רצח ג'ופרי בראתיאון

s a r i t 1 5

New member
רצח ג'ופרי בראתיאון

באנציקלופדיית וינטרפל מצויין כי ברצח היו מעורבים אצבעון והליידי אולנה. חלקו של אצבעון זכור לי היטב אבל לא ברור לי איך ליידי אולנה הייתה מעורבת בעיניין. אני זוכרת שסנסה חשפה בפנייה את אופייו האמיתי של ג'ופרי, אז השאלה שלי היא מה ~בדיוק~ עשתה מלכת הקוצים שהביא למותו של ג'ופרי?

is00

New member
לעולם על תכתבי ספוילר בשורת הנושא! ../images/Emo58.gif

s a r i t 1 5

New member
זה באמת נחשב לספויילר?

כלומר, זה קרה בסופת החרבות, ספר שיצא לפני...יותר מ-6 שנים. אני לא חושבת שזה ספויילר. אני באופן אישי קראתי את הסדרה לפני חודשיים ולאורך הקריאה נמנעתי מלהיכנס לפורומים/אתרים שמוקדשים לסדרה כי היה לי ברור שיופיעו ספויילרים לפרקים שעוד לא הגעתי אליהם..נו, על מי אני עובדתXD נכנסתי כמה פעמים לאתרים על הסדרה והספויילרים שגיליתי היו באשמתי בלבד. אני יוצאת מנקודת ההנחה שרוב האנשים שגולשים כאן קראו את ארבעת הספרים הראשונים, ומי שלא, ובכן, לא צריך להכנס לפורום אם הוא לא רוצה להרוס לעצמו את המשך הקריאה/צפייה. מילא, להזהיר על ספויילר לריקוד עם דקונים, זה מובן מאליו. אבל. ספויילר לסופת החרבות? זה כמו לכתוב שאדארד, רוב או רנלי מתו.

is00

New member
זה ספוילר, אבל כבר מאוחר מדי...

זה נחשב ספוילר, כי הפורום הזה נפתח מחדש, אחרי כמעט שנתיים לרגל עליית הסדרה, ככה ש... אני משוכנע שחלק מהאנשים שמבקרים פה, לא קראו את הספרים ככה ש... עם הכותרת שלך די הרסת להם את הצפייה... בפורום הנוכחי הוסכם על 2 סוגי ספוילרים... ספוילרים רגילים שנסובים סביב הספרים שעדיין לא עובדו למסך וספוילר 5(
5) שמדבר אך ורק על אירועים מ"ריקוד עם דרקונים". הספוילר שלך נחשב רגיל, אבל הוא עדיין ספוילר.

s a r i t 1 5

New member
אוקיי, סליחה, לא ידעתי.

פשוט מהיכרות עם פורומים אחרים אני יודעת שככה הדברים עובדים בדרך כלל - יצירה שיצאה לפני כמה שנים טובות כבר לא תזכה לאותו מעמד של ספר שיצא לא מזמן ונמצא בתהליכי תרגום או סדרה שעדיין משודרת. בכל אופן, אשמח לקבל תשובה:)

s a r i t 1 5

New member
הנה, עשיתי שיעורי בית

2. הפורום נועד באופן עקרוני למי שכבר סיים לקרוא את הספרים; עם זאת, גם אלה הנמצאים במהלך קריאה מוזמנים להשתתף ולהשאיר שאלות - תוך תשומת לב לכך שמרבית הגולשים בפורום קראו את כל הספרים שיצאו לאור, והם מתדיינים עליהם בחופשיות בפורום. במילים אחרות: הדיונים בפורום מלאים ספויילרים, ומי שלא גמר את הסדרה ומשתתף בפורום צריך לשים לב לכך ולהזהר. 3. הודעות הנוגעות לתוכנם של ספרים בסדרה שעוד לא תורגמו לעברית או ספרים עתידיים בסדרה שעוד לא יצאו חייבות להיות מסומנות בסימן "ספויילר" כדי לא להרוס למי שלא מעוניין להיחשף למידע הזה עד שיקרא את הספר. כלל זה תקף כמובן גם לגבי הספר הרביעי בסדרה, "משתה לעורבים". עפ"י תקנון הפורום(הרשמי, ככל הנראה) אני לא ראוייה להסקל באבנים על ה"ספויילר" שעשיתי. "בפורום הנוכחי הוסכם על 2 סוגי ספוילרים... ספוילרים רגילים שנסובים סביב הספרים שעדיין לא עובדו למסך וספוילר 5(5) שמדבר אך ורק על אירועים מ"ריקוד עם דרקונים". הספוילר שלך נחשב רגיל, אבל הוא עדיין ספוילר." איפה בדיוק זה כתוב? איך אני, בתור גולשת חדשה פה, אמורה לדעת את זה? האנשים שהרסתי להם את הצפייה מודעים לכך שהסדרה מבוססת על ספרים שיצאו לפני הרבה זמן ושבכל פורום שיעסוק בסדרה/ספרים הם עשויים להיתקל בספויילרים. זאת אחריותם הבלעדית.

CallMeCavanaugh

New member
אלו תקנות ישנות

שימי לב, מחשיבים שם את משתה לעורבים כספר שאירועים בו נחשבים לספויילרים - התקנות נכתבו לפני שבכלל יצא הספר החמישי. הן נכתבו לפני לפחות שנתיים, כשהפורום היה פעיל בפעם הקודמת. מעבר לזה, הפורום הזה הוא כבר לא פורום "שיר של אש וקרח", אלא פורום "משחקי הכס", והוא "בשיתוף yes" כמו שכתוב למעלה, מה שבבירור מראה שהפורום הזה נועד לסדרה. מבחינת הסדרה, דפקת כאן ספויילר לעונה השלישית לפחות, אולי אפילו עונה מאוחרת יותר, כי הכותבים כבר אמרו שהמבנה של עונה לספר לא יישמר. עשית שטות, אל תתחילי לחפש הסברים ללמה את בסדר. נקווה רק שיגיע לכאן מנהל וימחק את השירשור הזה לפני שיותר מדי אנשים יסבלו ממה שעשית.

mentta

New member
אתה לא קצת מגזים?

גם אני חדשה פה, ונכנסתי בעקבות קריאת הספרים. לא היה עולה בדעתי לסמן ספוילר על משהו שנכתב לפני עשור, אפילו אם הפורום הזה כביכול עבר השקה מחודשת (גם לגבי זה לא היה לי מושג, ד"א) בעקבות הסדרה. אני בטוחה שהיא לא התכוונה להרוס לאף אחד, אלא יצאה מנקודת הנחה שמי שיקרא את זה, זה יהיה חדשות ישנות בשבילו. אם זה ממש חשוב- אפשר להוסיף איזושהי כתובת גדולה ובכתב אדום במעלה הדף- "כל מה שמעבר לספר הראשון נחשב ספוילר, נא לא לכתוב ספוילרים בנושא הפוסט, ולסמן- ב-
. בכל אופן, בקצב שאנשים נכנסים לפורום הזה, נראה לי שהמנהל יספיק למחוק את השרשור או לשנות את הנושא שלה (אם זה אפשרי) לפני שיותר מדי אנשים "יסבלו" ממה שהיא עשתה.

CallMeCavanaugh

New member
ממש לא

1) לפני שכותבים בפורום, נהוג לקרוא בו קצת אחורה ולראות מה נהוג בו ומה לא. זאת אתיקה בסיסית ברשת. 2) כמו בכל פורום, סביר להניח שגם בפורום הזה יש הרבה יותר קוראים מכותבים, כך שהעובדה שאין כאן הרבה הודעות חדשות לא אומרת שאף אחד לא קורא כאן. אז זה שלא היה עולה בדעתך לסמן דברים כספויילרים או זה שלא ידעת שהפורום עבר השקה מחדש, אלו לא סיבות לכתוב ספויילרים - הם עדיין יהיו ספויילרים. במקום לחשוב למה המספיילר המקורי בסדר והאשמה היא בהנהלת הפורומים, אפשר פשוט להגיד "מצטערת, לא ידעתי" ובזה לסגור את העניין.

mentta

New member
למען האמת, זה בדיוק מה שהיא כתבה.

לא אמרתי שהאשמה היא בהנהלת הפורומים, רק הצעתי דרך ייעול כדי לוודא שזה לא יקרה שוב. ואין ספק שכל ההודעות האלה ממש גרמו לה להרגיש רצויה וברוכה הבאה.

CallMeCavanaugh

New member
נכון, אבל

היא כתבה "סליחה, לא ידעתי", אבל בזה היא לא סיימה את הסיפור, אלא הוסיפה מאוחר יותר הודעה של "עברתי על תקנות הפורום ולא כתוב שאסור לכתוב ספויילרים לספר השלישי", ועוד מאשימה את צופי הסדרה שלא קראו את הספרים, שמה פתאום הם נכנסים לפורום הזה אם הם לא רוצים ספויילרים.

deathstar

New member
היא פעלה לפי חוקי הפורום

ולכן אין שום דבר רע שהיא עשתה. חוק זה חוק. אם החוקים בעייתים שישנו את החוקים אבל אי אפשר להאשים מי שפעל לפיהם. נקודה. אין לה גם מה להצטער.

deathstar

New member
אתה ילד קטן?

זה פורום. כתבת תגובה, כתבתי תגובה לתגובה. בבקשה תתבגר.

is00

New member
כולם רצויים פה. הם רק צריכים להיות גם זהירים.

is00

New member
זה לא משנה כבר, אבל בואי נעשה הסכם.

מהיום והלאה אף אחד לא כותב ספוילר בכותרת של התגובה שלו, בסדר?

מיכאל ג

New member
הרבה אנשים עשויים להכנס לפורום

אחרי שראו רק את הסדרה ובלי לדעת שיש כאן ספוילרים. אפילו אם היה כתוב בענק בראש הפורום שהוא רק מיועד לאנשים שסיימו את הסדרה, עדיין צריך להכנס לדף הפורום כדי לראות את זה ואז אפשר לראות את כותרת ההודעה.

mentta

New member
עד כמה שזכור לי,

היא היתה זו שהרעילה את ג'ופרי, או לפחות השיגה את הרעל מהכיסוי ראש של סאנסה. זוכרת שהיה לה מין תכשיט כזה לשיער, שהיו משובצות בו אבנים סגולות? אני לא זוכרת איפה ראינו את האבנים לפני זה, אבל ידענו שהן רעילות, או שיש בתוכן רעל. מצטערת, קראתי את זה רק פעם אחת, אני עכשיו בסיבוב השני ועוד לא הגעתי לקטע הזה. :) בכל אופן, היה איזה שלב שמרטין התעכב במיוחד לספר לנו שהיא התעסקה לסאנסה בשיער כדי "לסדר" לה משהו, ואח"כ סאנסה מגלה שאחת מהאבנים חסרה. ממזרה הזקנה הזאת.

למעלה