על ידיך או ע"י מישהו אחר כ"טרוריסט", או לחילופין העובדה שאותו אדם "חותר בגלוי להשמדת מדינת ישראל", להגדרתך, מבטלת את העובדה שצה"ל התנקש בחייו במכוון? וכן, התנקשות מכוונת, מחושבת לפרטים מראש, בחייו של אדם, עונה למיטב ידיעתי על ההגדרה של "רצח". והוא לא פחות רצח רק מפני שבוצע ע"י צה"ל, או מפני שהנרצח היה רוצח בעצמו. כמובן שאפשר להתווכח על מוסריותו או אי מוסריותו של הרצח, אבל אין לעוות את מהותו רק כדי לא לקשר חלילה מושג בעל קונוטציה שלילית משהו לצה"ל, הלא הוא צבא ההגנה, הצדק, התום, הטוהר ויושר הלבב.

רעות כ-ץ

New member
הבהרונת..

ה"כן!!" שבטופיק של ההודעה הקודמת, מתיחס לטופיק של ההודעה שעליה הגבתי ("צבא ההגנה רצח???"), ולא לשאלה שמוצגת בסוף אותה הודעה, כפי שעלול להשתמע.. בלה.

Aeroguy

New member
אח... מכבסת המלים של התשקורת...

הפלשתינאים רוצחים- הישראלים מיירטים. הפלשתינאים מחוסלים- הישראלים נרצחים. ואיך תקרא לריהאם נביל בת ה- 12 מג´נין, שנרצחה בידי חייל צה"ל בעת שישבה בבית ספרה? גם היא היתה טרוריסטית שחתרה בגלוי להשמדת ישראל? רבות נכתב ונאמר על מכבסת המלים הישראלית של התקשורת המגוייסת הכאילו-חופשית. פשוט תקרא את הזמן הצהוב של דוד גרוסמן. הספר מדבר על האינתיפאדה הראשונה, אך כיום המצב הרבה, הרבה יותר גרוע.

הילדה מג´נין לא נרצחה!!

היא נהרגה מכדור טועה אף אחד לא כיוון לה לראש וניסה לרצוח אותה רצח הוא הרג מכוון זה לא המקרה נקודה.

Aeroguy

New member
האם היית עושה יום זכרון...

לראש החזית העממית שנרצח בידי חיילים-מתנקשים? מבחינתי אין הבדל בין השניים: חיסול פוליטי הוא חיסול פוליטי, מאיזה צד שלא תסתכלו על זה. שני האישים היו מנהיגים פוליטים בעלי רעיונות מוקצים מחמת המיאוס, ובשני המקרים הנהגת הצד השני הורידה עצמה לרמתם. רחוק היום בו אביע צער אישי על זאבי. אך עם זאת, יש לשקול בחיוב הרחבת השתלמויות הדמוקרטיה בבתי הספר ובחינת החיסולים הפוליטים בראי הדמוקרטיה והמצב באזור.

למעלה